Τι σχέση έχει το Call of Duty με τον Νορβηγό μακελάρη;


H »Le Monde» έχει δημοσίευσει πρόσφατα  έναν χάρτη των διασυνδέσεων της Άκρας Δεξιάς στο διαδίκτυο. Χιλιάδες  blogs που αναπαράγουν το μίσος ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος σιγά σιγά αν κρίνουμε τις επιδόσεις της κόρης του Λε Πεν, Μαρί, στις προεδρικές εκλογές του 2012, ολοένα και ανεβαίνει.

Και στις υπόλοιπες όμως,  χώρες τις Ευρώπης, όπως στην Δανία,την Φιλανδία, την Ελλάδα,την Γερμανία,την Ιταλία το αυγό του φιδιού επωάζεται και γεννά χιλιάδες πρόθυμους Χρυσαυγίτες.

Η αθρόα προσέλευση μεταναστών στην χώρα μας και αλλες χώρες της Ευρώπης, και μαζί με αυτούς το εισαγόμενο έγκλημα που έχουν φέρει αρκετοί  που διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα είναι σίγουρο ότι αναθέρμανε τα σχεδόν πεθαμένα επί δεκαετίες ακροδεξιά-ναζιστικά κινήματα και αύξησε την δύναμή τους.

Tα σύνδρομα ξενοφοβίας /ισλαμοφοβίας αυξάνονται τόσο πολύ πλέον στον δυτικό κόσμο ,που σίγουρα θα βρεθούν και μερικοί τρελοί »σιδερόφρακτοι σταυροφόροι» να σκοτώσουν άδικα,όπως άδικα τρώει και η Άλ Κάιντα.

Το βλέπουμε ξεκάθαρα, αρκεί να κοιτάξουμε στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου οι κάτοικοι του κέντρου έβγαλαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αθηναίων δημοτικό σύμβουλο τον αρχηγό της  Χρυσής Αυγής.

Εκτός όμως από τα κινήματα και τις ακροδεξιές οργανώσεις που δυνάμωσαν,στο διαδίκτυο θα δούμε ότι  δραστηριοποιούνται και διάφοροι περιθωριακοί τύποι, αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον τόπο απο τα »σκατά» αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εκκαθαριστή από μόνοι τους.

Ως αυτόκλητοι υπερασπιστές οι βαρεμένοι τύποι, πότε λέγονται Ιππότες- Ναΐτες και παίρνουν εκδίκηση για την φιλική στην πολυφυλετικότητα χώρα τους, πότε προσπαθούν να τιθασεύσουν τους συμμαθητές τους στο γυμνάσιο Κολουμπάιν, πότε προσπαθούν σαν τον Κορεάτη Τσό να εκδικηθούν την σαπίλα και την ευδαιμονία των συμφοιτητών τους στο κολέγιο, πότε σαν τον Τίμοθυ Μακ Βέη να αποκαταστήσουν την αδικία και το κακό που προξένησαν οι ομοσπονδιακές δυνάμεις των ΗΠΑ τινάζοντας το κτίριο της Οκλάχομα στον αέρα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που αποφασίζουν να δράσουν συνήθως είναι άτομα περιθωριακά, κυκλοφορούν μόνοι τους, ζουν και εργάζονται χωρίς να εξωτερικεύουν εύκολα τα πιστεύω τους και πάνε σε συγκεντρώσεις αναλαμβάνοντας δραση, ενώ τηρούν και όλους τους κανόνες συνωμοτικότητας.

Οι εκκολαπτόμενοι Τίμοθυ Μάκ Βέη έχουν όμως όλοι τους κοινά σημεία.

Αν πάρετε μία μία τις επιθέσεις των » Mass killers» αυτό είναι εύκολο να το εξακριβώσετε.

Πουά είναι αυτά;

1. Παρουσιάζουν αντικοινωνική συμπεριφορά και έχουν τεράστιο πρόβλημα να συνάψουν σχέσεις με το άλλο φύλλο.

2.Συνήθως είναι ακροδεξιοί στα πιστεύω τους με λιγοστές συναναστροφές, που όμως προχωρούν από ένα σημείο και μετά μόνοι τους προετοιμάζοντας το χτύπημά τους μεθοδικά.

3. Γυμνάζονται και ζούν ασκητική ζωή για να είναι έτοιμοι την ώρα του μεγάλου χτυπήματος.

4.Γράφουν και αφήνουν πάντα μερικές σημειώσεις στο διαδίκτυο συνήθως σε εθνικιστικά μπλόγκς.

5. Ακούν επιλεγμένη μουσική όπως epic ,thrash metal και hardcore σαν αυτά που ακούν και οι Αμερικανοί πεζοναύτες όταν σκοτώνουν στο Αφγανιστάν αλλά και άλλα κομμάτια που συνδέονται με μια ταινία καταστροφής ή ένα επικό soundtrack.

O Νορβηγός εδώ διέφερε γιατί διάλεξε το μουσικό θέμα »Lux Aeterna» του Clint Mansell από το »Requiem for a Dream»

6. Παίζουν μανιωδώς με εξομοιωτές μάχης και τα war games τελευταίας έκδοσης

7. Λίγο πριν ξεκινήσουν για την αποστολή τους ήδη έχουν αναρτήσει ένα σχετικό βίντεο που εξηγεί τους λόγους που χτύπησαν στο»you tube».

Οι ομοιότητες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις των  δολοφόνων που σκότωσαν μαζικά στα σχολεία τους και στα κολέγιά τους με τον Νορβηγό που στα μανιφέστα του επικαλείται πολιτικά κίνητρα (σκότωσε για να μην γίνει Ισλάμ η Ευρώπη) είναι εκπληκτικές.

Ο Κορεάτης, ο Φιλανδός, ο Έλληνας από την Καλλιθέα αλλά και ο Νορβηγός έκαναν τα ίδια πράγματα,έπαιζαν τα ίδια πράγματα,άκουγαν τα ίδια πράγματα,έγραφαν τα ίδια πράγματα !

Και αυτό το στοιχείο σημαίνει με  εξαίρεση -σας ξαναγράφω-τον πολιτικό συμβολισμό που προσπάθησε να δικαιολογήσει στις πράξεις του ο 32χρονος Anders Behring Breivik ότι οι νεαροί προσπαθούν να μιμηθούν ό ένας τον άλλο μέσα από το  διαδίκτυο.

O Φιλανδός πριν να σκοτώσει τους 8 συμμαθητές του στο »Jokela high school» είχε παίξει τον τελευταίο του γύρο στο αγαπημένο του  game ‘’Battlefield 2”.

Λέγεται πώς μετά από 183 ώρες συνεχόμενου εξαντλητικού παιχνιδιού είχε πετύχει 9,475 σκοτωμούς και 234 αυτοκτονίες.

Ο Νορβηγός  συνιστούσε ανεπιφύλακτα το ‘Call of Duty: Modern Warfare 2ως εξομοιωτή μαχών και για άλλους επίδοξους  ‘mass murderers’  στην Ευρώπη, ένα παιχνίδι που σε βάζει με όλες τις λεπτομέρειες σε μάχη σώμα με σώμα σκοτώνοντας και σφάζοντας συνεχώς.

Και όσο και αν οι υπέρμαχοι αυτών των παιχνιδιών ισχυρίζονται προσπαθώντας να πείσουν ότι τα 3D παιχνίδια με τα απίστευτα πολεμικά γραφικά δεν επηρεάζουν την αντίληψη των ανηλίκων, το συνεχές παιχνίδι με την βία και την φρικαλεότητα δεν μπορεί παρά να  σε εθίζει στην βία και την φρικαλεότητα.

Αυτά τα παιχνίδια έχουν ήδη δημιουργήσει μια κουλτούρα βίας και έναν μύθο γύρω από το όνομά τους και όσο και αν απαγορεύονται να παίζονται από ανηλίκους, οι ανήλικοι τα χρησιμοποιούν.

Αρκεί κανείς να ρωτήσει αυτούς που ξημεροβραδιάζονται  στα ίντερνετ καφέ για να μάθει πόσοι νεαροί απομονώνονται στις οθόνες τους, ώρες μέρες και νύχτες και πόσο αντικοινωνική συμπεριφορά επιδεικνύουν ύστερα από λίγο κόλλημα με τα παιχνίδια αυτά.

Ένας φίλος μου με τέσσερα παιδιά μου ΄λεγε πρόσφατα πως οι γυιοί του παρουσιάζουν μια ανεξήγητη συμπεριφορά κάθε φορά που τελειώνουν έναν γύρο στο ‘Call of Duty: Modern Warfare 2‘.Πλακώνονται μου λέει προσπαθώντας να μιμηθούν την βία του παιχνιδιού.

Δεν μου φαίνεται παράξενο…

Αρκεί να δείτε τι γράφουν οι γιατροί για τους ανηλίκους που παίζουν αυτά τα παιχνίδια.

Το διαδίκτυο  είναι γεμάτο επικριτικά σχόλια και προβληματισμό για το συγκεκριμένο παιχνίδι που  ανοίγει με μια σκηνή στην οποία ο παίκτης-μυστικό μέλος μιας τρομοκρατικής ομάδας εισβάλει σε ένα τέρμιναλ αεροδρομίου κάπου στην  Ρωσία.

Ο παίκτης κερδίζει πόντους, γαζώνοντας τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και εκείνων οι οποίοι ήταν τραυματίες και σφάδαζαν στο έδαφος.

Όλα τα παιχνίδια βίντεο δημιουργούν σενάρια συμπεριφοράς λένε οι ειδικοί από την παιδιατρική κλινική της Βοστώνης. (http://childrenshospitalblog.org)

Τα σενάρια που δημιουργούν οι σεναρίστες και  δημιουργοί παιχνιδιών για παιχνιδοκονσόλες  ενθαρρύνουν τον παίκτη να ανταποκριθεί στο εικονικό περιβάλλον κάνοντας πρόβες ξανά και ξανά. Αν το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό, ο εγκέφαλος συνδέει αυτές τις συμπεριφορές με  θετικά συναισθήματα.

Αυτή η ισχυρή μαθησιακή εμπειρία μπορεί να είναι θετική ή ακόμη και αρνητική, ανάλογα με το περιεχόμενο και τον στόχο του παιχνιδιού.

Στην περίπτωση ενός νεαρού ανηλίκου που βρίσκει παιχνίδια σαν το προαναφερόμενο διασκεδαστικό ,το αποτέλεσμα είναι σχετικό, γιατί η διασκέδαση συνδέεται με τη συμπεριφορά της σκοποβολής και της εξόντωσης ανήμπορων ανθρώπων.

Το ερώτημα λοιπόν που θέτουν οι γιατροί όπως με κάθε παιχνίδι έτσι και με τα  ηλεκτρονικά παιχνίδια βίντεο, είναι ποιες δεξιότητες και συμπεριφορές θα θέλατε το παιδί σας να μάθει  και ποια θα θέλατε στο μέλλον να  ασκήσει;

http://childrenshospitalblog.org/my-son-wants-call-of-duty-but-how-do-these-video-games-impact-teen-boys/

Αν θελήσετε να διαβάσετε για τον μιμητισμό που παρουσιάζουν οι  »copycut killers» ρίξτε μια ματιά στα προηγούμενα post του parodynews.

Είναι από τα λίγα μπλόγκς που έχουν ξαναγράψει με προβληματισμό για το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν χρειάζεται να περιμένει τις εφημερίδες για να  το αναπαράγει.

Διαβάστε στο parodynews:

Η συνέντευξη του Ξηρού στην Ζούγκλα,η γιάφκα με τα όπλα στην Κυψέλη και ο βομβιστής της Οκλαχόμα! !

Killer-Boy Kill Boy

O ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ: Ηθελε οπωσδήποτε να μπεί στο πάνθεον των σχολικών μακελάρηδων και αυτόχειρων και μπήκε!

Kοπιάροντας τους σχολικούς εγκληματίες!! ’’Copycut Crimes’’

Διαβάστε τα links για τα παιχνίδια βίας :

http://au.news.yahoo.com/world/a/-/world/9910833/norway-suspect-admits-training-on-video-games

http://www.ikeepsafe.org/education/how-do-violent-games-like-call-of-duty-modern-warfare-2-affect-teenagers/

http://www.larouchepub.com/other/2007/3417grossman_reprint.html

http://www.destructoid.com/norway-s-mass-murdering-idiot-praises-games-as-practice-206982.phtml

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τι σχέση έχει το Call of Duty με τον Νορβηγό μακελάρη;

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: