O Ρότζερ Έμπερτ σε κριτική του ανάλυση για το Scarface το 1983 (video)


\

Το βίντεο το ανακάλυψα στο you tube όταν οι κριτικοί κινηματογράφου Siskel ( Chicago Tribune)  και  Ebert (Chicago Sun-Times) έκαναν την εκπομπή Sneak Previews με παρουσίαση των ταινιών της βιομηχανίας του θεάματος . Στο βίντεο που βλέπετε  παρουσιάζουν την θρυλική ταινία  Scarface το 1983, με τον Σίσκελ να  κατακεραυνώνει το φιλμ και τον Ebert να το αποθεώνει.

Ο λόγος για τον οποίο το Scarface καθίσταται  ένα  από τα καλύτερα φιλμ της κλασικής φιλμογραφίας οφείλεται φυσικά  στο γεγονός  της δυναμικής του χαρακτήρα του Τόνι Μοντάνα. Από την έναρξη του φιλμ όταν ο Μοντάνα ισχυρίζεται στους αστυνομικούς στο δωμάτιο των ανακριτών ότι είναι πολιτικός κρατούμενος μέχρι και την τελική του πτώση παρακολουθούμε έναν από τους πιο προκλητικούς,  αξέχαστους, και με  τρομακτική μαεστρία  παιγμένους χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στην κριτική παρουσίαση της ταινίας, όπως φαίνεται , ο Έμπερτ είχε πετύχει διάνα και ο Σίσκελ είχε άδικο. Το φιλμ συγκαταλέγεται στις κλασικές ταινίες όλων των εποχών και διδάσκεται στις δραματικές σχολές.

Magnify Image

Ο κριτικός κινηματογράφου Roger Ebert που πέθανε πρόσφατα  σε ηλικία  70 ετών στις 4 Απριλίου του 2013  δεν ήταν μόνο ο πρώτος κριτικός που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ αλλά ένας από τους λίγους κριτικούς που ήταν γνωστός στο κοινό, χάρη στην συνεχή του τηλεοπτική παρουσία με εκπομπές όπως «Sneak Previews» και την επιβράβευση ή απόρριψη ταινιών με κίνηση του αντίχειρα.

Magnify Image

 

Το χαρακτηριστικό του χιούμορ, τα έξυπνα τεχνάσματα, η ειλικρίνειά του για ταινίες που δεν του άρεσαν αλλά η απουσία κακίας τον έκαναν γρήγορα τον πιο αγαπημένο κριτικό. Ήταν γνωστός για την αγάπη του για ταινίες που κατά την γνώμη του δεν είχαν εκτιμηθεί αρκετά και για την περιστασιακή παρουσίαση της κριτικής του σε αναπάντεχες μορφές, όπως ως ποιήματα και τραγούδια.

Έγραψε περισσότερα από 15 βιβλία με διάφορα θέματα: από τον Μάρτιν Σκορτσέζε μέχρι το Λονδίνο, όπως το «Awake in the Dark» και το «Your Movie Sucks», που ήταν μια συλλογή με τις αρνητικές του κριτικές και τα άρθρα του δημοσιεύονταν σε περισσότερες από 200 εφημερίδες σε ολοκληρο τον κόσμο. Από το 1999 και μετά διοργάνωνε το Eberfest, ένα φεστιβάλ για ταινίες που δεν τύγχαναν της αναγνώρισης που θα έπρεπε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Ebert

Πηγή: www.lifo.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: