»To Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο δέχεται τον πολεμο, όχι οι διοικήσεις του!»


Το Α.Π.Θ. πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει, συνέχισε με δεύτερη ανακοίνωσή της μετά την συνέντευξη τύπου η διοίκηση του ΑΠΘ. Ο θεσμός του πανεπιστημίου -λένε τώρα οι διοικούντες-  δέχεται πόλεμο. Στοχοποιήσαν και κατασυκοφάντησαν το ΑΠΘ και δυσφημίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση, απεφάνθη η πρυτανεία για το σκάνδαλο με τις τουαλέτες και τα κονδύλια με την σπαταλη 8 εκάτ. ευρώ όπου μπερδεψαν τους κωδικούς.

Μου θυμίζουν τους πολιτικούς που όταν καταγγέλονται για κάτι ισχυρίζονται ότι η προσωπική επίθεση στο προσωπό τους είναι πλήγμα για τον λαό και την δημοκρατία.

Τι άλλο θα ακούσουμε;

Δείτε:

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Η πρωτοφανής στοχοποίηση και συκοφαντική δυσφήμιση του ΑΠΘ και της διοίκησής του συνεχίζονται. Η ένταση, η έκταση, το πλήθος, το ύφος και το επίπεδο των καταγγελλομένων χαρακτηρίζουν τόσο την αξιοπιστία, όσο και την προέλευσή τους.
Από πλευράς ΑΠΘ πράξαμε μέχρι τώρα ό,τι ήταν δυνατόν για την πλήρη διαφάνεια και ανάδειξη της αλήθειας. Αντιπροσωπεία του ΑΠΘ ενημέρωσε με στοιχεία την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ενώ την επομένη δόθηκε τρίωρης διάρκειας συνέντευξη Τύπου, παρουσία της Συγκλήτου και σε ταυτόχρονη, ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live streaming), στην οποία παρασχέθηκαν απαντήσεις και αποδείξεις  για όλα προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας. Συγχρόνως, βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις προκαταρκτικές έρευνες που έχει διατάξει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική διερεύνηση, έπειτα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σχετικά με όσα γράφτηκαν σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου μας. Το ΑΠΘ, το οποίο υφίσταται αυτόν τον πόλεμο, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από οποιονδήποτε άλλον για την ανάδειξη της αλήθειας και την αποκατάσταση του κύρους του.
Σε ό,τι αφορά τους κοινούς συκοφάντες -εντός και εκτός Πανεπιστημίου- έχει ήδη ζητηθεί από νομική ομάδα η άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Βρισκόμαστε στην αρχή της πιο δύσκολης -ίσως- χρονιάς για τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς εκπτώσεις στο έργο τους, με ελάχιστους δημόσιους πόρους. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συγκλήτου, το ΑΠΘ ενωμένο όσο ποτέ άλλοτε, έθεσε ως κυρίαρχο στόχο της φετινής χρονιάς όχι απλώς την επιβίωσή του, αλλά πολύ περισσότερο την ακαδημαϊκή του αναβάθμιση. Ο αγώνας για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο υψηλών προδιαγραφών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται…

Οι Πρυτανικές Αρχές
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: