Κεραυνοί και αστραπόβροντα / «στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες»
/ «ο Δίας ρίχνει δακρυγόνα» / «στην Αθήνα όλη η νεολαία κλαίει από τα χημικά» / «οι άνθρωποι με ρωτούν πώς πάμε και τους απαντώ , είμαστε χαμένοι»
Στο 15o στούντιο άλμπουμ της 30χρονης καριέρας του ο Νίκ Κεηβ αποφάσισε να αφιερώσει ένα κομμάτι του στις διαδηλώσεις της Αθήνας και τα δακρυγόνα που πέφτουν βροχή κάνοντας την νεολαία μας να κλαίει. Ο Cave σαφώς επηρεασμένος από τις δυσμενείς εξελίξεις και την οικονομική καταστροφή στον Νότο της Ευρώπης αναφέρεται με τους στίχους του στην Ελλάδα της κρίσης -λίκνο της δημοκρατίας-, σχεδόν απαγγέλοντας το κομμάτι »Lightning Bolts» , το οποίο και θα εμπεριέχεται μόνο ως extra υλικό στην deluxe έκδοση του καινούργιου του άλμπουμ.
Το »Push the Sky Away’ κυκλοφόρησε στις 8 Φλεβάρη του 2013 , οι Bad Seeds to ηχογράφησαν στην Γαλλία και στην νέα τους σύνθεση δεν θα περιλαμβάνεται το ιδρυτικό τους μέλος Mick Harvey, που αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2009.
Αν και οι κριτικοί γράφουν, ότι, ο βασιλιάς της Noir έχει σχεδόν χάσει την έμπνευσή του θεωρήστε σίγουρο πως υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν το καινούργιο άλμπουμ του Κέηβ και όλα όσα ακούγονται μοιάζουν υπερβολές. Άλλωστε η εμφάνιση του Κέηβ με τους Grinderman και το τελευταίο άλμπουμ των Bad Seeds» Dig Lazarous Dig» διαψεύδει τους κριτικούς.
Το εξαιρετικό “Jubilee Street,” είναι ένας φόρος τιμής σε μια πόρνη που δολοφονήθηκε .
Αναμένουμε με ενδιαφέρον το ‘Push the Sky Away’ στην χώρα μας και είναι σίγουρο ότι ο καλλιτέχνης δεν θα μας αφήσει ανικανοποίητους.
Μινιμαλιστικός ήχος στο »We No Who U R» και νέο πεδίο εξερεύνησης για τον Νικ Κέηβ η κουλτούρα του διαδικτύου .
Σχολιάστε