Διπλά εφάπαξ για τους υπαλλήλους της βουλής! Εισπράττουν ακόμη και από τα ενοίκια των ΕΛΤΑ και της Εθνικής


Οι υπάλληλοι της Βουλής, κατά την αποχώρηση τους από την εργασία, λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ), πέραν όμως του ποσού που λαμβάνουν και από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 εργάσιμα έτη, οι υπάλληλοι της βουλής λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ!  Το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ, υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ, όπως για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Συνολικά, λοιπόν, με την αποχώρησή τους, λαμβάνουν κοντά στα 250.000 ευρώ!

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να επισημανθεί έιναι ότι τα  χρήματα από τους χώρους που ενοικιάζονται στη Βουλή όπως το Ταχυδρομείο και η Εθνική Τράπεζα πηγαίνουν κατευθέιαν στο ταμείο των υπαλλήλων της βουλής για τις ανάγκες του εφάπαξ τους.

Η βουλή δηλαδή των Ελλήνων, ένα κτίριο που για την συντηρησή του και τις ανάγκες του πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι εισπράττει ενοίκια και άλλα έσοδα τα οποία όμως δεν χρησιμοποιέι για να καλύψει τα έξοδα συντήρησής της, δεν αποδίδει σε αγαθοεργίες και κοινωφελείς σκοπούς για να γυρίσει πισω ένα μέρος από αυτά που πάιρνει από τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να τα δίνει στους φυτευτούς από τα συγγενολόγια των βουλευτών ευνοώντας σκανδαλωδώς τους υπαλλήλους της βουλής!

ΟΙ υπάλληλοι αντί πλέον για τον 15ο και 16ο μισθό που καταργήθηκε λαμβάνουν χρήματα ως κίνητρα επίτευξης στόχων κοινοβουλευτικού έργου. Είναι αυτά τα χιλιάρικα ,που  θα θυμάστε ,ότι, επιχείρησε να τους μοιράσει ο Πολύδωρας για τις εκλογές που δεν δούλεψαν, όμως τα απαίτησαν, και τελικά μετά τον σάλο που επακολούθησε τους τα έκοψε ο Σαμαράς.

Κι ύστερα  αναρωτιόμαστε γιατί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) ναυάγησε και γιατί έχουν δοθεί εφάπαξ που ξεπερνούν κατά πολύ τις εισφορές που έχουν καταβληθεί από τους ασφαλισμένους, όπως κατήγγειλε και στο ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Νίκος Καλάκος.

Όταν ένας υπάλληλος ευνοέιται σκανδαλωδώς βρίσκοντας εύκολα δουλειά και από το πουθενά διορίζεται  μετακλητός στην βουλή και στην συνέχεια μονιμοποιέιται πολύ γρήγορα (έτσι συνηθιζόταν μέχρι τώρα στην βουλή) και παίρνει και διπλό εφάπαξ, ενώ δεν έχει καταβάλει όλες τις νόμιμες εισφορές του τότε τι δικαιιοσύνη να ψάξει κανείς στους υπόλοιπους Έλληνες που πτωχεύουν πληρώνοντας  επί τριετία το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης;

Mια κυβέρνηση σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομκής ύφεσης και κρίσης  με χιλιάδες ανέργους και χωρίς να δύναται να δώσει  επιδόματα ανεργίας, θα είχε καταργήσει και  θα επανεξετάζε αμέσως κάθε προνόμιο που υπάρχει στον δημόσιο τομέα για να κάνει το σύστημα δικαιότερο.

Κανείς πονηρός δεν μπορέι να  εισπράττει τα νοίκια της βουλής από την Εθνική Τράπεζα τα ΕΛΤΑ. το κυλικέιο της βουλής για να τα βάζει στην τσέπη του και να αποχωρεί πλούσιος με εφάπαξ 60 μισθούς ο μπατζανάκης,η συμπεθέρα ο γαμπρός και η νύφη του κάθε τράγου βολευτή της βουλής!

Και πόσω μάλλον όταν σε πρόσφατη αναλογιστική μελέτη που ζητησε η τρόικα  προκύπτει ότι η αντιστοιχία εισφορών και παροχών του Ταμείου σε 22 από τους 37 τομείς καταβολής εφάπαξ δίνουν εφάπαξ από 2 έως και 65% μεγαλύτερο των εισφορών.

Κάποιος πρέπει να τους τα κόψει όλα αυτά!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=82454&catid=9

2 σκέψεις σχετικά με το “Διπλά εφάπαξ για τους υπαλλήλους της βουλής! Εισπράττουν ακόμη και από τα ενοίκια των ΕΛΤΑ και της Εθνικής

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: