Ο Γ.Α.Π, η ‘Ελληνοφρένεια’ και ο επικήδειος που διαβάστηκε από τον πρωθυπουργό στην κηδέια του πατέρα του, Αντρέα Παπανδρέου


Ο Παπανδρέου λίγες ημέρες πρίν την Σύνοδο Κορυφής σε μια ομιλία του, αλλά και πριν την προσπάθειά του για  δημοψήφισμα μίλησε για μεγάλη εμπάθεια και ακραίο διχαστικό λόγο από μερίδα του τύπου.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρατήρησε  ο πρωθυπουργός, κινδυνεύουν να υποδαυλίσουν το μίσος εναντίον των κυβερνώντων,τόσο πολύ, ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει με στάση.

Ο Παπανδρέου μιλά συχνά τελευτάα για τα μηνύματα καταστροφολογίας που καλλιεργούν τηλεοπτικοί σταθμοί ,ραδιόφωνα,εφημερίδες και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, προβλέποντας συνεχώς καταστροφές με τις αναλύσεις ή την προπαγάνδα τους,  ενώ υποστηρίζει ότι εκμεταλλεύονται τον φόβο του κοσμάκη.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ανήσυχος και για τις επιθέσεις κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι αυτές «παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες και από ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από τα ΜΜΕ». 

Το φόβο τους ότι στην Ελλάδα κινδυνέυουμε να ξαναζήσουμε τα »Δεκεμβριανά» και ότι μια ‘πιθανή δικτατορία’ είναι προ των πυλών όταν ο λαός παρασύρεται σε έκτροπα και αιματηρά επεισόδια (με την βοήθεια κομμάτων,κινημάτων ,του τύπου και της ακυβερνησίας) διατύπωσαν  ξεκάθαρα  ακόμη και καθηγητές της φιλοσοφίας όπως ο Σ. Ράμφος στην πρωινή εκπομπή του ‘Μέγκα Σαββατοκύριακο’ την προηγούμενη βδομάδα. Ο Γιώργος Σιακαντάρης στο άρθρο του ‘Καταστάσεις… Βαϊμάρης ‘ με υπέρτιτλο Η Ελληνική Δημοκρατία αφήνει την κατάσταση να της ξεφεύγει από τα χέρια , σημειώνει:

http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4669121

Μια καχεκτική δημοκρατία σε καιρούς κρίσης αξιών και βαθύτατα απελπιστικής οικονομικής κρίσης, ευρισκόμενη σε παντελή αδυναμία να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, αφήνει συνεχώς την κατάσταση να της ξεφεύγει από τα χέρια.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται το φαινόμενο πολιτικές ομάδες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους να συγκλίνουν στην αμφισβήτηση του δημοκρατικού πλαισίου επίλυσης των κοινωνικών διαφορών, σύμφωνα με το οποίο δημοκρατία υπάρχει μόνο εκεί όπου για να αλλάξεις μια κυβέρνηση δεν χρειάζεται να αιματοκυλίσεις μια χώρα, δεν χρειάζεται να αποκεφαλίσεις τους προηγούμενους ηγέτες της ούτε καν να τους προπηλακίσεις, αρκεί μόνο την επόμενη φορά να μην τους ψηφίσεις (Καρλ Πόπερ).

Εχουμε αμφισβήτηση όχι της δημοκρατίας όπως υπάρχει και λειτουργεί, όχι εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και πρακτικών, αλλά εναντίον της ίδιας της πολιτικής και της δημοκρατίας ως τρόπου και μέσου για την ομαλή διευθέτηση και επίλυση των κοινωνικών διαφορών. Αυτές οι ομάδες συγκλίνουν σε λογικές απόρριψης της μετριοπάθειας και του ορθού λόγου και στην προώθηση λογικών μίσους και διχασμού.

OI δημοσιογράφοι πάντως και τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, εδώ  και αρκετούς μήνες έχουν αλλάξει στάση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική,τόσο πολύ, ώστε μερικοί από τους αυτόκλητους εκφραστές της  λαικής βούλησης να  φτάνουν στο σημείο να καλούν σε εξέγερση τον.. λαό!

ΤΑ ΜΜΕ ,οι μέχρι τώρα  σύμμαχοι   της τροϊκανής-μνημονιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου ζητούν τώρα, σχεδόν απαιτητικά την διεξαγωγή εκλογών.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πώς δια μέσω των εκλογών, οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ,  θα μπορέσουν να έχουν μία ικανή ένεση ρευστότητας που βεβαίως μετάφραζεται σε κονδύλια για τα πολιτικά σπότ, τις ανακοινώσεις και τις διαφημιστικές καμπάνιες των κομμάτων και των υπόψηφίων.

Οι επιθέσεις εναντίον του Γ.Παπανδρέου, λίγο πριν την απεγνωσμένη του προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία και την άστοχη κίνησή του για το δημοψήφισμα, έχουν κορυφωθεί τον τελευταίο καιρό. Εφημερίδες και λαϊκά ΜΜΕ, μέσα από υψηλής ακροαματικοτητος και τηλεθέασης ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές δέρνουν άγρια τον Γιώργο…

Κατά την διάρκεια της  ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (λίγο πρίν την σύνοδο κορυφής), ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια αναφορά που προκάλεσε έκπληξη. Αναφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER (χωρίς να τον κατανομάσει ) που όπως είπε, έχει την ευνοϊκή μεταχείριση των τραπεζών.

http://www.tovima.gr/media/article/?aid=427111

‘Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»

Αυτή η  ερώτηση του Γ. Παπανδρέου αποτέλεσε το κόκκινο πανί για το κανάλι,την εφημερίδα και τον ραδιοσταθμό που εργάζεται και παρουσιάζει ο Ν.Χατζηνικολάου.

Από εκείνη την ημέρα οι επιθέσεις διαδέχονταν οι μία μετά την άλλη.

Ο άγριος αντιπολιτευτικός- αντιμνημονιακός λόγος του λαικού Άλτερ ,της REAL NEWS και κυρίως του Real fm μετεξελίχθηκε σε μιά τιτάνια προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού της χώρας από γαλάζιους και κατακόκκινους δημοσιογράφους.

‘Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να φύγει με το ελικόπτερο  όπως ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής!» (ήχος ελικοπτέρου)

‘Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι ίδιοι με την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου!’

‘Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν έχουν διαφορά με  την χούντα και τους μονολόγους του φασίστα Γ.Παπαδόπουλου!’

(Διάλογοι Παπανδρέου μιξαρισμένοι με τα κηρύγματα του Γ.Παπαδόπουλου,χουντικά εμβατήρια και χοντροκομένα αστεία, ανακατωμένα με τις ομιλίες του πρωθυπουργού.)

‘Ο Παπανδρέου είναι ένας ‘προδότης του έθνους’, ένας ‘τυχοδιώκτης’ που έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας λόγω της εμμονής του να προσφύγει ο λαός στις κάλπες για την νέα δανειακή σύμβαση.’

Όλες οι εκπομπές της Ελληνοφρένειας (ψάξτε το αρχέιο εκπομπών στo site του Real) είναι κομμένες και ραμμένες πάνω στο ανάθεμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εκτός από τα χοντροκομμένα αστεία και τις βρισιές που ακούγονται από τους παρουσιαστές την ώρα της εκπομπής, ακουλουθέι και ένα όργιο από »γαμοσταυρίδια» για τον Έλληνα πρωθυπουργό όπου ελεύθερα φιλοξενούν οι δύο δημοσιογράφοι στην »ώρα του λαού».

Εκεί πια το ελέυθερο βήμα της εκπομπής που φιλοξενεί τα τηλέφωνα των ακροατών και τα βγάζει στον αέρα, αφήνει τον κάθε πικραμένο να βρίζει,να ξεφτιλίζει,να απειλεί και να συκοφαντεί ελεύθερα και χωρίς κανένα φιλτράρισμα τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Και άν αυτό είναι και το δυνατό σημείο της εκπομπής των δύο μουσικών παραγωγών,δηλ. η φωνή του λαού, τι έχουν να πούν οι δημοσιογράφοι όταν στον αέρα του Real εκτοξεύονται απειλές κατά της ζωής των πολιτικών;

ΟΙ κόκκινοι σατιρικοί δημιουργοί της »Ελληνοφρένειας» δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τον επικήδειο που εκφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κηδεία του πατέρα του, Αντρέα Παπανδρέου, μοντάροντας και διανθίζοντας το ηχητικό από τον φορτισμένο λόγω απώλειας  λόγο του πρωθυπουργού με ένα σωρό άλλα κωμικά- ηχητικά γκάγκς και με προφανή στόχο να τον γελοιοποιήσουν.

http://www.agp.gr/agp/content/Document.aspx?d=7&rd=5499005&f=-1&rf=1842884619&m=4732&rm=9233294&l=2

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Ακούστε την «Ελληνοφρένεια» που μεταδόθηκε στις 13/10, όπου στο δέυτερο μέρος της οι σατιρικοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τα λόγια που ακούστηκαν στην κηδεία του Αντρέα Παπανδρέου .

Οι σατιρικοί του κώλου και της εύκολης φάρσας δέν έχουν στόχο βέβαια να σατιρίσουν μόνο την πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού δια μέσω των εκπομπών τους.

Ο στόχος τους αποτελεί μιά ξεκάθαρη προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου σε μιά χώρα που η δημοσιογραφία και το πολιτικό σχόλιο είναι ξεπουλημένα και ενταγμένα σε οργανωμένες βρώμικες επιθέσεις κατασυκοφάντησης των πολιτικών προσώπων.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ.

ΤΗΝ ίδια στιγμή που οι  εντολοδόχοι υπάλληλοι- δημοσιοκάφροι από τα καταχρεοκοπημένα ΜΜΕ ,δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και το ηχητικό αρχείο από τους επικήδειους που εκφωνήθηκαν στην κηδεία του Αντρέα Παπανδρέου, από την οικογένειά του, τα αφεντικά τους συνομιλούν και προσκαλούν στις εκπομπές τους πρώην υπουργούς , συνεργάτες και στελέχη από κυβερνήσεις που άφήσαν φέσια και ελλείμματα δισεκατομμυρίων ευρώ στον δυστυχή ελληνικό λαό.

ΑΥΤΟΊ που ρήμαξαν το ελληνικό κράτος και την ελληνική οικονομία ξαφνικά από την λήθη ξαναβρέθηκαν στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής, διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ζωτικής σημασίας θέματα για τον τόπο και ονειρεύονται υπουργικές θέσεις και οφίτσια μέσα από την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Γ.Α.Π, η ‘Ελληνοφρένεια’ και ο επικήδειος που διαβάστηκε από τον πρωθυπουργό στην κηδέια του πατέρα του, Αντρέα Παπανδρέου

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: