O Tamerlan Tsarnaev, ένας από τους 2 αδερφούς και δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης φαίνεται πως διατηρούσε λογαριασμό στο you tube με βίντεο που εμπεριέχουν κηρύγματα μίσους για τις δυτικές κοινωνίες,τις δυτικές γυναίκες και την διάδοση του Ισλάμ. ΣΤΟΝ λογαριασμό του (αν εξακριβωθεί από τις αρχές ότι είναι πράγματι δικός του) στο youtube βρέθηκαν αρκετά βίντεο με ισλαμιστικά κηρύγματα μίσους, την τζιχάντ και την επικράτηση του Ισλαμ με αναφορές στον ιμάμη Μαχντί.
Στην ισλαμική εσχατολογία, ο Μαχντί (αραβικά: مهدي / ISO 233: Mahdi είναι ο προφήτης λυτρωτής του Ισλάμ που θα κυβερνήσει για επτά, εννέα ή δεκαεννέα χρόνια-(σύμφωνα με διάφορες ερμηνείες) πριν από την Ημέρα της Κρίσης (yawm al-qiyamah / κυριολεκτικά, η ημέρα της Ανάστασης) και θα απαλλάξει τον κόσμο από το κακό.
Στην Shia την μεγαλύτερη σέχτα του Ισλάμ , ο Μαχντί πιστεύεται ότι είναι ο δωδέκατος Ιμάμης, (Muhammad al-Mahdi) που θα φέρει την επικράτηση των Μαχντί.
Τα βίντεο του Tamerlan Tsarnaev είναι γεμάτα από μαχητές της Τζιχάντ και εμβατήρια.
Αναδημοσίευση από ΤΟ ΒΗΜΑ
Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης, ήταν ένας πιστός μουσουλμάνος που δεν κάπνιζε, δεν έπινε και είχε ένα όνειρο: να πυγμαχεί καλά ώστε κάποια στιγμή να καταφέρει να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους διεθνείς αγώνες μποξ.
Σήμερα στο twitter δημιουργήθηκε μάλλον ένας ψεύτικος λογαριασμός με το όνομα του αδερφού του Τamerlan A. Tsarnaev, Dzhokhar Tsarnaev που απειλούσε μόλις προ μιας ώρας τους αστυνομικούς της Βοστώνης ότι θα τους αιματοκυλίσει στην μνήμη του νεκρού αδερφού του.
Όμως στον αληθινό του λογαριασμό στο twitter o Dzhokhar κάνει αναφορά στο #batman shooting ,
δηλαδή τις δολοφονίες μέσα στον κινηματογράφο μουλτιπλεξ στην πρεμιέρα του Μπατμαν και τις μαζικές δολοφονίες στα σχολεία Sandyhook του Κονέκτικατ παραπέμποντας σε link αυτούς που τους αρέσουν οι συνωμοσίες.
ΟΙ ψεύτικοι λογαριασμοί στο twitter ανάγκασαν την αστυνομία της Βοστώνης να βγάλει ανακοίνωση.
Σχολιάστε