Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του 60 Minutes για δεκάχρονο αγόρι που σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του (video)


Η Lesley Stahl κάνει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ στο 60 Minutes σχετικά με τη δολοφονία ενός νεοναζί ηγέτη του Jeff Hall, ενός μακροχρόνια ανέργου οικογενειάρχη με 5 παιδιά. 

Ο Hall, ένας πρώην υδραυλικός, έγινε μέλος στη μεγαλύτερη ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ, το National Socialist Movement και μάλιστα ηγήθηκε στην τοπική οργάνωση του Riverside,ανατολικά του Los Angeles, καλλιεργώντας το μίσος με ομιλίες εναντίον των μεταναστών, την άρια φυλή και με πατριωτικές περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό.

Αν σας φαίνεται παράξενο, που ο Hall  έγινε ξαφνικά διαπρύσιος και χαρισματικός ηγέτης των Αμερικανών νεοναζί σε εμένα δεν φαίνεται καθόλου.

Έμεινε άνεργος, το L.A και οι άλλες πολιτείες στα σύνορα με το Μεξικό υποφέρουν αρκετά από τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες και το ξενόφερτο έγκλημα και ο 32χρονος αγρίεψε επικίνδυνα, ρίχνοντας βεβαίως το ανάθεμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τις ΗΠΑ το 2008,που αλλού, στους αλλοδαπούς. Είναι φανερό ότι ο νεαρός υδραυλικός σκέφτηκε όπως σκέπτονται δεκάδες νέοι και μεγαλύτεροι που εντάσσονται ως καινούργια μέλη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.

  Ο Hall, λοιπόν, διοργάνωνε ακόμη και μέσα στο σπίτι του  »Hate Speech Nights»  με λόγους που άκουγαν μαζί με τους συνδαιτυμόνες του οι κόρες και ο ανήλικος γιος του.

Ύστερα από ένα τέτοιο κήρυγμα ο δεκάχρονος σκότωσε τον πατέρα του, ενώ κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού του με τα ίδια πιστόλια που ο Hall κυνηγούσε να ξεκάνει τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες στα σύνορα.

Λάθος παιχνίδι με τα όπλα ή κάποιος άμεσος επηρεασμός από την ρητορική του μίσους;

Γεγονός είναι ότι τα κηρύγματα μίσους σήμερα διαδίδονται ευκολότερα, μεγάλες- μικρές ηλικιακά- ομάδες του πληθυσμού με φτωχούς , ανέργους και άλλα κατεστραμμένα μέλη της κοινωνίας τα βρίσκουν ενδιαφέροντα και τα  πολλά αδιέξοδα στρέφουν τους νέους στα εθνικιστικά και άλλα εξτρεμιστικά στρατόπεδα.  Γεγονός είναι ότι ο Hall δεν είχε καθόλου ενδοιασμούς και μιλούσε ελεύθερα ακόμη και μπροστά στα παιδιά του.

Και τα κηρύγματα μίσους, δεν πρέπει να τα κάνει κανείς ποτέ μπροστά στα παιδιά !

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Update:  τελικά ο ανήλικος γιος του Hall καταδικάστηκε για τον φόνο του πατέρα του σε μακροχρόνια φυλάκιση σε αναμορφωτήριο ανηλίκων από τα αμερικανικά δικαστήρια.

http://www.nytimes.com/2011/05/11/us/11nazi.html?pagewanted=all

Murder of Jeff Hall

Boy, age 10, convicted of murder for shooting his abusive neo-Nazi father in the head while he slept

Advertisements

One Trackback to “Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του 60 Minutes για δεκάχρονο αγόρι που σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του (video)”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: