O Άρης Σπηλιωτόπουλος με άρθρο απολογητικό (;) για τα πεπραγμένα του στο Τουρισμού,την ώρα που το πόρισμα κόλαφος για τον ΕΟΤ φτάνει στην βουλή.


Τήν ώρα που το πόρισμα κόλαφος για τον ΕΟΤ (απο τους επιθεωρητές Δημοσίας Διοίκησης)  πάει στην βουλή, την ώρα που ο Χαρδαβέλας έχει ριξει κυριολεκτικά στην γωνία του ρίγκ τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον βαρά αλύπητα, εμφανίζοντας στην εκπομπή του το ένα έγγραφο μετά το άλλο, ο πρώην υπουργός τουρισμού βγάινει με σχετικό άρθρο στο aixmi.gr προσπαθώντας τί;

Ο ΑΡΗς γράφει πιθανώς για να  εξηγήσει τις ανεξήγητες  σπατάλες του υπουργείου του, προσπαθώντας να υποδείξει στην νεά διοίκηση του υπουργειου πολιτισμού τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει το τουριστικό ρέυμα που λόγω κρίσης και πολιτικής αστάθειας θα εγκαταλείψει για φέτος τον προορισμό »Αίγυπτος».

Την ώρα που οι  βουλευτές όλων των κομμάτων και προσκεκλημένοι της εκπομπής του Χαρδαβέλλα,’έλεγαν πως το πόρισμα για τον ΕΟΤ οδεύει προς την βουλή και το τρελλό φαγοπότι που στήθηκε την διετία 2008-2009 φυσικά και δεν έχει παραγραφεί, ο Άρης γράφει προτείνοντας στην Ελλάδα »lobbying».

Ο Άρης γράφει και προσπαθέι να δικαιολογήσει πίνακες ζωγραφικής,καραμέλες ούζου,γραββάτες άνθη και άλλα είδη δώρων που αγοράστηκαν και μοιράστηκαν απο τον ΕΟΤ επί υπουργίας δικής του και επί υπουργίας Μαρκόπουλου και ενώ οι παραλήπτες των δώρων ακόμη δεν έχουν βρεθεί και ενώ το πόρισμα των επιθεωρητών δείχνει ψηλά, πολύ ψηλά.

Δώστε κονδύλι υπουργικό γραβάτες να αγοράσω!

28.000 ευρώ για κουρτίνες, κουρτινόξυλα, ¨χέστρες¨ πολυτελείας

Τα σούπερ και το κρόουλ μπάρ της σημερινής εκπομπής του Χαρδαβέλα έγραφαν συνεχώς το ονομά του  Άρη, πακέτο με το φαγοπότι που έπεσε στον ΕΟΤ και την τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος- με τις απευθέιας αναθέσεις-, για τις οποίες βαρύνεται ο οργανισμός.

http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/arhs-o-theos-ths-chlidhs-me-dika-mas-lefta

http://www.pyles.tv/Blogs/Kostas-Chardavellas-Blog/May_2010/1-000-000-euro_spiliotopoulos.aspx

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4585933

Παρ’ όλα αυτά ο Άρης γράφει:

Είπαμε όμως: Στην γεωπολιτική δεν χωράει συναισθηματισμός. Η τουριστική βιομηχανία της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Και επειδή σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία του τουρισμού δεν σταματά, οι μεγάλες πολυεθνικές οργανώσεις ελεύθερου χρόνου κάπου θα διοχετεύσουν τους ταξιδιώτες – υποψήφιους πελάτες. Και μέχρι να ηρεμήσει η Αίγυπτος, που όλοι ελπίζουμε να βρει άμεσα τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας, ο ανταγωνισμός θα εισέλθει σκληρά στο παιχνίδι, διεκδικώντας το μερίδιο της τουριστικής της οικονομίας.

Η Τουρκία ήδη κινείται. Κατακλύζει με διαφημίσεις την παγκόσμια αγορά των μέσων για τα θέλγητρα της γείτονος ή για την μεγάλη αεροπορική της εταιρεία. Παρακολουθήσαμε και τον Kevin Costner και την ομάδα της Μπαρτσελόνα να επιστρατεύονται γι’ αυτό. Και, ασφαλώς, με το αζημίωτο.

Την ώρα που τα λέει αυτά ο Άρης, ο Χαρδαβέλλας βγάζει τα χαρτιά για την αγορά δυό τριών πινάκων ζωγραφικής απο τον ΕΟΤ αξίας χιλιάδων ευρώ που κανείς δεν γνωρίζει που έχουν πάει.

Ο ‘Άρης όμως συνεχίζει:

Στην τουριστική βιομηχανία δεν υπάρχει δαπάνη. Υπάρχει επένδυση αφού όσα επενδύεις- όπως κάνει ο ανταγωνισμός- πολλαπλάσια φέρνεις ως κέρδη και έσοδα για τη χώρα.

Και πριν σπεύσουν κάποιοι να πουν για περιττές δημόσιες σχέσεις εξηγούμαι:

Στον ανταγωνισμό υπάρχουν πολυεθνικές και στελέχη των οποίων κινούν εκατομμύρια επισκέπτες, υποψηφίους για το τουριστικό μας προϊόν πελάτες. Γιατί να τους κατευθύνουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία; Είμαστε φθηνότεροι ή καλύτεροι στην ποιότητα των υπηρεσιών μας; Αν ενδεχομένως η απάντηση δεν είναι αυτονόητη, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα. Δίνουμε μπόνους; Φυσικά και όχι γιατί κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στον ΕΟΤ, που δεν έχει την ελευθερία του ιδιωτικού τομέα.

Ποιο είναι, λοιπόν, το ανταποδοτικό κίνητρο; Οι δημόσιες σχέσεις, η φιλοξενία, η περιποίηση, τα δώρα, η έμμεση διαφήμιση στα στελέχη εκείνα των πολυεθνικών από τα οποία εξαρτάται το ποσοστό του ΑΕΠ που προέρχεται από τον Τουρισμό.

Επενδύεις περισσότερα, εισπράττεις πολλαπλάσια. Πέρα από το αυτονόητο ότι έτσι χτίζεις και την εικόνα της χώρας σου, αφού δημιουργείς lobbies χρήσιμα σε κάθε crisis management, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Αυτό έκανα όσο ήμουν Υπουργός Τουρισμού, αυτό θα έκανα και σήμερα. Δεν είχαμε μυστικά κονδύλια. Είχαμε όμως μαζί με τα άξια στελέχη του ΕΟΤ την διάθεση, την ευελιξία και την επινοητικότητα να προσελκύσουμε περισσότερο εισόδημα. Πράγματι, επενδύσαμε στις δημόσιες σχέσεις και στις υπηρεσίες φιλοφρόνησης και φιλοξενίας. Και φέραμε πάνω από 12 δις δολάρια. Ποσό αυξημένο κατά πολύ και εξαιρετικά σημαντικό. Και στην τουριστική οικονομία, όπως σε κάθε οικονομία, στο τέλος κάνεις ταμείο: Είναι θετικό ή αρνητικό; Ελλειμματικό ή πλεονασματικό; Αντί να ψάχνουμε, λοιπόν, ποια είναι τα δώρα που κάναμε, αν δώσαμε κομπολόγια ή γραβάτες με διαφημιστικά της χώρας μας ή μπαλάκια του μπάσκετ, αφού ήμασταν χορηγοί της Euroleague, αντί να ψάχνουμε εάν ο ΕΟΤ απέκτησε ελικόπτερο -που αγόρασε ο συγχωρεμένος ο Λιβανός επί ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιήθηκε για τη μετακίνηση των συντελεστών του Mamma Mia- (ταινία που διαφήμισε παγκοσμίως την Ελλάδα), αντί να ψάχνουμε εάν τα παλιά υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΕΟΤ αντικατέστησε υβριδικό όχημα φιλικό προς το περιβάλλον που μεταφέρει για ελέγχους στα χιονοδρομικά τους υπευθύνους, αντί να χλευάζουμε την ενοικίαση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής για τη μεταφορά της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας και των δημοσιογράφων που διαφήμισαν την Ζάκυνθο στα παγκόσμια ΜΜΕ, ας αναρωτηθούμε: Γιατί η Τουρκία κάνει όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα;

Aυτά γράφει ο Άρης στο aixmi.gr την ώρα που βουλευτές σαν τον Τσούκαλη και τον Βελόπουλο,τον ανεξάρτητο Οικονόμου κι άλλους, έλεγαν πως περιμένουν εναγωνίως το πόρισμα των επιθεωρητών να φτάσει στην βουλή-το συζητούν μάλιστα μεταξύ τους σε πηγαδάκια-για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμη παραγράφεί!

(Πρίν να πάμε σε εκλογές και αν  θα  διαπιστωθεί ευθύνη των υπουργών φυσικά!)

Κατόπιν όλων αυτών που διαβάσατε απο τον Άρη στο aixmi.gr και όσων ακούσατε ή μέλλει ακόμη να ακούσετε  απο ενημερωτικές εκπομπές σαν του Χαρδαβέλλα δνε μπορέι να έχει ευθύνες ο πρώην υπουργός τουρισμού.

Διότι για να κάνει» lobbying» κανείς στο τουρισμού πρέπει να ξοδέυει κάργα δημόσιο χρήμα για διαμονή σε χλιδάτα  ξενοδοχέια,να χαρίζει γραβάτες,καραμέλες ούζου,πίνακες ζωγραφικής,κομπολόγια,να αγοράζει υβριδικά αυτοκίνητα και να μήν φαίνονται ποιοί είναι οι παραλήπτες.


Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι μάλλον θα  πιάστηκαν  κορόιδα που πλήρωσαν για διαφήμιση τον Κέβιν Κόστνερ και την Μπάρτσα!

Άς έκαναν  »pr»  με κομπολόγια, κολώνιες και ζαχαρώτα, όπως έκανε ο Άρης!

http://www.aixmi.gr/index.php/alithies-psemmata-kai-xamenes-efkairies/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: