Ιf Elgin were in Rome,Florence,Louvre… but Elgin was in Athens


 Μετά την έναρξη της διεθνούς καμπάνιας «I’m Greek and i want to go home» σε άλλη μια ανεξάρτητη κίνηση για τον επαναπατρισμό των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα προχώρησε ο  φωτογράφος και μουσικός Άρης Καλογερόπουλος που ξαναχτυπά με την εμπνευσμένη ιδέα  «ΙF ELGIN WAS IN … «

ΟΙ εικόνες δείχνουν τι θα είχε συμβεί αν ο Λόρδος Έλγιν είχε λεηλατήσει και  άλλες ιστορικές πόλεις του κόσμου, προσπαθώντας να  ευαισθητοποίησει το κοινό σχετικά με την καταστροφή και το πλιάτσικο του Λόρδου Έλγιν στον Παρθενώνα.

Ο Βρετανός διπλωμάτης είχε  αφαιρεσει το 65 % των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα το 1811, και από τότε στεγάζονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.


Οι Έλληνες καλλιτέχνες προσπαθούν να συγκρίνουν τις λεηλασίες του ελληνικού μνημείου με το τι θα μπορούσε να είχε συμβέι σε άλλα μεγάλα τουριστικά μνημεία και αγάλματα σε όλο τον κόσμο, αν άνθρωποι σαν τον Έλγιν δρούσαν με τον ίδιο τρόπο και στις περιοχές τους.

Πάντως στην όλη καμπάνια υπάρχει ένα σοβαρό λάθος στην γραμματική που θα πρέπει να διορθωθεί. Δεν έιναι if Elgin was αλλά if Elgin were…

Η τελευταία εικόνα απεικονίζει τον Παρθενώνα στη σημερινή της κατάσταση και η λεζάντα αναφέρει «… αλλά ο Έλγιν πήγε μόνο στην Αθήνα».

Advertisements
Ετικέτες:

One Comment to “Ιf Elgin were in Rome,Florence,Louvre… but Elgin was in Athens”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: