H COCA COLA δεν πάει με την αριστερά. Μόνο η βλακεία πάει


Οι αριστεροί πρυτάνεις δεν πίνουν κόκα κόλα. Οι αριστεροί υφυπουργοί της Παιδέιας δεν θέλουν να επισεκυαστεί  ένα σχολέιο στην Θεσσαλονίκη με χορηγία της Coca Cola 3E΄. Δεν γουστάρουν την πολυεθνική που δίνει στην Ελλάδα θέσεις εργασίας, είναι έργο του διαβόλου η ανακαίνιση ενός σχολείου από πολυεθνική.

Είναι η γνωστή πολυεθνική που διοργανώνει »προσβλητική καμπάνια στα σχολεία και αποκομίζει τεράστια κέρδη, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα», λένε οι Στάλιν της ΕΛΜΕ.

Ναι βρέ, η Coca Cola σκοτώνει κάθε χρόνο χιλιάδες μικρούς και μεγάλους που την πίνουνε δεκαετίες τώρα…

TO ίδιο φάινεται να ασπάζεται ο πρύτανης και υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, αυτός ο τίγρης  πανεπιστημιακός που έκαναν οι φωστήρες υπουργό για να προωθεί- όπως του προσάπτουν κάθε λίγο και λιγάκι τα ΜΜΕ- τα συμφέροντα της συντεχνίας του.

ΜΙΣΉ ανακοίνωση όμως για τα χάλια του Αριστοτελείου και τους »λάθος κωδικούς» δεν έβγαλε!

Με τέτοιους ανθρώπους αυτή η χώρα πως να δεί προκοπή!

 Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για την προσβλητική καμπάνια της Coca Cola 3E στα σχολεία – Καταγγελία για τη ΔΑΚΕ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄ ΕΛΜΕ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                  Θεσσαλονίκη  25/06/2012
Πρ. Κορομηλά 51
Τηλ./FAX 2310-229389
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail:  gelmeth3@gmail.com

ΠΡΟΣ
• Σχολεία Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
• Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ-Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
• ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΑ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΑΝ.- ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
• ΑΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΔΕ

Θέμα: Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 27.6., στις 12.30 στην  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της προσβλητικής καμπάνιας της εταιρείας Coca Cola – 3Ε στα σχολεία.

Η  εταιρεία Coca Cola – 3Ε αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης εισβάλει στα σχολεία. Με τη στήριξη  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και μέσα από ένα  πρόγραμμα που το βαφτίζει «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!» θα επιχορηγήσει επισκευές σε ένα από τα 13 σχολεία που έχουν υποδείξει οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Εύοσμου και Αμπελοκήπων –  Μενεμένης. Το σχολείο θα επιλεγεί, ψηφίζοντας οι μαθητές και όποιος  θέλει μέσω Facebook ή στις ειδικές κάλπες που έχουν εγκαταστήσει οι Δήμοι.
Με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης να οξύνει στο έπακρο τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία η Coca Cola, η  γνωστή πολυεθνική που αποκομίζει τεράστια κέρδη, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια και τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν,  βρήκε την ευκαιρία να αναβαθμιστεί στα μάτια της κοινωνίας!
Τα σχολεία κυριολεκτικά του ΔΝΤ θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν στο διάβα τους τα μέτρα οπισθοδρόμησης που μας επιβάλλουν από κοινού ΕΕ, τρόικα και αλλεπάλληλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.   Η κατάσταση αυτή θα γενικευτεί και θα επιβληθεί,  αν επιτρέψουμε τις εταιρίες να κατακλύσουν τα σχολεία μας,  άλλες να χορηγούν βιβλία, άλλες να κάνουν γυμναστήρια,  καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο.
Tα σχολεία μας θα έχουν  μετατραπεί σε παραμάγαζα των εταιρειών και   θα προωθούν τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδος. Τα σχολεία δεν  θα προάγουν  στους μαθητές τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, της συνευθύνης και της κατανόησης του εαυτού τους όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό και τον άκρατο ωφελιμισμό.
Να τους σταματήσουμε
Καλούμαστε να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε και  να σταματήσουμε τους χορηγούς που βρήκαν άλλη μια  ευκαιρία για να εισέλθουν στα σχολεία, να εμπορευματικοποιήσουν την παιδεία, να προωθήσουν τα σχέδια τους για μια παιδεία προσαρμοσμένη στους νόμους της αγοράς. Να αντιδράσουμε ενάντια:
Στους αναβαθμισμένους  «καλλικρατικούς» δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου , των Δήμων- επιχειρήσεων, των δήμων φορομπηχτών των πολιτών και των Δημάρχων manager, dealer των ιδιωτικών συμφερόντων που έδωσαν την άδεια στην εταιρία χορηγό να. μπει μέσα στα σχολεία μας. Απαιτούμε να ακυρώσουν τη συμφωνία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων τους.
Στο υπουργείο παιδείας και στις διοικήσεις της εκπαίδευσης που ενέκριναν και επέτρεψαν στην εταιρία της Coca Cola να μπει μέσα στα σχολεία μας.
Στις  πολιτικές εξυπηρέτησης των δανειστών και στις πολιτικές που μας θέλουν να  γίνουμε  θυσία για τα κέρδη των πολυεθνικών.
Να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ  του ΔΝΤ και την κοινωνία του κέρδους.
Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !
Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με coca –cola!!

                      Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 27.6.,
στις 12.30 στην  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                                                         ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

Γ΄ ΕΛΜΕ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                  Θεσσαλονίκη  25/06/2012
Πρ. Κορομηλά 51
Τηλ./FAX 2310-229389
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail:  gelmeth3@gmail.com
.

ΠΡΟΣ
• Σχολεία Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ

Θέμα:  Καταγγελία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ, οι οποίοι  με ψευδείς χαρακτηρισμούς δημόσια πλέον  επιτίθενται κατά των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ-Θ  και ιδιαίτερα κατά  της γραμματέως της Γ΄ ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ πριν από λόγες μέρες ως όφειλε , με ανακοίνωσή του διατύπωσε την αρνητική του εκτίμηση από τη συνάντηση των τεσσάρων ΕΛΜΕ-Θ με το Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα μέλη της διοίκησης  και επεσήμανε και την αρνητική και υπονομευτική στάση του συναδέλφου Αντώνη Δερματά  γραμματέα της ΔΑΚΕ- Ε΄ ΕΛΜΕ που εξερράγη όταν παρουσιάζονταν τα αιτημάτά μας.
Θέλουμε να επισημάνουμε για τελευταία φορά πως η προσεκτική ανακοίνωσή μας αλλά  και η συνολική στάση μας εναρμονίζεται μόνο με τις αγωνίες των συναδέλφων που θέλουν τους εκπροσώπους τους να αγωνίζονται ως εκπρόσωποι του σωματείου, υπερασπιζόμενοι τη δουλειά τους,τις θέσεις του κλάδου, τις αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών συνελεύσεων και όχι  με την «εύκολη συνάφεια των συναναστροφών» με την διοίκηση όπως θα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καβάφης  στην οποία ασκούνται ορισμένοι για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και παραταξιακές ιδιοτέλειες.
Θεωρούμε όμως ανεπίτρεπτο για παρατάξεις που επιθυμούν να διέπονται από τις συνδικαλιστικές αρχές του κλάδου και να μοιράζονται την αγωνία των συναδέλφων να παραβλέπουν την επίμονα προκλητική συμπεριφορά του μέλους τους, να φαντασιώνονται συνωμοσίες και να  κατηγορούν την  γραμματέα της Γ  ΕΛΜΕ –Θ με  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υπακούωντας απλώς στις προεκλογικές ορμές τους .
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης στα οποία φαίνεται πως ο συνάδελφος  μας Δερματάς περιλαμβάνει και τον εαυτό του, απλώς  απαίτησε τα αυτονόητα: ότι στις συναντήσεις με την διοίκηση τα μέλη των Δ.Σ. οφείλουν να εκφράζουν και τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και όχι αποκλειστικά τις παραταξιακές τους απόψεις.
Θυμίζουμε πως απρόκλητα το μέλος της ΔΑΚΕ στη συνάντηση με τη διοίκηση, συνέχισε για πολύ ώρα την απαράδεκτη πρακτική του ενώ εκφράστηκε επί μακρόν με τους πλέον άδικους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το συνδικάτο και τα εκλεγμένα μέλη του, τα όργανά του και τη δημοκρατία, και μάλιστα μπροστά στους εκπροσώπους της διοίκησης, από την οποία διεκδικούσαμε την υιοθέτηση των προτάσεων μας.
Η ΔΑΚΕ- Ε΄ ΕΛΜΕ, αντί να προβληματίζεται για την συνολικά  αρνητική στάση των  διοικήσεων της εκπαίδευσης στα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών που έχουν σχέση με τις Υπηρεσιακές Μεταβολές και να βγάλει τα συμπεράσματά της, επιδίδεται σε αλλεπάλληλες κατηγορίες κατά των ΕΛΜΕ-Θ  και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων μας.
Προφανώς με τη στάση της αυτή η ίδια επιδιώκει να τρομοκρατήσει τις ΕΛΜΕ ώστε να μην συζητήσουν τον υπονομευτικό ρόλο  μελών της στη συνάντηση με τη διοίκηση, αλλά και να αποκρύψει και τις τεράστιες ευθύνες των δύο μελών της, τακτικού και αναπληρωματικού που συμμετέχουν στο ΠΥΣΔΕ.
Όλα τα αιρετά  μέλη των δύο  ΠΥΣΔΕ της Θεσσαλονίκης  μεταξύ αυτών και τα μέλη της ΔΑΚΕ, από την εκλογή τους  και μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερώσει ποτέ την ΕΛΜΕ μας για τα ζητήματα του ΠΥΣΔΕ. Κατανοούν το ρόλο τουςαποκλειστικά  ως συνδιαχειριστών  της διοίκησης και όχι ως εκπρόσωπων  του κλάδου.
Από εδώ πηγάζει και η επίμονη άρνησή τους, που είναι ταυτόχρονα και άρνηση της διοίκησης, να μην ενημερώνονται οι ΕΛΜΕ-Θ όπως επίμονα ζητούμε εδώ και καιρό  ούτε καν για τα θέματα των εκπαιδευτικών που συζητούνται μέσα στο ΠΥΣΔΕ. Τα θέματα αυτά επιδιώκουν να συνεχίσουν τα διαχειρίζονται οι ίδιοι με αποκλειστικό στόχο και όφελος το παραταξιακό ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν προάγοντας την πελατειακή πρακτική και όχι τα κριτήρια της διαφάνειας της αντικειμενικότητας και της δικαιοκρισίας.
Τα κριτήρια αυτά όμως αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτες αρχές, την υλοποίηση των οποίων διεκδικούμε  από τις διοικήσεις και δηλώνουμε  ότι δεν θα «χαριστούμε» σε κανέναν που θα επιχειρήσει από τώρα και στο εξής να σταθεί εμπόδιο στην κατοχύρωσή τους.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                                                         ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Σφοδρές αντιδράσεις για τη χορηγία της Coca Cola σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: