H Κική Δημουλά έγινε ξαφνικά ξενοφοβική και ρατσίστρια επειδή δεν βρίσκει παγκάκι στην Κυψέλη , λέει τώρα το αριστερό αφήγημα


Η Κική Δημουλά έγινε ξαφνικά ρατσίστρια  επειδή δεν βρίσκει παγκάκι στην Κυψέλη, σημειώνει σε ένα άρθρο όλο νόημα η Άννα Δαμιανίδη στην στήλη της »Τρίτη Ματιά»  στην »Εφημερίδα Των Συντακτών».

Η Δαμιανίδη στη στήλη της κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας η οποία φέρεται να δήλωσε στην εκδήλωση ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκει να καθίσει στην πλατεία, ενώ προσθέτει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι της γιατί κλέβουν.

Την κατηγορεί για ξενοφοβία και ρατσισμό, ενώ ασκεί σκληρή κριτική και στους Μένη Κουμανταρέα και Μενέλαο Καραμαγγιώλη οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν την Κική Δημουλά αναφέροντας ότι «Στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν».

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν’ ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται».

Για τους Μένη Κουμανταρέα και Μενέλαο Καραμαγγιώλη «»Στην Κυψέλη μένουν κυρίως οικογενειάρχες που προσπαθούν να ενσωματωθούν», είπαν οι άνθρωποι προσπαθώντας να αλλάξουν κουβέντα. Σιγά, σιγά σηκωθήκαμε να φύγουμε, το έργο το είχαμε ξαναδεί.

Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό; Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας!

Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα.

Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; Ξενέρωτες αμερικανιές».
Πηγή: Κική Δημουλά: Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη – Πιάνουν τα παγκάκια και κλέβουν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/103964#ixzz2ScSiCfrA

ΟΙ παρατηρήσεις της Κικής Δημουλά δεν έχουν καμιά σχέση, βεβαίως  με την  ρατσιστική οπτική παρά μόνον με την ορθή παρατήρηση για  την όξυνση του μεταναστευτικού φαινομένου, και ειδικά στις περιοχές κοντά στο κέντρο των Αθηνών.

Η αστική διανόηση έχει κάθε λόγο και να προβληματίζεται αλλά  και να διατυπώνει τον προβληματισμό της αυτόν, όταν πρόκειται για καυτά προβλήματα όπως το άνισο μεταναστευτικό βάρος που δέχεται συνεχώς η χώρα μας την τελευταία δεκαετία από την οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Όσοι έχουν δει, διαβάσει ή έστω ακούσει μια τηλεοπτική συνέντευξη της ποιήτριας καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια περίπτωση ξενοφοβικής, γιατί μόνο ξενοφοβική και ρατσίστρια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μια γυναίκα που επιμένει να μην εγκαταλείπει την Κυψέλη…

Μια γυναίκα καλλιεργημένη (δύσκολο δηλαδή να παρασυρθεί από τις ρητορικές μίσους της ΧΑ και την απέχθεια προς το διαφορετικό), μια γυναίκα που συνεχίζει να μένει στην Κυψέλη ενώ έχει και τα χρήματα και τις δυνατότητες να μετακομίσει σε οποιοδήποτε άλλο ασφαλές και ακριβό προάστιο της Αθήνας.

Την Κυψέλη με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει, την Κυψέλη που δεν μπορεις να περπατήσεις από το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία στην Δροσόπουλου  το βράδυ, στο άβατο των Σεπολίων μέχρι και τα Πατήσια ή στο Πεδίο του Άρεως, το προσφάτως ανακαινισμένο πάρκο με τις ακόμη ξηλωμένες παιδικές χαρές, εκεί όπου δεν μπορείς να  πας για τζόκινγκ, χωρίς να τρομάξεις, χωρίς να φοβηθείς. 

Η Δημουλά δεν διατύπωσε κάποιο ξενοφοβικό σχόλιο, είμαι πεπεισμένος ότι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα την ενόχλησε και εδώ έχει κάποιο  δίκιο.
Η ποιήτρια ενοχλήθηκε από την ασυδοσία, την ανομία, την αδυναμία ελέγχου, την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και την εξαθλίωση στα παγκάκια μιας άλλοτε πανέμορφης συνοικίας των Αθηνών.
Μιας συνοικίας  εγκαταλελειμένης στην τύχη της εδώ και καιρό από τις αρχές.
Η υπερσυγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στις γειτονιές εκείνες
 και η μαζική  μετανάστευση παράνομων εγκληματικών στοιχείων έχουν τρομοκρατήσει και απομονώσει ένα μεγάλο μέρος του γηγενούς πληθυσμού της Αθήνας.
Και αν θελήσουμε να  μιλήσουμε για την τρίτη ηλικία που αντιπροσωπεύει η κυρία Δημουλά οι μεγαλύτεροι της περιοχής τρέμουν την κλοπή, φοβούνται ακόμη και να βγουν πρωί από το σπίτι τους να πάνε στην εκκλησία, στα μονίμως κατειλημμένα παγκάκια θα δοκιμάσουν να κάτσουν;
Δεν μπορεί να μην χαίρεται η κυρία Δημουλά -η καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά την Σαπφώ, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δήμου- με το πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρμάνι της νεολαίας της Κυψέλης,  με το πολύχρωμο μωσαϊκό στα  ελληνικά σχολεία, με την ελληνική γλώσσα που μιλούν πεντακάθαρα και καλύτερα από τα ελληνόπουλα τα υπόλοιπα παιδιά.
Οι έρευνες δείχνουν ότι σε λίγα χρόνια αυτά τα παιδιά θα είναι μάλιστα το μέλλον της πατρίδας μας …
Όμως άλλο το τι μέλλει γενέσθαι με την πολυπολιτισμική νεολαία μας και άλλο η υπέρ-συσσώρευση δεκάδων νεαρών αλλοδαπών στα μικρά διαμερίσματα, οι πωλήσεις παπαρούνας Αφγανιστάν και το ναρκεμπόριο παράλληλα με το ρύζι μπασμάτι στα  μαγαζάκια της περιοχής και η σωματεμπορία Αφρικανών γυναικών!
Θα συνιστούσα ψυχραιμία στην κυρία Δαμιανίδη για  τον μονόπλευρο λίβελο που εξαπέλυσε εναντίον της ποιήτριας, όπως και στην κάθε κυρία και κύριο που βιάστηκε να συμπαραταχθεί στα sccial media με την πλευρά της αρθρογράφου. 
 Άλλωστε τα χρωματισμένα και πάντα »one sided» άρθρα που αφορούν το μεταναστευτικό, γενικώς τα μονίμως επηρεασμένα άρθρα από το αριστερό αφήγημα έχουν μοναδικό σουξέ στο διαδίκτυο.
Δεν βρίσκετε;

2 σκέψεις σχετικά με το “H Κική Δημουλά έγινε ξαφνικά ξενοφοβική και ρατσίστρια επειδή δεν βρίσκει παγκάκι στην Κυψέλη , λέει τώρα το αριστερό αφήγημα

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: