Tο καλύτερα βίντεο των ΑC/DC απο την συναυλία στο ΟΑΚΑ και ο πλούσιος εξοπλισμός του Black Ice Tour !


70974

Τό Black Ice Tour των AC/DC δέν έιναι μια εύκολη υπόθεση για να μπορέσει να την στήσει κανείς.

Και τόσο μεγάλο γεγονός όπως η εμφάνιση της θρυλικής αυτής μπάντας στην χώρα μας  θα έπρεπε να  είχε περισσότερη  προβολή απο αυτήν που τελικά της δόθηκε.

Ομως τα μήντια στην Ελλάδα πολλές φορές διστάζουν να καταπιαστούν και να αξιολογήσουν σωστά τις σημαντικές ειδήσεις δίνοντας παράλληλα και ένα χορτάστικό ρεπορτάζ  για κάποιο  σπουδάιο θέαμα  ενώ  την ίδια στιγμή δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στις εκπομπές τους  στο ανούσιο και τις ασημαντότητες.

Παντού στο εξωτερικό η τουρνέ των AC/DC γίνεται σημαντικό θέμα συζήτησης ακόμη και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και έμπειροι μουσικοί συντάκτες και αναλυτές καλούνται να συμπληρώσουν με τις γνώσεις τους τον σχολιασμό των καναλιών.

Μεγάλο λοιπόν ήταν το σόου που  παίχτηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε κάθε περίπτωση  άξιο κάθε αναφοράς  για την θεματολογία της ρόκ μουσικής  και της πολύχρονης  συνεισφοράς σε αυτήν του θρυλικού γρούπ των ΑC/DC.

30 νταλίκες με εξοπλισμό στήνονται, ξεστήνονται και ξαναπακετάρονται στά διάφορα στάδια της Eυρώπης για να μπορέσει να μονταριστεί το τεράστιο αυτό σκηνικό και να προβληθεί το φανταστικό αυτό υπερθέαμα που είδαμε και στην Αθήνα.

Η μπάντα των ΑC/DC είχε πολύ καιρό να ξαναβγεί στούς δρόμους και να πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία.Σημειώστε πως η τελευταία φορά που έιχε βγεί για παγκόσμια τουρνέ στις αρένες των σταδίων  ήταν το 2003.

Ενα όμορφο επιλεγμένο μείγμα απο ‘’all time classic’’ ροκ ν ρόλ χίτς σύν κάποια τραγούδια απο το καινούργιο τους άλμπουμ ήταν αυτό που μάς πρόσφεραν οι ΑC/DC στην Αθήνα.

Με τον Ανγκους Γιάνγκ να κλείνει τα 54 αλλά παρ’όλα αυτά να διατηρείται σε δαιμονισμένη φόρμα, οι ειδικοί επί των μουσικών δρώμενων στον διεθνή τύπο και στο διαδύκτιο, φέρνουν το black ice tour στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων τους ώς ένα must see συναυλιακό event που δέν θα πρέπει (για μάς θα έπρεπε) να χάσουμε με τίποτε.

Τά εικονικά κανόνια που βαρούσαν κατα την διαρκεια του ‘’for those about to rock’’,η πλαστική τεράστια γυναικεία κούκλα ROSIE της εταιρίας AIR ARTISTS που φουσκώνει κατα την διάρκεια του ομώνυμου τραγουδιού  δεσπόζωντας επάνω στην σκήνή,ή μαύρη καμπάνα του Ηells Bells και ο συνδιασμός του 3D animation cartoon στις γιγαντοθόνες LED με τον κιθαρίστα των ΑC/DC να προσπαθεί να εκτροχιάσει το τρένο έως ωτού αυτό αντικατασταθεί απο την ‘’Brilliant Stages’’ με το τεράστιο σκηνικό μιας μεταλλικής ατμομηχανής που ανοίγει την συναυλία, αποτελεί τεράστια έμπνευση και έυρημα που ακόμη και ο καλύτερος θεατρικός σκηνοθέτης θα ονειρευόταν να συλλάβει.

70973

Οι παραγωγοί των συναυλιών των AC/DC έιναι κορυφαίοι στο είδος τους και πρίν την αγγλοαυτραλιανή μπάντα, παλαιότερα έιχαν αναλάβει να στήσουν και τα σκηνικά της παγκόσμιας περιοδείας των Rolling Stones και των Pink Floyd.

Oι μηχανικοί του ήχου της συναυλίας είναι συνεργάτες του sir Paul Mc Kartney.

Γιά την αναπαραγωγή του ήχου τών AC/DC χρησιμοποιήθηκε το X-Array απο την Electro-Voice το μεγαλύτερο PA ηχητικό σύστημα στον κόσμο που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 1997 απο τους Rolling Stones στο ’’Bridges To Babylon tour’’,οι τεράστιες πολυκάναλες κονσόλες απο την Μιdas ανέλαβαν να μιξάρουν τά όργανα και τις φωνές και ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα σκληρός digital recorder ένας Klark Teknik DN9696 είναι αυτός που αναλαμβάνει την εγγραφή και την αρχειοθέτηση των live των ΑC/DC.

Εκατοντάδες φώτα χρησιμοποιούνται για να φωτίζουν την ατμομηχανή και την οροφή της υπόλοιπης σκηνής στην διάρκεια της έναρξης της συναυλίας και δεκάδες εφέ με κεραυνούς, φλόγες και κανονιοβολισμούς χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν την εμφάνιση του γκρούπ κάθε φορά που εκτελούν συγκεκριμένα κομμάτια απο το ρεπερτόριο τους.

Τα βίντεος που χρησιμοπούνται στην συναυλία προβάλλονται σε HD φορμά 16:9 στις τεράστιες Daktronics Led οθόνες και οι προβολείς Barco FLM αναλαμβάνουν το έργο της προβολής του βίντεο περιεχόμένου στούς διαστάσεων 16’ x 12’ πλαινούς προτζέκτορες.

Τέλος ένα εξακάμερο απο την εταιρεία SONY με τέσσερεις καμεραμεν και δύο ρομποτικές κάμερες ανέλαβαν το σπουδάιο έργο να μεταδίδουν live τήν πλούσια σκηνική δράση του γκρούπ κάθε φορά που βγαίνει για να παιξει μουσική.

Ο ενθουσιασμός για τo live των ΑC/DC φάνηκε και απο το μέγα πάθος  που φαίνεται να είχε το μέγα πλήθος πού έζησε την προχθεσινή βραδυά στο Ολυμπιακό Σταδιο.Μεγάλοι και μικροί εζησαν την αληθινή εμπειρία μιας πραγματικής ρόκ βραδυάς κάτι που οι περισσότεροι απο εμάς είχαμε να το ζήσουμε αυτό απο την μοναδική εμφάνιση των Rolling Stones τo 98 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πάρτε μια ιδέα όσοι δεν πήγατε απο τα βιντεάκια που ακολουθούν.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑