EU REPORT: Τα περισσότερα παιδιά θύματα τραφικινγκ στην Ε.Ε προέρχονται από Βουλγαρία, Ρουμανία


koritsaki (1)

Δεν είναι μόνο μια μειοψηφία Ρομά ημεδαπών και άλλων βαλκάνιων  που επιδίδονται σε εγκληματικές απαγωγές, αγοραπωλησίες και εκμετάλλευση ανηλίκων…

Ανήλικα πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα όλου του κόσμου και αποδίδουν τεράστια κέρδη συμμετέχοντας στην παράνομη και την πιο νοσηρή παραγωγή παιδεραστικού πορνό (Φιλιππίνες, Βόρνεο,Ταΐλάνδη, Βραζιλία) . Mικρά καταδικάζονται -με η χωρίς την συγκατάθεση των γονιών τους-σε καταναγκαστική εργασία, παιδιά υφαρπάζονται  από τις οικογένειές τους και τους αφαιρούνται τα ζωτικά τους όργανα,

Η ‘άγρια εκμετάλλευση γυναικών, μωρών αλλά και νεαρών παιδιών από 4 μηνών-14  ετών συνεχίζεται με τα στατιστικά να δίνουν τεράστια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία  και τις κατά τόπους  αρχές να δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα διεθνή κυκλώματα trafficikng!

Το  trafficking  ανθρώπων είναι μια παγκόσμια μπίζνα αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το μοντέρνο σκλαβοπάζαρο  περιλαμβάνει τεράστιες μεταναστευτικές ροές από ανθρώπους που υποφέρουν από διώξεις,φτώχεια, ανέχεια και πολέμους, και συνήθως μεταναστεύουν για δουλειά.  Σύμφωνα με τα Ηνωμένα έθνη περίπου 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι παγιδεύονται κάθε χρόνο στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων από δουλεμπορικά κυκλώματα.

Σοκ: Έκλεψαν το κοριτσάκι το 2009!

 Σε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο του 2013 δημοσιεύτηκε ότι ότι οι τσιγγάνοι Roma από Βουλγαρία και Ρουμανία είναι τα πιο συχνά θύματα  human trafficking στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση έδειξε ότι χιλιάδες άνθρωποι και από τις 2 χώρες διακινήθηκαν σε χώρες της; Ε.Ε  για να εξωθηθούν στην πορνεία και την επαιτεία, ενώ άλλοι σε καταναγκαστική εργασία και διακίνηση με σκοπό να τους αφαιρεθούν ζωτικά όργανα για μεταμοσχέυσεις!   Το ΄΄human trafficking» μέσα στην Ε.Ε αυξήθηκε κατά 18% από το 2008 έως και το 2010,ενώ την ίδια στιγμή οι καταδίκες για αυτού του τύπου τα εγκλήματα υποχώρησαν κατά 13%. Και αυτό σημαίνει ότι τα κυκλώματα διαθέτουν δυνατή νομική εκπροσώπηση και σημαντική επιρροή ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα δικαστήρια δεν αρκούν για τους καταδικάσουν! Η επίτροπος Cecilia Malmstrom δήλωσε, ότι, δυστυχώς η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.

EU Strategy towards the Eradication of Trafficking in Human Beings (2012-2016

http://ec.europa.eu/home-affairs/doc_centre/crime/docs/trafficking_in_human_beings_eradication-2012_2016_en.pdf

»Είναι δύσκολο,-συμπλήρωσε -να φανταστεί κανείς μέσα στο έδαφος ευρωπαϊκών προηγμένων δημοκρατιών ανθρώπους να διακινούνται παράνομα, στερούμενοι την ελευθερία τους και να τους διαπραγματεύονται ως εμπόρευμα που θα αποφέρει κέρδη!»

Δεν είναι πολύς καιρός που γράψαμε για τους Ρουμάνους Ρομ  που διακινούν επαγγελματίες επαίτες και παιδιά στις μεγάλες πόλεις της Ε.Ε.

Σας είχαμε προϊδεάσει με 2 σχετικά δημοσιεύματα ότι οι  τσιγγάνοι επαίτες με τα μωρά στην αγκαλιά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας δεν αποτελούν θύματα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου αλλά ένα εγκληματικό καρτέλ από Ρουμάνους και Βουλγάρους τσιγγάνους- μαφιόζους το οποίο και διακινεί μεγάλους αριθμούς από μωρά,λίγο μεγαλύτερα παιδιά και γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κύκλωμα έχει στήσει ένα τεράστιο δίκτυο »human trafficikg» με ζητιάνους και κλέφτες στους πιο πολυσύχναστους ευρωπαϊκούς δρόμους και πλατείες με έσοδα από τις μικροκλοπές και την ζητιανιά.

Τα πολλά ανήλικα παιδιά που διακινούν  τους προσφέρουν τεράστια κέρδη, όχι μόνο από την καταναγκαστική εργασία (ζητιανιά) , αλλά και από τα δεκάδες επιδόματα που απολαμβάνουν χάρη στην κοινωνική πρόνοια των χωρών της ΕΕ.

Με αυτόν τον τρόπο εξηγείται και ο τεράστιος αριθμός των ανηλίκων που εκτίθενται στους δρόμους των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, οι΄΄οικογένειες» με τα πολλά παιδιά αλλά και οι αυξητικές τάσεις στις απαγωγές και τις εξαφανίσεις παιδιών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τα 14 παιδιά που φέρεται να είχε η οικογένεια των τσιγγάνων με την μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα αγνοούνται  μέχρι τώρα τα 10 . Είναι γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι άνοιξαν πολλές οικογενειακές μερίδες με πλαστά έγγραφα σε διαφορετικές πόλεις και νομιμοποίησαν βρέφη και μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά  με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε όλα τα παραθυράκια των νόμων και με ψευδομάρτυρες νομιμοποίησε ένα ξένο παιδί ως δικό τους… Με αυτόν τον τρόπο και κάνοντας το ίδιο για όλα τα παιδιά τους εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ετησίως μόνο από τα οικογενειακό επιδόματα..

Gypsy children in the Romanian town of Tandarei, which has been linked to fraudulent benefit claims in the UK

Το ίδιο έκαναν και στο Λονδίνο Ρουμάνοι Ρομά χρησιμοποιώντας το εμπόριο παιδιών για απάτη  με παροχές πολλών εκατομμυρίων λιρών !
Τα παιδιά από την ηλικία των τριών μηνών διακινούνται στη Βρετανία για να βοηθήσουν τις ξένες συμμορίες να εισπράττουν από το σύστημα παροχών και να φέρουν κέρδη από την ζητιανία. Οι  επιτήδειοι από την πρώτη στιγμή που  άνοιξε η  ΕΕ τα σύνορα της σε Ρουμανία, Βουλγαρία άρχισαν να αποστέλλουν παιδιά-πολλές φορές με τη συγκατάθεση των φτωχών γονέων τους-  μαζί με άσχετους ενήλικες »προστάτες» για να αποκτήσουν παροχές με πλαστά στοιχεία για την απασχόληση και νομιμοποιητικά έγγραφα για άσυλο.

Η έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία αποκάλυψε ότι τα χρήματα  καταβάλλονταν σε λογαριασμούς που ελέγχονταν αποκλειστικά από τους τσιγγάνους μαφιόζους σε χωριά της Ρουμανίας  και πίσω στις πόλεις καταγωγής τους,

Μια ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για τη διερεύνηση του προβλήματος στο Λονδίνο, είχε εντοπίσει 119 πιθανά θύματα εμπορίας παιδιών στην πρωτεύουσα  με πάνω από 1.500 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον αυτών που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Με την  επιχείριση Γκόλφ »ΟPERATION GOLF »η Scotland yard  αποκάλυψε ότι πίσω από το συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο της Ρουμανίας υπήρξε κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων όπου οι πιο πολλοί από τους υπόπτους εντοπίζονται σε μια  ρουμανική πόλη ,το Tandarei, η οποία έχει μεγάλο πληθυσμό τσιγγάνων Ρομά.

Τα τελευταία 5 χρόνια η  συγκεκριμένη πόλη από τρώγλες και τσαντίρια μετατράπηκε σε πλούσιο προάστιο με υπέρ λουξ, υπερπολυτελείς επαύλεις με γκαράζ γεμάτα Range Rover και ΒΜW  μαζί με μια καινούργια τάξη να αναδύεται, αυτήν των πλούσιων τσιγγάνων…

A gypsy family stand in front of a large house in TandareiΣτο Tandarei οι Ρομ συνεχίζουν να χτίζουν βίλες μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης!                                                                                                                           Οι Βρετανοί ερεύνησαν εξονυχιστικά τα στοιχεία και διαπίστωσαν ότι, σε περισσότερες από 20 διευθύνσεις στο Westminster, Enfield, Haringey και Redbridge τουλάχιστον 4 περιπτώσεις ανηλίκων υπήρξαν θύματα traffiking  από Ρουμάνους Ρομά.

Ο Anthony Steen βουλευτής  και πρόεδρος επιτροπής κατά του traffiking παιδιών και γυναικών στο Βρετανικό κοινοβούλιο δήλωσε στους Sunday Times ότι πρόκειται περί σκανδάλου όταν φτωχοί άνθρωποι διακινούνται στην Αγγλία για να επωφεληθούν  από τα τσεκ των προνοιακών επιδομάτων,  έκπτωση φόρων και συντάξεων ,ζητώντας να επιληφθεί άμεσα η Ε.Ε και να δώσει λύση στο πρόβλημα.     Οι Βρετανοί κατά τους Τimes αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα με αυτά που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και στην χώρα μας με πλαστά πιστοποιητικά γεννήσεων, και άλλα έγγραφα που  οι Ρομά προσκόμιζαν ανακαλύπτοντας τις τρύπες στο δικό τους σύστημα πληρωμών . Το αποτέλεσμα ήταν τα τσεκ να στέλνονται στις τράπεζες της Ρουμανίας και κάποιοι να πλουτίζουν. Είναι η προστατευτική νομοθεσία που χρησιμοποιούν τα βαλκανικά κυκλώματα και μεμονωμένοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα όπου κάτω από μια μακροχρόνια διεθνή συμφωνία όσοι εργάστηκαν ή έζησαν τα τελευταία χρόνια σε χώρα της ΕΕ  να είναι σε θέση να διεκδικήσουν  συντάξεις αλλά και προνοιακά επιδόματα για τα συντηρούμενα τέκνα τους.»

 Η Scotland Yard σε συνεργασία με  τη ρουμανική αστυνομία εξάρθρωσε ακόμη 30 ύποπτους μαφιόζους που επιδίδονταν σε εμπορία παιδιών, ενώ διαπιστώθηκε ότι παιδιά  είχαν απαχθεί  από φτωχές κοινότητες τσιγγάνων και τα εξανάγκασαν από μικρά σε καταναγκαστική εργασία στη Βρετανία , όπως αναφέρθηκε από την Daily Mail .

Η αστυνομία είχε εκτιμήσει ότι πάνω από 170 ανήλικοι από την ηλικία των επτά έπεσαν θύματα εμπορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους σύγχρονους Fagins  (Ολιβερ Τουίστ)  να εξαναγκάζουν τα νεαρά θύματα τους σε ζητιανιά και κλοπές μέσα σε καταστήματα .  Τα αφεντικά- έγραφε η εφημερίδα- συχνά απειλούσαν τις οικογένειές τους  με την ζωή των ανηλίκων στην Ρουμανία, εάν τα παιδιά προσπάθησαν να διαφύγουν από τα κυκλώματα καταφεύγοντας στην αστυνομία και στους κοινωνικούς λειτουργούς .

Την ίδια στιγμή πολλοί από τους υπόπτους  έχουν εντοπιστεί στη μικρή πόλη του Tandarei , μια πόλη 15.000 ανθρώπων στην ανατολική Ρουμανία, η οποία και περιλαμβάνει μια ισχυρή μειονότητα τσιγγάνων Roma να ζουν πλουσιοπάροχα με επιβλητικές νεόδμητες κατοικίες και  τελευταία μοντέλα BMW και Rovers διατηρώντας μάλιστα τις βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας τους . 

Τα ανήλικα που βρέθηκαν σε αυτές τις επιχειρήσεις, έγραφαν οι αγγλικές εφημερίδες, χωρίς να διαθέτουν καμιά συγγενική σχέση με τα κυκλώματα των τσιγγάνων που τα διακινούσαν, κακοποιούνταν από τους εκμεταλλευτές τους και βρέθηκαν παραμελημένα και κακοποιημένα.

Το εμπόριο αυτό, συμπέραναν οι βρετανικές αστυνομικές αρχές. ότι μοιάζει με την ίδια τακτική που ακολουθούν συχνά κυκλώματα traffiking από την  Νότια Ασία και Δυτική , Κεντρική και Ανατολική Αφρική για να νομιμοποιηθούν Αφγανοί και Αφρικανοί μετανάστες χρησιμοποιώντας παιδιά που όμως, δεν είναι δικά τους…

Η καλύτερη συνεργασία και  συντονισμός στις επιχειρήσεις μεταξύ των αρχών, η  ευαισθητοποίηση των πολιτών , οι αυστηρότερες προδιαγραφές και το τεστ DNA στον τρόπο έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης θα περιορίσει σημαντικά την διακίνηση  και το σύγχρονο δουλεμπόριο παιδιών τουλάχιστον μέσα στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

.

 

EU Report: Most Human Trafficking From Romanian G

Police smash Romanian ‘child trafficking ring’ – Crime 

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1208445/Romanian-fraudsters-use-trafficked-babies-children-multi-million-pound-UK-benefit-scam.html#ixzz2iGg7miOP

http://www.bbc.co.uk/panorama/hi/front_page/newsid_9618000/9618038.stm

 http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/madeleine-mccann-kate-gerrys-great-2467765

http://www.theguardian.com/world/2009/nov/23/roma-children-alleged-trafficking-manchester

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: