OΙ μουσουλμάνοι ζήτησαν σήμερα με το Μπαιράμι τους να προσευχηθούν. Πού όμως; Μόνο εκεί που θα πρέπει να τους υποδείξει η ελληνική πολιτεία!


Ακούω απο το πρωί ότι οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου γιορτάζουν το Κουρμάν Μπαϊράμι τους και ασφαλώς μια τόσο μεγάλη γιορτή όπως η «Γιορτή της Θυσίας» – εις ανάμνησιν της εντολής που πήρε ο Αβραάμ από το Θεό του να θυσιάσει το γιο του- έιναι αναφαίρετο δικάιωμα του κάθε αλλόθρησκου να την εορτάσει και στην Ελλάδα.

Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή των μουσουλμάνων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Είχαν προηγηθεί τα προσκυνήματα στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά, καθώς όπως είναι γνωστό οι άνθρωποι αυτοί δεν διαθέτουν δικό τους επίσημο χώρο λατρείας στην Αθήνα.

Οι γιορτές των μουσουλμάνων έιναι κάτι πρωτόγνωρο για τα μεγάλα ελληνικά αστικά κέντρα, εκτός ίσως απο τις πόλεις και τα χωριά της περιφέρειας της Θρακης, ίσως γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε τόσο μεγάλος πληθυσμός που νά έχει συγκεντρωθεί σε αυτά.

Η λογική λοιπόν επιβάλει να έχουν τον δικό τους λατρευτικό χώρο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, έναν χώρο που να μπορέι να ελέγχεται απο τις αρχές αλλά και όπου οι ίδιοι να μπορούν να ασκήσουν ελέυθερα το θρησκευτικό τους δικαίωμα.


Στην πλατέια Αττικής σήμερα κάποιοι ανόητοι τους πέταξαν αυγά.

Οι προβοκάτσιες αυτές εν ώρα προσευχής μόνο βλασφημεία μπορούν να χαρακτηριστούν απο τους μουσουλμάνους και το μόνο που πετυχαίνουν μερικοί ασυνείδητοι είναι να  αναζωπυρώνουν το θρησκευτικό- φυλετικό μίσος!

Το σημερινό προσκήνυμα μπροστά απο το Πανεπιστήμιο και την Βιβλιοθήκη και ή άλλη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην πλατέια Αττικής, είναι  ξεκάθαρα ένα προιόν αποτελέσματος της  άρνησης των ελληνικών αρχών να τους  επιτρέψει μέχρι τώρα την κατασκευή τζαμιού ώστε να εκτελούν απερίσπαστοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Η εικόνα των μουσουλμάνων προσκυνητών μπροστά στο πανεπιστήμιο ξένισε το πρωί τους Αθηνάιους, και πολλοί ήταν αυτοί- όπως ακούστηκε απο τα ΜΜΕ- που ενοχλήθηκαν απο το θέαμα.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συγκεντρώσεις αυτές-αναφάιρετο βεβαιώς δικαίωμα της θρησκευτικής συνάθροισης των μουσουλμάνων- έχουν και συμβολικό χαρακτήρα.

Οι ανοιχτές συγκεντρώσεις τους σε πλατέιες και μπροστά απο μνημεία,δεν πρεπει να έχουν καμιά νομιμοποίηση χωρίς την σχετική άδεια και την έγκριση των αρχών.

Οι μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία  Αττικής, εκεί δηλαδή όπου τα θρησκευτικά πάθη έχουν ανάψει, συγκεντρώθηκαν επίσης να κάνουν προσευχή στα  Προπύλαια του Πανεπιστημίου ,μπροστά δηλαδή απο την «Νεοκλασική Τριλογία»  την Ακαδημία,το Πανεπιστήμιο και την Βιβλιοθήκη.

(Απο τα πιο τουριστικά σημέια της Αθήνας.)

Κάτι μου λέει ότι η κίνηση των μουσουλμάνων να συγκεντρωθούν για να προσευχηθούν εκεί μόνο τυχαία δεν ήταν και πρέπει να μάθουμε απο ποιούς και πότε τους δόθηκε η σχετική άδεια.

Επίσης να ξέρουμε για ποιόν λόγο προτίμησαν το Πανεπιστήμιο και όχι την Πλατέια Κοτζιά,γιατί δεν ζήτησαν ένα κλειστό στάδιο όπως το ΟΑΚΑ ή το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τέλος να ξέρουμε  αν η συντεταγμένη πολιτέια έχει λάβει γνώση για το που ζητούν να συναθροιστούν οι αλλόθρησκοι πολίτες της.

Γιατί τα ρωτώ αυτά;

Γιατί το πρωί στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο ραδιόφωνο 9,89  άκουσα ότι απέρριψαν την πρόταση να προσευχηθούν σε κλειστό στάδιο και προτίμησαν να μαζευτούν στο Πανεπιστήμιο.

Αν τα πράγματα είναι έτσι τότε με το καλό και στην Ακρόπολη!


Μια σκέψη σχετικά μέ το “OΙ μουσουλμάνοι ζήτησαν σήμερα με το Μπαιράμι τους να προσευχηθούν. Πού όμως; Μόνο εκεί που θα πρέπει να τους υποδείξει η ελληνική πολιτεία!

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: