Σερ Κέν Ρόμπινσον. Ο πανεπιστημιακός που ανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρεου να δέιξει το βίντεο του στο υπουργικό του συμβούλιο


Με αφορμή το πιλοτικό σχέδιο που παρουσίασε η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία και προέβαλε στους υπουργούς του ένα βίντεο διάρκειας περίπου 15′, στο οποίο ο καθηγητής σερ Κεν Ρόμπινσον παρουσιάζει καινοτόμες ιδέες για το εκπαιδευτικό σύστημα και την αξιοποίηση των δεξιοτήτων και ταλέντων των μαθητών.

Διάσημος σε όλο τον κόσμο γιά την έρευνα του γυρω από την σημασία της δημιουργικότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα, ο Βρετανός συγγραφέας και πανεπιστημιακός Κεν Ρόμπινσον υπήρξε συμβουλος του Τόνι Μπλερ γιά θέματα παιδείας. Για τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες που έλαβε εκεί, καθώς και την εκτεταμένη έρευνα που διεξήγαγε γύρω από την σημασία της δημιουργικότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα, του απονεμήθηκε μαλιστα ο τίτλος του «Σερ», το 2003.

Πολυγραφότατος, ο πρώην καθηγητής των πανεπιστημίων του Λιντς και του Γουόρικ έχει εκδώσει σειρά από βιβλία με τελευταίο το «The Element: How Finding Your Passion Changes Everything» , το οποίο ρίχνει μια ενδελεχή ματιά στην ανθρώπινη δημιουργικότητα και πως αυτή μπορεί να εκφραστεί διαμέσου της εκπαίδευσης.

Ο κ. Ρόμπινσον έγινε ευρύτερα γνωστός όταν το 2006 έδωσε μια ομιλία στο ετήσιο συνέδριο TED που πλέον θεωρείται κλασσική: υπολογίζεται ότι έκτοτε την έχουν δει, μέσα από το διαδίκτυο, πάνω από 100 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μεταφραστεί και σε 46 γλώσσες.

Στην ομιλία του αυτή, o 60χρονος διανοητής υποστηρίζει ότι τα σχολεία, από κέντρα τυποποιημένης μάθησης στηριζόμενα στο βιομηχανικό μοντέλο πρέπει να μετατραπούν σταδιακά σε προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα όπου θα κυριαρχεί η εξατομικευμένη διδασκαλία, προσαρμοσμένη στις δεξιότητες του κάθε παιδιού, και η ενθάρρυνση να ακολουθήσουν οι μαθητές τις έμφυτες κλίσεις τους.

Διαβάστε:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=379406&ct=32&dt=20/01/2011#ixzz1Bcz1WCKC

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: