Στεναχωρημένος με το μαύρο της ΕΡΤ όμως διψασμένος για μεταρρυθμίσεις παντού


 

ert4

Ναι, το έγραψαν και άλλοι!

Όμως κι εγώ είμαι μπερδεμένος με το μαύρο που έπεσε στην ΝΕΤ,προβληματισμένος με τις επικείμενες απολύσεις που θα προσθέσουν ανέργους στον μακρύ κατάλογο των δυστυχιών αυτής της χώρας.

Αισθάνομαι απηυδισμένος με την απεργία της ΕΣΗΕΑ που  σε κάθε σημαντική, κρίσιμη στιγμή για την χώρα βάζει προσωρινά λουκέτο σε ραδιόφωνα, εφημερίδες,τηλεοράσεις και χάνεται έτσι η πολυφωνία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση.

Ναι, δεν θέλω το κακό κανενός, δεν γουστάρω να βλέπω άνεργους να κυκλοφορούν στους δρόμους, είναι πραγματικά κρίμα τα 2,3 πρώτα κανάλια του τηλεκοντρόλ να δείχνουν μαύρο και αυτό να γίνει η αιτία και να  συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα…

Είναι ωραία η αλληλεγγύη του κόσμου στους απολυμένους που εκπέμπουν πειρατικά πλέον, πάνω στην ΕΡΤ και κανείς δεν την θέλει κλειστή.

Όμως από δίπλα και οι τύποι για να καπελώσουν κάθε όμορφη διαδήλωση! Από γραφικές καλόγριες μοναστηριών μέχρι τους μπαχαλάκηδες τω γηπέδων που περίμεναν ένα ‘τσαφ’, κάποιον τσαμπουκά.

Από κόμματα που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει και θέλουν η Ελλάδα να ζει παρασιτικά μέχρι κάτι απερίγραπτους τζαμπατζήδες του »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

 Την »ΣΠΙΘΑ» για περιφρούρηση στις εισόδους του ραδιομεγάρου, το »ΠΑΜΕ» που δεν συμπαρίσταται στις απολύσεις του Ριζοσπάστη και της Τυποεκδοτικής αλλά ανέβηκε επάνω να δείξει την ευαισθησία του  στους απεργούς κλπ

Πλήθος κόσμου  συγκινήθηκε με το κλείσιμο και ανέβηκε στην ΕΡΤ αλλά και πλήθος ομάδων με συντεχνιακά συμφέροντα που δεν γουστάρουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα κι  έσπευσαν να δώσουν το παρόν.

Όμως  οι αλλαγές χρειάζονται.

Χρειάζεται αυτό που θα προετοιμάσει την χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, χρειάζεται αυτό που θα την σπρώξει να μην χάσει το τρένο στα επόμενα 30 χρόνια, χρειάζονται οι παραγωγικές δυνάμεις που θα αναπτύξουν τις επενδύσεις τους, χρειάζονται οι ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν λεφτά, χρειάζονται οι θέσεις  εργασίας, χρειάζεται να περιοριστεί το αδηφάγο δημόσιο, αυτό που είναι καθολικά υπεύθυνο για τα μνημόνια και την καταστροφή.

Χρειάζονται οι καλοί καταρτισμένοι εργαζόμενοι, χρειάζεται το »mobility» στους εργαζομένους,οι εύκολες μετακινήσεις τους στην αγορά,το multitasking στα ΜΜΕ, η ανάπτυξη της κρατικής τηλεόρασης και των νέων μέσων στην νέα και τόσο σύνθετη, τόσο δύσκολη  εποχή.

Η ΕΡΤ χρειάζεται εκπαίδευση, σεμινάρια κατάρτισης προσωπικού κι ένα καινούργιο οργανόγραμμα, ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιάρθρωσης.

Η ΕΡΤ χρειάζεται συγχωνεύσεις καναλιών και φυσικά των περιφερειακών της σταθμών, ενδεχομένως την πώληση κάποιων περιουσιακών της στοιχείων, την υποχρεωτική αξιολόγηση όλου του προσωπικού της, την άμεση περικοπή θεσεων εργασιας στους επίορκους και όσους δεν έχουν τα απαιτούμενα προσοντα για εργασία στην απαιτητική τηλεόραση .

Η ΕΡΤ χρειάζεται νέα σίριαλ και τους Έλληνες ηθοποιούς, δεν χρειάζεται τους πεθαμενατζήδες διευθυντές προγράμματος από την γνωστή κλίκα των ιδιωτικών που προωθούν τις ριαλιτζούδες φίλες τους…

Η  ΕΡΤ δεν χρειάζεται τους εργατολόγος που έχουν πιάσει στασίδι 3 μέρες στην Αγ. Παρασκευή γιατί μυρίστηκαν ψητό, δεν χρειάζεται τον άρρωστο συνδικαλισμό με τα δεκάδες αχρείαστα σωματεια στο ραδιομέγαρο. 

ΔΕΝ χρειάζεται τα ρουσφέτια της διοίκησης Ρουσόπουλου και τους διεφθαρμένους των διοικήσεων της ραδιοτηλεορασης που συμμετείχαν τότε ενεργά σε αυτά. Ακόμη πληρώνονται!

Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται αυτούς που έτρωγαν τα παχυλά μπόνους, δεν χρειάζεται αυτούς που 3 χρόνια κώφευαν ενώ πληρώνονταν χωρίς να παράγουν κανένα έργο στην ΕΤ1 και την Κατεχάκη.

Δεν χρειάζεται τις ρουσφετολογικές 1000 τόσες προσλήψεις της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, κανείς από αυτούς δεν πρέπει άλλο να παραμείνει χωρίς αυστηρή, αυστηρότατη αξιολόγηση στην Αγία Παρασκευή.

Η ΕΡΤ επίσης δεν χρειάζεται αυτούς που περνούσαν από την προσωπική τους συνδικαλιστική κρησάρα τις προσλήψεις των συμβασιούχων για να κάθονται και να τεμπελιάζουν στο δικό τους πόστο στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται κανέναν από τους υπαλλήλους – λαμόγια με αορίστου που είχαν δικές τους εταιρείες-παραμάγαζα αρπάζοντας  τις εργολαβίες των εξωτερικών συνεργείων μέσα στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται τους διεφθαρμένους παραγωγούς με τις εταιρείες παραγωγής- πλυντήρια,δεν χρειάζεται να κάνει άλλο μάγκες αυτούς τους ντοκιμαντερίστες που διατηρούν τα δικά τους ενημερωτικά site με διαφημίσεις, τα πάντα θα τα κάνει η ίδια με εσωτερικές παραγωγές ώστε να κόψει την μάσα σε αυτούς που τόσα χρόνια χρέωναν υπέρογκα την ΕΡΤ. Ξερό μισθό σε όσους θέλουν κι όποιους θέλουν και φυσικά με τις προδιαγραφές και όρους που θα θέσει η ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ  δεν χρειάζεται άλλο τους τριπλοθεσίτες δημοσιογραφους, όσους δεν πατούσαν κι έγραφαν πλασματικές υπερωρίες και βάρδιες,  τους κόπρους από τους τεχνικούς που δούλευαν μόνο 4ωρα και την κοπανούσαν, όσους από αυτούς βρόμιζαν και βούλιαζαν επι χρόνια την ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ θέλει την εμπειρία των ανθρώπων των ειδήσεων του ιδιωτικού τομέα,την εμπειρία των άνεργων τώρα αλλά δοκιμασμένων δημοσιογράφων των εφημερίδων, αυτούς που δούλεψαν χρόνια στα ιδιωτικά, τις καλές κάμερες, την ευφάνταστη σκηνοθεσία, την ‘έξυπνη παραγωγή με αυτούς που παράλληλα καταφέρνουν εξοικονόμηση χρημάτων, όσους θα κάνουν πάλι αξιόλογο το χώρο του ρεπορτάζ.

Η ΕΡΤ χρειάζεται και νέους από τα πανεπιστημια για τα multimedia, ανθρώπους που θα την πάνε στην νέα εποχή, που θα συνεισφέρουν με έργο στις υπηρεσίες της για τηλεφωνικά apps και new media, αυτούς που θα γράφουν και θα κάνουν για  όλα. Η ΕΡΤ χρειάζεται και τους ψαγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς σαν τον Γιάννη Πετρίδη,τους νέους και ικανούς μουσικούς, τους εγνωσμένης αξίας που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

ΑΥΤΆ χρειάζεται η ΕΡΤ και φυσικά πολυφωνία και ανεξάρτητες διοικήσεις που να παρακολουθείται και να ελέγχεται τακτικά το έργο τους με πλήρη διαφάνεια και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία στο web.

Τα σαπρόφυτα και οι δεινόσαυροι ήρθε η  ώρα να αποχωρήσουν!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: