Τα αρπαχτικά της βουλής διεκδικούσαν 4.000 επίδομα τον Αύγουστο με 25,4% ανεργία!


Οι λεχρίτες υπάλληλοι της βουλής, αυτοί οι χοντρόπετσοι της Ελλάδος οι αδηφάγοι, αυτά τα  σιχαμένα αρπαχτικά που τον μήνα Αύγουστο που σημειώσαμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην χώρα (Στο 25,4% η ανεργία τον Αύγουστο. Στους 1.267.595 οι άνεργοι …) διεκδίκησαν προκλητικά από 4 χιλιάρικα έκαστος μπόνους από τον πρόεδρο της βουλής για να ισοσκελίσουν την χασούρα του 15-160υ μισθού.

Αυτά τα βρομερά, τρισάθλια υποκέιμενα  απείλησαν να ματαιώσουν την ψήφιση ενός ακόμη σκληρού πακέτου μέτρων για την ελληνική κοινωνία που ζεί πλέον και ψωνίζει προσπαθώντας να μην ξοδέψει παραπάνω από 5 ευρώ την μέρα.

Λέτε να το έκαναν για τα άδικα μέτρα;   Όχι βέβαια!

Αυτοί οι ξιπασμένοι, που τριγυρνούν με τα φραπόγαλα κουβαλώντας τα νερά στην βουλή για 3 ψωροχιλίαρικα μηνιαίως και απειλούσαν να τινάξουν την ψηφοφορία στον αέρα. Αυτοί που παρκάρουν χωρίς να ξοδέψουν τα ευρώ τους στα πάρκινγκ, αυτοί που βολεύουν τα παιδιά τους στους παιδότοπους και τους παιδικούς σταθμούς της βουλής όταν πολλοί Έλληνες δεν έχουν που να τα αφήσουν.

Αυτοί που θεωρούσαν υπέυθυνους τους δημοσιογράφους τον Άύγουστο όταν ξεμπρόστιασαν την μυστική συμφωνία που είχαν κάνει με τον »Στρατηγό του Ανέμου» για να μπαμπακώσουν 2 χιλιάρικα έκαστος την ώρα που η βουλή ήταν κλειστή λόγω εκλογών.

Αυτά τα αρχίδια, αυτοί οι ποταποί, αυτοί οι τελευταίοι άνθρωποι στην γή που εκβιάζουν πίσω από τις αίθουσες της ολομέλειας και μέσα στα βουλευτικά γραφέια  τους μαλάκες που τους μονιμοποίησαν στην δουλειά.

Αυτοί, οι σταρχιδιστές για την δυστυχία του άλλου που πεινά, που πένεται, που δεν έχει να φάει, που κρύβεται στο σπίτι για να μην τον δούν οι γείτονες του, που χαμηλώνει την τηλεόραση να μην ακούγεται, που κλαίει από μέσα του γοερά για να μην τον ακούσει το παιδί του, που περιμένει να του φέρει τσιγάρα και καπνό για να φουμάρει αρειμανίως η μόνη εργαζόμενη στο σπίτι, η γυνάικα του, αυτή που έγινε άντρας στην θέση του.

Αυτά τα κατακάθια της κοινωνίας λοιπόν διεκδικούν, αυτοί οι χαμερπείς λοιπόν που ποτέ τους δεν σταμάτησαν να διεκδικούν κι άλλα ,κι άλλα, κι άλλα…

Αυτοί, οι πούστηδες της βουλής, τα τσόλια και οι πουτάνες στην ψυχή, αυτά τα φίδια που ανέθρεψαν οι 300, στήνουν καυγά μέσα στο κοινοβούλιο και εκβιάζουν και απειλούν όσους τους φύτεψαν εκεί!

Οι πλούσιοι, με 60 μισθούς αποζήμίωση, με δεύτερο εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, με τζαμπαρία τα αγαθά του σούπερ μάρκετ από εκεί που ψωνίζουν και οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, αυτοί που χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς βιογραφικά, προσοντολόγιο κλήθηκαν να δουλέψουν στο ελληνικό κοινοβούλιο και διαμαρτύρονται για να μην δεχτούν περικοπές.

Όμως τα προνόμια τέλειωσαν για όσους καλοβολεύτηκαν και τώρα θα πρέπει να στερηθούν κι αυτοί χρήματα, να μειωθούν οι μισθοί τους, να κοπούν τα προνόμιά τους.

Δεν ξέρω γιατί απειλούν με μηνύσεις αυτοί που πήγαν να τραμπουκίσουν τους βουλευτές και τους δημοσιογραφους κλείνοντας τους διακόπτες μέσα στην βουλή, αυτό που ξέρω όμως έιναι ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και να βρίσκονταν θα τους απέλυαν ομαδικώς από την δουλειά τους.

«Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγείτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!»«Να μη βγει κανένα σκουλήκι έξω»

Αυτά τα ωράια έλεγαν οι υπάλληλοι της βουλής στους βουλευτές και δημοσιογραφους!

Αυτό λέμε και εμείς!

Αλήτες προνομιούχοι με τα χιλιάδες ρουσφέτια που σας έκαναν μην προκαλέιτε άλλο τον λαό!

ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΖΗΜΙΏΣΑΤΕ!

Οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις δεν είναι άδικοι.

Άδικο είναι να σου στερούν το καθημερινό ψωμί και ό άλλος να μην θέλει να αποχωριστεί το παντεσπάνι του!

Διπλά εφάπαξ για τους υπαλλήλους της βουλής! Εισπράττουν ακόμη και από τα ενοίκια των ΕΛΤΑ και της Εθνικής

ΝΑ απολυθούν άμεσα οι υπάλληλοι που ζήτησαν τα μπόνους 2.000 ευρώ από την βουλή

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/11/2012_501383

 

Διαβάστε την ΗΜΕΡΗΣΙΑ:

Τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Σύμφωνα με αυτά:

 • Πριν ξεσπάσει η κρίση οι υπάλληλοι ελάμβαναν 16 μισθούς. Το 2011 ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε 16,9 εκατ. και μετά τις περικοπές έπεσε στα 5,1 εκατ. ευρώ ετησίως. Παρά τις περικοπές που έγιναν, οι επιπλέον μισθοί δίνονται ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου».
 • Κατά μέσο όρο, οι μισθοί στη Βουλή είναι 3.000 ευρώ καθαρά, ενώ νεοπροσλαμβανόμενοι με υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως καθαρίστριες, παίρνουν 1.900 ευρώ καθαρά.
 • Το 2010 το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ήταν 1.340 άτομα και η συνολική μισθοδοσία τους έφτανε τα 106 εκατ. ευρώ.
 • Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ δύο μισθούς για κάθε χρόνο υπηρεσίας, δηλαδή 60 μισθούς. Κατά προσέγγιση το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο. Ωστόσο, παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
 • Λαμβάνουν, επίσης, μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
 • Το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής παίρνει τα έσοδα από τις ενοικιάσεις χώρων εντός του Κοινοβουλίου. Δηλαδή, κυλικεία, το εστιατόριο, το ATM κ.λπ. Το κυλικείο της Βουλής καταβάλλει 24.000 ευρώ τον χρόνο, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ τον χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. δίνει 48.000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.
 • Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.
 • Επαιρναν μετεκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Μάλιστα, το επίδομα ήταν 2.000 ευρώ και στις πρόσφατες εκλογές ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας, το έκοψε κατά 50%. Οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει 4.000 ευρώ στον καθένα, για τις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.
 • Στο κτίριο λειτουργεί παιδικός σταθμός που στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, έχουν πρόσβαση στο γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής.
 • Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών.
 • Οι υπάλληλοι εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.
 • Οι υπάλληλοι της Βουλής θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσλαμβάνονται εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Παράλληλα διατηρούν το δικαίωμα να μην μετατίθενται ποτέ όπως επίσης και να έχουν εσωτερικό βαθμολόγιο, ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο υπαλληλικό κώδικα. Και φυσικά πληρώνονται κανονικά για τις υπερωρίες τους.

Κι, όμως, στη συνεδρίαση της Τετάρτης απείλησαν με κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» πετυχαίνοντας με τον εκβιασμό τους να πάρει πίσω προσωρινά η κυβέρνηση τη σχετική ρύθμιση.

 • Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να φέρει τις επόμενες ημέρες τη ρύθμιση για την ενσωμάτωση των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: