Βάλτε φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας ,αφού πρώτα μετρήσετε το κόστος με το διαδικτυακό e-ργαλείο της Ήλιος!


Τη δυνατότητα να υπολογίσει κάποιος τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ταράτσα του σπιτιού του αλλά και το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει παρέχει μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή.

Εισάγοντας τα «προσωπικά» στοιχεία της κατοικίας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wwf.gr/ilios όποιος το επιθυμεί μπορεί να μάθει εύκολα, γρήγορα, με λίγες κινήσεις και εξαιρετική ακρίβεια το είδος της εγκατάστασης που θα χρειαστεί, το κόστος της επένδυσης και τον χρόνο αποπληρωμής της, την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραγάγει η στέγη του, το οικονομικό όφελος που θα έχει εντός ενός έτους αλλά και το όφελος που θα αποκομίσει το περιβάλλον από την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Το εργαλείο χρησιμοποιεί μια ειδική εφαρμογή του Google maps, με την οποία εντοπίζει το κάθε κτίριο και μετρά την επιφάνεια της στέγης του, ενώ τα αποτελέσματα του υπολογισμού είναι τόσο αναλυτικά, ώστε οι επισκέπτες ενημερώνονται ακόμη και για το αν τους συμφέρει να επενδύσουν τα χρήματά τους σε φωτοβολταϊκά σε σχέση με το να τα αποταμιεύσουν στην τράπεζα με ένα συμβατικό επιτόκιο.

Το διαδικτυακό εργαλείο ΗΛΙΟΣ δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2009 στη Γερμανία από ομάδα μηχανικών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης CO2 online, η οποία πραγματοποιεί εκστρατείες για την κλιματική αλλαγή.

Περισσότεροι από 30.000 Γερμανοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «βγάλτε χρήματα από τις στέγες σας» και δοκίμασαν τη διαδικτυακή εφαρμογή το τελευταίο έτος.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=36932948

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βάλτε φωτοβολταϊκά στην ταράτσα σας ,αφού πρώτα μετρήσετε το κόστος με το διαδικτυακό e-ργαλείο της Ήλιος!

Add yours

  1. Ωραίο εργαλείο αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο. Από τη στιγμή που υπάρχει έστω και το ελάχιστο όφελος από τα φωτοβολταικα θα έπρεπε να είμαστε καλυμμένοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: