H συνέντευξη Τσίπρα στην ΝΕΤ και οι αντιδράσεις που προκάλεσε


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και δημοσιογράφων της ΕΡΤ εξαπέλυσε σήμερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης με αφορμή τη  συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη ΝΕΤ.

Μιλώντας στην Πρωϊνή Ενημέρωση της ΝΕΤ, ο πρέδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για προσλήψεις Μεσσηνίων επί υπουργίας Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Μουρούτης αντεπιτέθηκε επαναφέροντας αρχικά το θέμα των δηλώσεων του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ:

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να απολογείται για τους εκβιασμούς του κ. Φωτόπουλου, αναμυρηκάζει τα ψεματάκια του περί Μεσσηνίων στο μουσείο Ακρόπολης»,έγραψε στο λογαριασμό του ο κ. Μουρούτης.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, έγραψε:

«Ας ρωτήσει ο κΤσίπρας τους αριστερούληδες που καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης + τους αρχαιολογικούς χώρους για τη σχέση τους με ΣΥΡΙΖΑ»

Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, που ο κ. Μουρούτης θεωρεί ότι ευνόησαν με τις ερωτήσεις τους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους… » έγραψε ενώ συνέχισε λίγο μετά στο ίδιο μήκος κύματος:

«Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση…Δέκα λεπτά αμίλητη είναι... »

Αντεπίθεση Παπαδημούλη

Στα διαδοχικά tweets του κ. Μουρούτη παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος έγραψε:

«Όταν ο υπεύθυνος του γρ τυπου του Πρωθυπουργού κ Μουρουτης, στιγματίζει και απειλεί δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, εκτελεί εντολές;»

Ο κ. Μουρούτης απάντησε αρχικά με απορία:

«Σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε;»

και αμέσως μετά έγραψε:

«Δεν σας επιτρέπω να λέτε ό,τι θέλετε…Απειλές και ψέμματα αναζητήστε στο κόμμα και στον αρχηγό σας! »

http://www.iefimerida.gr/news/59170/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%

Δείτε την συνέντευξη στην ΝΕΤ και διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από το ert.gr:

http://www.ert.gr/politiki/item/17018-H-kybernhsh-ysterei-se-patriwtikh-eythynh

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, χάθηκε η ευκαιρία για τη χώρα μας να κερδίσει κάτι από την διαπραγμάτευση που έστησε ένας τραπεζίτης Ιταλός Πρωθυπουργός και ένας δεξιός Ισπανός Πρωθυπουργός.Όταν βάζει η Ιταλία και η Ισπανία βέτο είναι αδιανόητο η Ελλάδα που γονατίζει 2,5 χρόνια τώρα να μην πει μία λέξηείπε χαρακτηριστικά.

Δεν είπαμε λέξη στη Σύνοδο

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ίδιος στη Σύνοδο, αν εισέπραττε ένα όχι από τους Ευρωπαίους σημείωσε ότι θα έκανε αυτό που έκανε ο Ιταλός Πρωθυπουργός

Τι έκανε ο Μόντι;

Γνώριζε από την προηγούμενη ότι η Μέρκελ είχε δεσμευθεί να γυρίσει πίσω με το σύμφωνο ανάπτυξης, αν δεν το έκανε θα ήταν μεγάλη ήττα που θα έθετε σε αμφισβήτηση την ίδια την καγκελαρία της.

Και στο Σύμφωνο Ανάπτυξης, που φυσικά θα κέρδιζε η Ιταλία, είπε όχι.

Ο υπουργός Οικονομικών λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο Σόιμπλε

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία σαφή υστέρηση στην Ελλάδα πατριωτικής ευθύνης.

Οι εδώ κυβερνήσεις, παραδόθηκαν, δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ σημείωσε προσθέτοντας ότι «σήμερα έχουμε έναν νέο υπουργό Οικονομικών, που πηγαίνει στο Eurogroup και λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο Σόιμπλε

«Τούς λέει, δεν ζητάμε τίποτα» ανέφερε.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, γονατίζει και το δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Ευρώπη είναι ότι προαιρείστε.

Οπως παρατηρησε, στην Ελλάδα, συνεχίζουμε το πρόγραμμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και το το χειρότερο, όπως είπε, είναι ότι συνηθίσαμε την ανέχεια τη φτώχεια και την εξαθλίωση

Έχουμε 7% ύφεση, που θα πάει αυτό; και το αντίδοτο είναι 3 δις επιπλέον μέτρα; αναρωτήθηκε.

Η οικονομία καταρρέει, με τις επιλογές τους, συμπλήρωσε.

Αντί να τεθεί ως προϋπόθεση η σταθεροποίηση της οικονομίας για να γίνουν αλλαγές ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει ανάκαμψη είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές σημείωσε,  ξεκαθαρίζοντας ότι «η ανάκαμψη δεν έρχεται με ευχολόγια και νέα μέτρα 3 δισ.»

Δεν υπερασπιζόμαστε τις συντεχνίες

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπεράσπιση των συντεχνιών, όπως λένε.

Υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ είναι μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας στην οποία στηρίχτηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σήμερα το γεγονός ότι τα τελευταία χωριά έχουν ρεύμα οφείλεται στην ύπαρξη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, θεωρεί ότι οι  δημόσιες επιχειρησεις στρατηγικής σημασίας μπορούν να αποτελέσουν τον βραχίονα αναπτυξης.

Και όπως παρατήρησε, η ΔΕΗ  αν και έχει βεβαιως προβλήματα και χρειαζεται ανασυγκροτηση και επιχειρηματική στρατηγική  είναι ένα περιουσιακό στοιχείο απαραίτητο για να στηριχθεί η οικονομία της χώρας.

Αναφερόμενος στον ΟΠΑΠ, είπε ότι είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός και οποιος τον πάρει θα χει τόσα κέρδη που μεσα σε λίγα χρόνια θα ξεπληρώσει το τίμημα που θα έχει καταβάλει.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις απεργίες στη ΔΕΗ, σημείωσε ότι «η συνδικαλιστική τακτική, για κάθε συνδικάτο αφορά τους ίδιους τους συνδικαλιστές».

Άλλες φορές συμφωνώ άλλες διαφωνώ συμπλήρωσε καθιστώντας σαφές ότι διαφωνεί απόλυτα με μία σειρά από προνόμια στον συνδικαλιστικό χώρο τα οποία δημιούργησαν την πλήρη αποξένωση από τον μέσο εργαζόμενο.

Η ΓΣΕΕ είναι πλήρως αποξενωμένη από τον μέσο εργαζόμενο που ζει σε συνθήκες εξαθλιωσης παρατήρησε και υπογράμμισε ότι χρειάζεται συνολική ανασυγκρότηση στον συνδικαλισμό.

Άλλο όμως αυτό, και άλλο να γίνεται μία συνολική σπέκουλα σε αγώνες που είναι δίκαιοι.

Το μοντέλο που ασπάζεται η κυβέρνηση Σαμαρά είναι να μην υπάρχει συνδικαλισμός πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας προκλητικό να ταυτίζει στη Βουλή ο Πρωθυπουργός την Αριστερά με τα συνδικάτα και «με ένα πελατειακό κράτος που εκείνοι έφτιαξαν».

Απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, υποστήριξε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συνέργεια θα μπορούσε να φέρει καρπούς.

Θα μπορούσε στην Ενέργεια , όπως είπε, να υπάρξουν διεθνείς κοινοπραξίες, διακρατικές συμφωνίες, με ισχυρό δημόσιο πυλώνα που να είναι παραγωγικές για το ελληνικό δημόσιο.

Σημείωσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ,  το πρόβλημα με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το μοντέλο που ακολουθείται και το ευτελές αντίτιμο.

Δεν κρύψαμε τις αδυναμίες μας

Απαντώντας σε ερώτημα για τα περί διαφορετικών τοποθετήσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε ότι συνέβη αυτό.

Δεν ισχύει αυτό που λέτε υπήρξαν τοποθετήσεις και φράσεις που ενέτειναν τη στρατηγική του φόβου

Παραδέχθηκε πάντως ότι«είχαμε και μεις τα ελαττώματα μας δεν τα κρύψαμε ποτέ»

Όλη αυτή η διαδικασία ήταν μία βίαιη ωρίμανση βρεθήκαμε να διεκδικούμε τη διακυβέρνηση του τόπου και δεν ήταν εύκολο πράγμα παρατήρησε καταλογίζοντας στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι«δεν ασχολήθηκαν με τα προγράμματα τους και ότι όλοι λέγανε επαναδιαπραγμάτευση και αποδομούσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας φόβο στους πολίτες».

Όταν συνειδητοποίησα το φόβο με τις καταθέσεις είπα στους συνεργάτες μου θα χάσουμε τις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές,  δεν είχε απέναντι του τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Ε. Βενιζέλο

Απέναντι είχαμε ένα σύστημα με πολλές δυνατότητες να δημιουργήσει ερωτηματα στη συνείδηση του κόσμου ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι την Παρασκευή πριν από τις εκλογές όταν συνειδητοποίησε ότι κάποιοι έχουν προκαλέσει κύμα φόβου στους καταθέτες με αποτέλεσμα την μαζική φυγή  2,5 δις από τις τράπεζες, είπε στους συνεργάτες του ότι θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Το κλίμα του φόβου δεν μπορείς να το νικήσεις σημείωσε με νόημα υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν φόβος για το λόμπι των τραπεζιτών που προκαλούσαν τους πελάτες τους να βγάλουν τα λεφτά από τις τράπεζες.

Δεν θα αλλάξουμε τώρα

Αναφερόμενος στην τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τώρα που επετεύχθη το πολιτικό θαύμα (από το 4,6% στο 27%) να αλλάξει τώρα και διαπίστωσε ότι αυτό που κάνει τον κόσμο να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ι ο επαναπροσδιορισμός της πολτιικής συνείδησης με βάση το κοινωνικό συμφέρον.

Ο κόσμος που έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάγεται από την αριστερά κατά ανάγκη είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να γίνει τριμερής συνάντηση προκειμένου να επιλυθεί αυτό το ανθρωπιστικής τάξεως θέμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: