Η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής σε πλανήτες σαν τη Γη και οι συνέπειες για τον κόσμο από μια τέτοια επαφή τρίτου τύπου ήταν ένα από τα κρίσιμα θέματα που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ή WEF, στο Νταβός της Ελβετίας.
Ηγέτες από τις πιό ισχυρές χώρες , εξέχοντες πολιτικοί και επιστήμονες που μαζεύονται στο Νταβός για να συζητήσουν, έβαλαν ένα ασύνήθιστο- μέχρι τώρα- θέμα στην ατζέντα. Τι πραγματικά μπορέι να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία;
H ύπαρξη εξωγήινων όντων τίθεται ίσως για πρώτη φορά στο τραπέζι σε ένα πανίσχυρο forum. Σε συνδυασμό με το διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature, το WEF ήρθε με πέντε «X-Factor» στοιχεία τα οποία και αναφέρονται ως υψηλοί κίνδυνοι που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στο ανθρώπινο είδος.
»Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι ότι οι κάτοικοι της Γης σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας επαφής με εξωγήινη ζωή΄, σύμφωνα με το περιοδικό.
Η παγκόσμια έκθεση του WEF »Κίνδυνοι για το 2013» αναφέρει, ότι, λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμό εξερεύνησης του διαστήματος, γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή μια ενδεχόμενη ανακάλυψη εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες. Οι πλανήτες αυτοί σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ανθρώπινη ζωή . Σε 10 χρόνια ίσως να υπάρξουν ικανές αποδείξεις ότι η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης που διατηρεί ζωή στο σύμπαν.
Ένας λόγος που οι αστρονόμοι και οι αστρο-βιολόγοι πιστέυουν στους εξωγήινους οφείλεται στην εκπληκτική δουλειά του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler της NASA,το οποίο και κατασκευάστηκε ακριβώς για να παρατηρήσει ανάλογους πλανήτες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή στον γαλαξία Milky Way.
Η πρώτη απόδειξη ότι άλλα αστέρια έχουν πλανήτες σε τροχιά γύρω τους ήρθε το 1995 ενώ μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί χιλιάδες «εξωπλανήτες »που περιστρέφονται γύρω από μακρινά άστρα Η αποστολή του Kepler ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια και έχει ήδη ανακαλύψει χιλιάδες υποψηφίους πλανήτες για ζωή, αρκετά κόντα στο μέγεθος της Γης και σε ιδανική απόσταση από το άστρο τους , σύμφωνα με την έκθεση του WEF.
Η συζήτηση που έγινε στο Νταβός για την πιθανή ύπαρξη »ΕΤ» προβλημάτισε τους συντελεστές της για τις μακροπρόθεσμες ψυχολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις που θα συνοδεύσουν την αναγγελία μιας τόσο συγκλονιστικής είδησης. Είναι σίγουρο ότι θα ανατραπούν πολλά πράγματα, φιλοσοφίες και δοξασίες στο μυαλό μας στο άκουσμα ότι υπάρχουν και άλλοι.
«Η ανακάλυψη ζωής θα τροφοδοτήσει εικασίες σχετικά με την ύπαρξη και άλλων νοημόνων όντων και θα αμφισβητιθούν πολλές παραδοχές που στηρίζουν την ανθρώπινη φιλοσοφία και θρησκεία,σημειώνει ή έκθεση της WEF.
Oι Ρώσοι ήδη κάλεσαν την παγκόσμια ελίτ να προετοιμαστεί και να προετοιμάσει τα έθνη της για μια τόσο σημαντική ανακάλυψη. Οι επιστήμονες προτείνουν νέα χρηματοδότηση και νέα , φρέσκα, δυνατά μυαλά για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα όταν θα συναντηθεί με εξωγήινο πολιτισμό.
ΟΙ υπόλοιποι σημαντικοί κίνδυνοι για τον άνθρωπο που συζητήθηκαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ήταν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την ανάπτυξη της γεωμηχανικής, το ενδεχόμενο οικονομικό κόστος που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής αλλά και την σημαντική ενίσχυση- ανάπτυξη του νού που είναι ακόμη μια μεγάλη πρόκληση για το είδος μας.
http://reports.weforum.org/global-risks-2013/
Σχολιάστε