O Nigel Farage για τον »Γκαουλάιτερ» επίτροπο στην Ελλάδα (video)


O Nigel Farage μίλησε πρόσφατα  στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΉ για τον  επίτροπο  που σχεδίαζε να στείλει η Αγγέλα  Μερκελ στην Ελλάδα.

Ο Φάρατζ θυμήθηκε και την πολιτική του Υποκόμη Πάλμερστον  που επηρέασε σημαντικά  την εξέλιξη του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους. Ο Ερρίκος Ιωάννης Τεμπλ, Άγγλος πολιτικός ενώ ήταν αρχικά φιλέλληνας και έτρεφε αισθήματα συμπάθειας για τους Έλληνες τελικά υποστήριξε τα βρετανικά συμφέροντα που ήταν με την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας .  Ο υποκόμης φοβόταν, αφενός τον έλεγχο των στενών των Δαρδανελλίων από τους Ρώσους και αφετέρου την εγκατάσταση των Γάλλων στην Αίγυπτο.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που επεδίωξε και πέτυχε την υπογραφή της συνθήκης του 1839 με τις υπόλοιπες Μεγάλες Δυνάμεις, μέσω της οποίας προστατευόταν πλέον η ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η Γαλλία έπαψε να υποστηρίζει την εκστρατεία απόσχισης του ηγεμόνα της Αιγύπτου Μωχάμετ Άλη από την Υψηλή Πύλη.

  Γενικά ο Πάλμερστον ως Υπουργός της Γηραιάς Αλβιόνας αναμιγνυόταν με οξύτητα σε υποθέσεις ευρωπαϊκών Χωρών φερόμενος υπεροπτικά σε ξένους πρεσβευτές, ήταν ισχυρογνώμων και αυταρχικός, διέγειρε εντός αλλά και εκτός της Αγγλίας ισχυρές αντιπάθειες προσπαθώντας να διατηρεί με το μέρος του την αγγλική κοινή γνώμη από την θέρμη με την οποία υπεράσπιζε τα αγγλικά συμφέροντα.

Πάντως η λέξη Γκαουλάιτερ  (γερμ. Gauleiter) που ακόυστηκε στο ευρωκοινοβούλιο  και ενόχλησε τους Γερμανούς ευρωβουλευτές, τρόμαξε για τα καλά όσους άκουσαν την ομιλία του Farage, γιατί οδήγησαν συνειρμικά στους  επίτροπους που διοικούσαν τα κράτη που βρίσκονταν κάτω από την ναζιστική κατοχή,κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε τον μαχητικό Βρετανό βουλευτή που τα λέει συχνά πυκνά στην ευρωβουλή, έξω από τα δόντια,πιστεύοντας όμως πώς Ελλάδα,Ιταλία,Ιρλανδία και Πορτογαλία θα πρέπει να βγούν εκτός ευρώ για να συνεφέρουν τις οικονομίες τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: