Συγκλονιστική καμπάνια του Ντάρεν Αρενόφσκι για τήν Σίσα,το ναρκωτικό των φτωχών. Σκοτώνει τώρα και στην Αθήνα


Μεθαμφεταμίνησίσα-Crystal,  ή» Ice», ήαλλιώς » Meth».

Άκρως επικίνδυνο στην παρασκευή και τη χρήση του συνθετικό ναρκωτικό σε άνοδο, ιδιαιτέρως στις μεγαλουπόλεις του κόσμου και κυρίως ύστερα από περιόδους κραχ, ύφεσης και οικονομικών κρίσεων.

Τότε δηλαδή που τα αδιέξοδα αυξάνονται, η εξαθλίωση βασιλεύει, οι νέοι βγαίνουν στον δρόμο και οι ακριβές ντρόγκες άλλο δεν αγοράζονται…

Έ, τότε είναι που οι μεθαμφεταμίνες έρχονται!

Το κατέγραψε για πρώτη φορά στο πάντα έξοχο ρεπορτάζ του, στον Εξάντα, ο Γιώργος Αυγερόπουλος στο δεύτερο ταξίδι του στην Αργεντινή, σε μια ενότητα που είχε στόχο να ενημερώσει για το καυτό κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών στις κοινωνίες του μνημονίου.

Στις φτωχές συνοικίες του Μπουένος Άιρες, η κάμερα του Εξάντα, κατέγραψε τους  νεαρούς Αργεντινούς »Πισότε» να πίνουν» πάκο» , ένα ναρκωτικό από κατάλοιπα κοκαΐνης,  τσιμέντο και λίπασμα.

Από την Αργεντινή εξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ, μετά την κρίση του 2008. Μαζί με το »κρακ» θεωρείται ότι είναι το ναρκωτικό των συμμοριών (gang drug) μια και συχνά κάνουν χρήση τα μέλη τους όταν είναι να λύσουν τους λογαριασμούς μεταξύ τους.

  Η παγκοσμιοποίηση και τα συνεχώς ογκούμενα μεταναστευτικά ρεύματα το έφεραν από τα εξαθλιωμένα αστικά κέντρα του τρίτου κόσμου απευθείας και στην Αθήνα, επί της οδού Τοσίτσα, στις πιάτσες των Ελλήνων τοξικομανών.

Στην εκπομπή του για τα ναρκωτικά, τον Ιούνιο στους» Πρωταγωνιστές», ο Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε ρεπορτάζ έξω από το Πολυτεχνείο καταγράφοντας συγκλονιστικές σκηνές με νεαρούς να βράζουν και να  πίνουν μέσα σε γυάλινη πίπα τη μεθαμφεταμίνη ακριβώς απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΟΙ μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ είναι ακόμη πολύ λίγα για την σκληρή ντρόγκα που έχει πέσει εσχάτως και πνίγει τις πιάτσες των τοξικομανών στην Αθήνα.

Κάποιοι λένε ότι την κατασκευάζουν από πολύ φθηνά υλικά Αλγερινοί και Αφγανοί που έχουν πάρει πλέον αποκλειστικά τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στην πρωτεύουσα  και την πωλούν με αντίτιμο μόλις 5 ευρώ τη δόση.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται πως με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, οι έμποροι ήδη παρασκευάζουν μεθαμφεταμίνη μέσα σε μικρά παρασκευαστήρια ακόμη και  μέσα στο ιστορικό κέντρο.

Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό ΑΡΔΗΝ, το στέλεχος του ΚΕΘΕΑ, Μίνος Πριναράκης, αποκαλύπτει ότι οι ερευνητές των προγραμμάτων κατά των ναρκωτικών, γνωρίζουν για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον παρασκευαστήριου -μέσα στην πόλη- που προωθεί την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη στις πιάτσες των τοξικομανών.

Απόσπασμα:

Η μεθαμφεταμίνη είναι πιο φθηνή απ’ την ηρωίνη;

Όταν έκανε έξι ευρώ η δόση, ειδικά αυτή την περίοδο που και η τιμή της ηρωίνης πέφτει λόγω ανταγωνισμού, θα έλεγα ότι, πριν από λίγο καιρό, όταν βγήκε στην πιάτσα, ήταν πολύ φθηνότερη απ’ την ηρωίνη.

Ποιοι την προωθούν; Πού κινείται;

Κάποιοι φαίνεται ότι γνώριζαν πώς παρασκευάζεται. Πολύ γρήγορα, ξεκινώντας από μια περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αυτό το πράγμα δείχνει να εξαπλώνεται. Αυτή τη στιγμή και σε άλλες πιάτσες, στην Ομόνοια, στη Βάθη και σε διάφορες περιοχές βρίσκεις αυτό το οποίο κυκλοφορεί με το όνομα «μεθ» ή κυκλοφορεί και ως «άις» που ήταν το πρώτο όνομα που δόθηκε στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, αλλά κυρίως κυκλοφορεί με το όνομα «σίσα».

Το »Crystal» μπορεί να  διατίθεται σε μικρή δοσολογία φθηνότερα από την ηρωίνη αλλά αυτήν την στιγμή  ένα ολόκληρο γραμμάριο  στοιχίζει περισσότερο από 120 ευρώ.

Απορρυπαντικά σε σκόνη και υγρά από μπαταρίες, σαν και αυτά που μυρίζουν μέσα σε σακούλες τα χαμίνια από τις παραγκουπόλεις του Σάο Πάολο και της Αφρικής, χημικά που κυκλοφορούν ευρέως και νομίμως στο εμπόριο, τώρα φαίνεται ότι φτιάχνουν και τα δικά μας τα παιδιά στην Αθήνα.

Η εικόνα κάποιου που κάνει χρήση κρυσταλλικής αμφεταμίνης για μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση ακόμη και με έναν επί δεκαετίες εξαρτημένο ηρωινομανή είναι η μέρα με την νύχτα. 

Οι χρήστες γερνάνε πρόωρα, τα όργανα τους  καταστρέφονται γρήγορα από τα χημικά, το σώμα τους γεμίζει πληγές και η εικόνα τους μοιάζει σαν να βλέπει κανείς περιφερόμενα ζόμπι.

Στην νέα ενημερωτική καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά για λογαριασμό του αμερικάνικου οργανισμού κατά της χρήσης »crystal meth», »The Meth Project Foundation», ο ταλαντούχος σκηνοθέτης  Ντάρεν Αρενόφκσι, ανέλαβε να  σκηνοθετήσει 4 φιλμ μικρής διάρκειας, παρουσιάζοντας την ψυχοσύνθεση των χρηστών που κάνουν χρήση αυτής της επικίνδυνης ουσίας.

Τα φιλμ είναι ιδιαιτέρως δραματοποιημένα ,προβάλλονται ήδη από την αμερικανική τηλεόραση και στόχο έχουν να αποτρέψουν την ολοένα και αυξανόμενη χρήση της μεθαμφεταμίνης από τη νεολαία των ΗΠΑ, που έχει πάρει τη μορφή μάστιγας μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το σλόγκαν της καμπάνιας που απευθύνεται στην αμερικανική νεολαία, »Not even once», είναι ενδεικτικό για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το καινούργιο ναρκωτικό, οι αμερικανικές αρχές.

ΚΑΙ αυτό γιατί η μεθαμφεταμίνη είναι ένα διεγερτικό, τοξικό ναρκωτικό που προκαλεί άμεση εξάρτηση, ή επήρεια κρατάει για πολλές ώρες, ακόμη και μέρες, και τα συμπτώματα στέρησης κάνουν τον χρήστη βίαιο ,ψυχωτικό και παρανοϊκό.

Και εδώ η συνέντευξη του ερευνητή του ΚΕΘΕΑ, Μίνου Πριναράκη, είναι εξόχως αποκαλυπτική:

Παραδοσιακά η χρήση αμφεταμινών στην Ελλάδα περιοριζόταν σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Παλιότερα ήταν γνωστό ότι τα ποντεράλ, μια μάρκα αμφεταμινών, τα προμηθεύονταν γυναίκες που ήθελαν να αδυνατίσουν.

Η χρήση τους σε μικρότερες κοινωνικές ομάδες περιοριζόταν σε δύο κατηγορίες: Η μια ήταν χούλιγκαν, άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν αυτές τις ουσίες για να συγκρούονται με την αστυνομία και το έκαναν μόνο τις ημέρες που πήγαιναν στο γήπεδο, και επίσης χρησιμοποιούνταν κατά καιρούς και από άλλες περιθωριακές ομάδες οι οποίες συγκρουόντουσαν με την αστυνομία, όπως ομάδες του αναρχικού χώρου, πάλι για τους ίδιους ευνόητους λόγους. Εδώ όμως μιλάμε για περιστασιακή χρήση.

Γενικότερα, η χρήση αμφεταμινών στο εξωτερικό σχετίζεται με τη λειτουργία και δράση παράνομων και περιθωριακών ομάδων και θεωρείται «ναρκωτικό συμμοριών» (gang drug).

Τι σημαίνει μια μαζική στροφή των χρηστών σε τέτοιου είδους ουσίες, σε μια κοινωνία η οποία έχει βυθιστεί σε βαθιά κρίση;

Κατ’ αρχάς να δούμε λίγο πώς έχουν τα οικονομικά δεδομένα. Οι χρήστες ναρκωτικών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους, πρέπει να κάνουν δύο πράγματα. Ή στρέφονται σε παράνομες δραστηριότητες ή, αν θέλουν να αποφύγουν τις παράνομες δραστηριότητες, απλώς το ρίχνουν στην επαιτεία.

Όταν λοιπόν η επαιτεία θα πάψει να αποδίδει, γιατί ήδη το εμπορικό κέντρο της Αθήνας έχει αρχίσει να νεκρώνει, τότε φυσικά θα στραφούν σε παράνομες δραστηριότητες. Η χρήση ουσιών όπως η μεταμφεταμίνη, η οποία βοηθάει κάποιον να αποθρασυνθεί, να αισθανθεί υπεράνθρωπος, άτρωτος, να γίνει βίαιος, καταλαβαίνετε τι συνέπειες θα έχει, πέρα από τις όποιες συνέπειες στον οργανισμό των χρηστών.

ΔΕΊΤΕ όλα τα βίντεο, διαβάστε και τα παρακάτω λίνκ για περισσότερη ενημέρωση και κάντε τους συνειρμούς σας με την ελληνική πραγματικότητα.

Οι εικόνες της απόλυτης εξαθλίωσης των τοξικομανών στο κέντρο, η έξαρση της εγκληματικότητας στην πιο άγρια μορφή της , η φθηνή πορνεία και τα άγρια επεισόδια στις διαδηλώσεις ίσως να  είναι αποτέλεσμα και της ανεξέλεγκτης χρήσης της σίσα (μεθαμφεταμίνης) στην χώρα μας.

http://www.methproject.org/

PBS Frontline: The Meth Epidemic

http://78.46.101.140/~localtv/index.php?option=com_content&view=article&id=2864%3A—984—crystal-meth–l–r&catid=1287%3Aygeia&Itemid=152

Η κοκαΐνη των φτωχών

http://www.youtube.com/watch?v=ip7nurwUajc&feature=related

3 σκέψεις σχετικά με το “Συγκλονιστική καμπάνια του Ντάρεν Αρενόφσκι για τήν Σίσα,το ναρκωτικό των φτωχών. Σκοτώνει τώρα και στην Αθήνα

Add yours

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑