Τilikum! Μια όρκα-δολοφόνος φάλαινα εγκλωβισμένη μέσα σε aquarium!!


Vodpod videos no longer available.

Ο Τιλίκουμ είναι η μεγαλύτερη όρκα σε αιχμαλωσία. Τό μήκος του φτάνει τα 7 μέτρα και ζυγίζει πάνω από έξι τόνους. .

Συνελήφθη κοντά στην Ισλανδία το Νοέμβριο του 1983 όταν ήταν περίπου περίπου δύο ετών.  θεωρείται και η πιο παραγωγική φάλαινα των θαλάσσιων πάρκων αφού μέχρι τώρα έχουν καταφέρει με το σπέρμα της να δημιουργήσουν 13 απογόνους από τις οποίους  οι  10 είναι ακόμη εν ζωή.  Το τεράστιο θηλαστικό συνήθως δεν παίρνει μέρος στις εργασίες του νερού με τους εκπαιδευτές, όχι γιατί είναι απαραίτητα επιθετικό, αλλά επειδή λέγεται ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την δύναμη του.

Το 1991 ο Tilikum συμμετείχε σε ένα περιστατικό με αποτέλεσμα το θάνατο μιας εκπαιδεύτριας. Η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε στη δεξαμενή με τις φάλαινες. Ο Tilikum με τις θηλυκές όρκες Haida και Nootka την άρπαξαν στο στόμα τους και την πέταγαν μεταξύ τους για να παίξουν. Η άτυχη εκπαιδεύτρια πνίγηκε μέσα στο νερό.

Στις 6 Ιουλίου 1999 άλλος ένας 27χρονος άντρας βρέθηκε πνιγμένος μέσα στην πισίνα του ενυδρείου Sea World.

O νεαρός μπήκε και κολύμπησε παράνομα στο πάρκο ενώ αυτό ήταν κλειστό και καταφέρνοντας να αποφύγει τα μέτρα ασφαλείας , βούτηξε στη δεξαμενή με την όρκα.

Οί αρχές που τον βρήκαν την άλλη μέρα το πρωί νεκρό, διαπίστωσαν ότι είχε δεχτέι και ένα δάγκωμα από τον Τιλικουμ.  Το 2011 ο Τιλίκουμ ξανασκότωσε. Η αρσενική όρκα ευθύνεται για τον θάνατο της 40χρονης εκπαιδεύτριας Ντόουν στο aquarium του Ορλάντο στην Φλώριδα. Η τραγική είδηση του θανάτου της εκπαιδεύτριας αναμεταδόθηκε  από τα ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο.

Οι οικογένειες μάλιστα που βρέθηκαν στο θαλάσσιο πάρκο για να θαυμάσουν το σόου από κοντά είδαν το βάρβαρο θέαμα με τον θάνατο της κοπέλας, live !

Αυτό που ξέχασαν να προσθέσουν τα ΜΜΕ είναι πως ο Τιλίκουμ δεν είναι μια συνηθισμένη φάλαινα των θαλασσίων πάρκων

 Η γιγαντιαία όρκα που έχουν βάλει μέσα στα aquarium για να κάνει τούμπες και να χαζεύουν οι τουρίστες  παραμένει δολοφονική! Ο προορισμός της είναι να ταξιδεύει κυνηγώντας στους ωκεανούς, όχι να κάνει κωλοτούμπες στις πισίνες.

Άλλωστε ο προσδιορισμός που έδωσε στο είδος της ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος. Το λέει ή ίδια η λέξη.

Όρκα, η δολοφόνος φάλαινα!

 


 


 

 


2 σκέψεις σχετικά με το “Τilikum! Μια όρκα-δολοφόνος φάλαινα εγκλωβισμένη μέσα σε aquarium!!

Add yours

  1. Tώρα να σου απαντήσω ότι η όρκα έιναι φάλαινα και τα δελφίνια με αυτές συγγενικά έιδη,τζάμπα οι γραμμές

  2. Μόνο που όρκα ΔΕΝ είναι φάλαινα, αλλά φονικό δελφίνι… Διαβάστε και καμιά εγκυκλοπαίδεια!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑