Υπό τους ήχους ενός τραγουδιού του Horst Wessel , γνωστού επιφανούς στελέχους του ναζιστικού κινήματος μοίρασε τα τρόφιμα έξω από τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα η Χρυσή Αυγή.
Την ώρα όπου τα μέλη της μοίραζαν σακούλες τροφίμων και διάφορα είδη ένδυσης ,την ώρα που ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρετούσε το πλήθος τα ηχεία των χρυσαυγιτών παιάνιζαν τα πολεμικά εμβατήρια ναζιστών σαν τον Wessel.
O Horst Ludwig Wessel ( 1907 – 1930) ήταν μέλος της παραστρατιωτικής μονάδας SA- Sturmführer του κόμματος των εθνικοσοσιαλιστών ο οποίος έγινε ήρωας του ναζιστικού κινήματος, μετά τον θάνατό του το 1930. Έγραψε τους στίχους για το τραγούδι » Die Fahne hoch «(«The Flag On High» ) γνωστό και ως Horst-Wessel-Lied που έγινε ο ύμνος των Ναζι και ανεπίσημος εθνικός ύμνος της Γερμανίας από το 1933-1945. Ο θάνατός του οδήγησε επίσης στο να γίνει ο προστάτης της Luftwaffe .
Η Χρυσή Αυγή έχει ακριβώς το ίδιο μουσικό κομμάτι επενδυμένο με ελληνικούς στίχους ως τον επίσημο ύμνο της.

Το βίντεο από την εκδήλωση, με τον ήχο του τραγουδιού δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος και ακούγεται η εκδοχή του στα ελληνικά
Το τραγούδι έχει απαγορευθεί στη Γερμανία, μαζί με όλα τα ναζιστικά σύμβολα αλλά στην Ελλάδα είναι ο ύμνος της Χρυσής Αυγής.
Όλες οι μεγάλες εκδόσεις των ξένων εφημερίδων συμπεριλαμβάνουν την είδηση στις ιστοσελίδες τους και το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις.
Η Χρυσή Αυγή πλέον δεν αποτελεί απειλή μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη (άνοδος φασισμού-νεοναζισμού) και το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πυγμή και αποφασιστικά.
Η Χρυσή Αυγή πρέπει να απαγορευτεί όπως ακριβώς και τα γερμανικά νεοναζιστικά μορφώματα γιατί είναι άκρως επικίνδυνη.
Δες κι αυτά, αν θέλεις
http://www.iefimerida.gr/node/108413
http://roides.wordpress.com/2013/07/30/30jul13/#comment-64003
http://roides.wordpress.com/2013/07/30/30jul13/#comment-64020