Στον φορολογικό παράδεισο της Κύπρου λένε » ΌΧΙ» και εμείς τα κορόιδα πληρώνουμε χαράτσια κανονικά


Cyprus-Map

H  ανυπότακτη Κύπρος  είπε »ΟΧΙ» στο σχέδιο ΑΝΑΝ ,γράφει ο δημοσιογράφος Jean Quatremerκι έτσι χάθηκε η ευκαιρία μετά την εισβολή των Τούρκων το ’74 για την ιστορική επανένωση του νησιού.

Η  ανυπότακτη Κύπρος λέει επίσης» ΟΧΙ »και στο σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ να βγουν οι τράπεζες της από το οικονομικό αδιέξοδο  και έφτυσε ηρωικά το Εurogroup, όπως γράφουν ανέξοδα οι »ήρωες» που τσακίζουν κόκαλα στο twitter σαν  Έλληνες!

Οι ‘Ελληνες πολιτικοί βιάστηκαν επίσης να εκθέσουν ανάλογα επιχειρήματα με παραδείγματα από φορολογικούς παραδείσους στην Ε.Ε, όπου το τραπεζικό τους σύστημα είναι υπερδιογκωμένο σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας τους και τον ψευδή ισχυρισμό ότι το «μαύρο» χρήμα επενδύεται ακόμη και στο Λουξεμβούργο.

KYPROS

Όμως στο Λουξεμβούργο, οι ντιρεκίβες της ΕΕ για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος σε αντίθεση με την Κύπρο έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζονται από το 2008 ! (In Luxembourg, the third EU money laundering directive was implemented by the law of 17 July 2008 implementing the directives 2005/60/CE and 2006/70/CE (Loi du 17 Juillet 2008 portant transposition de la directive 2005/60/CE du Parlement européen et du Conseil du 26 octobre 2005 relative à la prévention de l’utilisation du système financier aux fins du blanchiment de capitaux et du financement du terrorism)

Στο Λουξεμβούργο επίσης,  οι τράπεζες τοκίζουν τις καταθέσεις με 0,5% και όχι με 3,5% όπως στην Κύπρο και οι τραπεζίτες απαιτούν τουλάχιστον 10 χρόνων αναλυτικό Πόθεν Έσχες από όσους ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν εκεί τα χρήματά τους.

Εξάλλου ούτε το Λουξεμβούργο, ούτε το Λιχτενστάιν, ούτε και η Ελβετία προσέφυγαν στον μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε για να δουν την ανταπόκριση που θα ειχαν από τις χώρες του Eurogroup.

Κανένα εναλλακτικό σχέδιο PLAN B για την Κύπρο;

Oι τράπεζες τώρα πως θα σωθούν;

Bρήκαν την λύση, που όμως η ΕΕ δεν θα αποδεχτεί γιατί κάτι τέτοιο θα εκτόξευε το δημόσιο χρέος της Κύπρου και θα είχαμε να κάνουμε ακόμη με μια χρεοκοπημένη χώρα στην Ευρωζώνη.

Η εκκλησία της Κύπρου θα βάλει λεφτά, τα κυπριακά ταμεία θα βάλουν λεφτά. οι τράπεζες θα χωριστούν σε καλά και κακά κομμάτια , οι Κύπριοι και άλλοι Έλληνες που επιθυμούν να βοηθήσουν την μαρτυρική μεγαλόνησο θα κάνουν εράνους από το φιλόπτωχο ταμείο τους και θα βάλουν κι αυτοί λεφτά να σωθεί η χώρα .https://twitter.com/CyprusFund 

Της Κύπρου η καινούργια κυβέρνηση ,αλλά και η παλιά, δεν έκανε τίποτα έναν χρόνο τώρα για  να  εκπονήσει ένα σχέδιο διάσωσης για τις τράπεζες της και να το προτείνει στους ομολόγους της στην ΕΕ.

Πήγε στο Εurogroup, όπως τότε, που ανακοίνωσε ότι, χρεοκόπησε το χρηματοπιστωτικό της σύστημα και βεβαίως προσέφυγε στον  μηχανισμό »σωτηρίας»της τρόικας. Η κυπριακή κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012 ανακοίνωσε επισήμως την ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF).  Μια κίνηση που αναμενόταν αφού οι κυπριακές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα.

Όμως η τράπεζα Κύπρου που ήταν εκτεθειμένη στα ελληνικά ομόλογα όπως και οι γερμανικές τράπεζες , συνέχιζε να αγοράζει και το επίμαχο διάστημα που η Ελλάδα όδευε ολοταχώς προς αναδιάρθρωση του χρέους της.

(Ελληνικά Ομόλογα και Κυπριακές Τράπεζες http://blog.stockwatch.com.cy/?p=432)

Και για να αγορασθούν τα ομόλογα με τόσο μεγάλη έκπτωση, πολύ πιθανό ήταν να είχαν αποκτηθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Κάτι που οδηγεί στο αναπόφευκτο αλλά και δυσάρεστο συμπέρασμα ότι όταν οι Γερμανικές τράπεζες πωλούσαν ομόλογα για να μειώσουν την έκθεσή τους  η Τρ. Κύπρου αγόραζε περισσότερα.

Τελικά η Κύπρος έφυγε από το Eurogroup με την βαριά συμφωνία για το κούρεμα στις καταθέσεις των πελατών της, που σχεδόν αμέσως απέρριψε το κοινοβούλιο της, αλλά και τόσον καιρό δεν είχε ψάξει να  βρει εναλλακτικές.

Ύστερα προσέφυγε στους Ρώσους , που αγρίεψαν  όταν άκουσαν ότι, θα κουρευτούν τα λεφτά των ολιγαρχών τους, αλλά οι Ρώσοι πολιτικοί ζητούν και τις λίστες με ονόματα από τις κυπριακές τράπεζες για το ποίοι φοροδιαφεύγουν! Ζητούν επίσης και τον ουρανό με τα άστρα, την θάλασσα με το φυσικό αέριο και τα ψάρια και τον κάμπο με τις στρατιωτικές βάσεις και τα λούλουδα στην Κύπρο μας!

Χάνουν την Συρία, έχασαν τον Λίβανο και θέλουν να πατήσουν πόδι στην Κύπρο για έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο…

Βέβαια ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης μόλις πρόσφατα παρέλαβε το χάος του πρώην κυρίου Χριστόφια από το ΑΚΕΛ και από την στιγμή που δεν κυβερνούσε οι ευθύνες του είναι περιορισμένες για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η Μεγαλόνησος.

Αλλά γίνεται και σωτηρία εντός της Ε.Ε και οι μικροκαταθέτες με τους Ρώσους ολιγάρχες να είναι όλοι ευχαριστημένοι;

Γίνεται και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα ; Από που θα βρεθούν τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση εκτός Ευρώπης;  Ti είναι 6 δις ευρώ για την Gazprom και τον Πούτιν και δεν τα δίνει στην Κύπρο;  Kαι αφού δεν τους τα δίνει η Ρωσία γιατί να τα δώσει τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν στους φορολογούμενούς τους;  H Κύπρος τα θέλει όλα και δεν δίνει τίποτα και η βοήθεια έτσι είναι αδύνατον να δοθεί.

Η Κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με την Handelsblatt, να μην εγκρίνει άλλη βοήθεια για την Κύπρο εάν η Λευκωσία δεν συνεισφέρει και εκείνη στο πακέτο διάσωσης. Ακόμη και η χρεωκοπία των δυο μεγαλύτερων Κυπριακών Τραπεζών για τις οποίες προβλέπεται το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα μπορούσε εν ανάγκη να γίνει αποδεκτή. Μετά από μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσαν να δοθούν κεφάλαια στη Κύπρο για να αποφευχθεί η χρεωκοπία και του Κυπριακού Δημοσίου και η έξοδος από το ευρώ. Αυτό το σενάριο “δεν είναι επιθυμητό αλλά απομένει στη Κύπρο να το αποφύγει”, λένε στο Βερολίνο.

Η ανυπόταχτη Κύπρος σαν το ατίθασο  μικρό, γαλατικό χωριό του Αστερίξ αρνείται να φτιάξει τα λάθη της στον τραπεζικό της τομέα, αρνείται να κουρέψει τις καταθέσεις των ξένων και των Ελλήνων πελατών που επένδυσαν στο όμορφο νησί  (όταν οι δικές τους χώρες τους καίγονταν από την κρίση για να μην φορολογηθούν), αρνείται να πειθαρχήσει στην »χούντα» της κακής Γερμανίας και των Βρυξελλών  αλλά δεν έχει και κάποιο σχέδιο σωτηρίας. Η Κύπρος δεν θέλει ούτε να πτωχεύσει τις τράπεζές της με ταυτόχρονη επιστροφή στην κυπριακή λίρα όπως της προτείνει ο Πώλ Κρούγκμαν από τις στήλες των New York Times  όμως γενικώς τα »ΌΧΙ» τα έχει εύκολα.

(Krugman And The Cyprus Endgame: But What If ‘Doing An Iceland’ Succeeds? – Forbes http://onforb.es/YI8wzG  )

Στο μεταξύ εμείς τα κορόιδα  και οι δειλοί στην Ελλάδα, στωικά υπομένουμε με έμμεσα και άμεσα κουρέματα  στον μισθό μας και τις καταθέσεις μας τα άδικα χαράτσια που συνεχώς μας επιβάλλονται κάθε χρόνο με την ελπίδα ότι κάποτε θα ανακάμψουμε οικονομικά.

Eurointelligence – Eurozone Blog– Plan B even more implausible than plan Α

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: