Η Zήμενς του Χριστοφοράκου εκτός απο τον Μαντέλη έκανε δωράκια- χορηγίες και σε 60 δημοσιογράφους!


Ο Χριστοφοράκος δεν μπούκωνε μόνο με χρήματα της  SIEMENS, πολιτικούς  σαν τον Μαντέλη! Είχε και μια στρατιά δημοσιογράφων που βοηθούσαν το εταιρικό προφίλ της πολυεθνικής που αντιπροσώπευε!  Ακουγα σήμερα στην τηλεόραση το ρεπορτάζ της πολύ καλής συντάκτριας της Ελευθεροτυπίας, Γιάννας Παπαδάκου , που φρέσκαρε την μνήμη των τηλεθεατών μιλώντας για τους  δημοσιογράφους που νταραβερίζονταν με τον Χριστοφοράκο!


¨Η αντζέντα Χριστοφοράκου -έλεγε η συντάκτρια -,περιλαμβάνει μια στρατιά απο δημοσιογράφους που σχετίζονταν με το αφεντικό της SIEMENS στην Ελλάδα και τα ονόματά τους είναι καταγεγραμμένα στην αντζέντα του.¨

¨Μια δημοσιογράφος μάλιστα με δική της εταιρέια παραγωγής, έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε επίμονα την γραμματέα του Χριστοφοράκου, αν εμεινε ευχαριστημένος απο την δουλειά που του προσέφερε η εταιρέια της!¨

Άρα απο το ρεπορτάζ προκύπτουν και μια σειρά ¨χορηγιών¨ του Χριστοφοράκου,αλλά αυτήν την φορά όχι μόνο σε πολιτικούς αλλά και σε δημοσιογράφους! Φυσικά όλες αυτές οι εκλεκτικές σχέσεις του αφεντικού της SIEMENS με επώνυμους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, δεν ξέρω κατα πόσον έιναι και επιλήψιμες! Ακόμη και τα ταξίδια για την φόρμουλα 1 που κερνούσε στην υγειά της δημοσιογραφίας, ο πάντα γαλαντόμος κύριος Χριστοφοράκος δεν μου φάινονται περίεργα!

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει παρέα με δημοσιογράφους!  Όλοι οι μάνατζερς λίγο πολύ ενδιαφερονται να κάνουν δημόσιες σχέσεις με ανθρώπους απο τα ΜΜΕ!  To  θέμα αρχίζει και γίνεται καυτό, όταν οι δημοσιογράφοι εξωραίζουν την εικόνα και την δράση της εταιρείας που αντιπροσωπέυει ο κάθε Χριστοφοράκος,μέσα απο τα δημοσιεύματά τους.

Για αυτόν τον λόγο υποχρέωση της ΕΣΗΕΑ είναι να ελέγξει τα μέλη της και τα δημοσιεύματά τους. Υποχρέωση επίσης των δημοσιογράφων έιναι να διαπιστώσουν ποιά μέλη τους έπαιρναν έργα  για να διεκπεραιώσουν μέσω των εταιρειών παραγωγής και δημοσίων σχέσεων που  είχαν δημιουργήσει κατα καιρούς!

Επίσης στο έλεγχο της στρατιάς των φίλων του Χριστοφοράκου, θα πρέπει να ερευνηθεί, αν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ των εταιρειών παραγωγής και των θέσεων στα ΜΜΕ που κατείχαν οι  υψηλοί  του προσκεκλημένοι στα γκαλά που διοργάνωνε! Αν η παράλληλη άσκηση δημοσιογραφικής εργασίας και εργασίας σε άλλες επιχειρήσεις αποδειχθεί, τότε το μέλος της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να υποστέι και τις κυρώσεις που επιβάλονται απο την νομοθεσία.

Στις 3/4/08 και ύστερα  απο καταγγελίες για διαφήμιση εταιρείας δημοσίων σχέσεων  που διατήρούσε υπάλληλος  που παράλληλα εργαζόταν στην ΕΡΤ ,  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και  ύστερα απο σχετική επερώτηση βουλευτών εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c3e3b46b-7e9f-40df-b117-cc37e8b5894c

Στο δελτίο τονίζεται  ότι «σύμφωνα με το Καταστατικό αποτελεί ασυμβίβαστο μέλη της ΕΣΗΕΑ να ετεροαπασχολούνται και να είναι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι σε επιχειρήσεις ενημέρωσης, εταιρείες διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων, παραγωγής, δημοσκοπήσεων, κλπ».

Αν αποδειχθεί ότι τα ίδια μέλη που έκαναν το παιχνίδι με τις εταιρείες public relations στην ΕΡΤ,έκαναν και τα εταιρικά βιντεάκια για πάρτη του Χριστοφοράκου,ενώ την ίδια στιγμή εργάζονταν στην κρατική τηλεόραση, θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;

Ποιοι είναι οι 60 δημοσιογράφοι που σχετίζονταν με δουλειές της  SIEMENS?

Είχαν κωδικούς και δέχονταν πάσης φύσεως δωράκια και ταξίδια;

Yπήρχε λίστα με την μισθοδοσία τους;

Η λίστα λέγεται ότι βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής και ο βουλευτής του Συνασπισμού  Δ.Παπαδημούλης, είπε σήμερα στην ΝΕΤ ¨οτι περιμένει από την ΕΣΗΕΑ να ζητήσει τον κατάλογο με τα ονόματα των δημοσιογράφων» .

Θυμηθήτε τα περσινά δημοσιεύματα απο το ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου η οποια έιχε πρώτη γράψει  για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε ο Χριστοφοράκος με  διάφορους έγκριτους δημοσιογράφους απο τα ΜΜΕ!

Δέιτε και το λινκ αυτό απο το you tube ,με την ομίλία του Dan Rather για την διαφθορά στα ΜΜΕ:

http://www.youtube.com/watch?v=8ckeqIoZz9chttp://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=65894

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Εκλεκτικές σχέσεις

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκλεκτικές σχέσεις με δημοσιογράφους.

Το απέδειξαν τα στοιχεία των κοινωνικών εκδηλώσεων που προσεκτικά οργάνωνε, είτε με ταξίδια στο πλαίσιο των αγώνων της Formula Ι είτε σε θέρετρα του Τιρόλο, είτε σε κλειστά δείπνα στο σπίτι του.

Οι συνδαιτυμόνες του δημοσιογράφοι εκπλήρωναν τον κανόνα του power possition στα media, ήταν προβεβλημένοι και περιβάλλονταν από αποδοχή. Ο Παύλος Τσίμας ήταν ένας από αυτούς.

Εμφανίζεται ως προσκεκλημένος του Μ. Χριστοφοράκου (και) σε τρία τουλάχιστον κλειστά δείπνα (Νοέμβριος 2005, Φεβρουάριος 2006, Φεβρουάριος 2007). Σ’ αυτό του Φεβρουαρίου του 2006 ως προσκεκλημένη του Μ. Χριστοφοράκου στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Ολγα Τρέμη, η κυρίαρχος των ειδήσεων των οκτώ.

Και καλά με τα κοινωνικά δείπνα και με τις δημόσιες σχέσεις. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως μαρτυρά το αρχείο του που βρίσκεται στην πολύκροτη δικογραφία, διάλεγε και τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν επαγγελματικά.

About media

Μια από τις συνεργασίες του αφορά την Ειρήνη Νικολοπούλου (τώρα στην ΕΡΤ) και την εταιρεία συμφερόντων της ABOUTMEDIA, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβάσεις από τη Siemens (το αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα της).

Από τα στοιχεία της δικογραφίας της Siemens και ειδικότερα από την αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας με τη γραμματέα (εξ απορρήτων) του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν τα εξής:

Η εταιρεία της Ειρήνης Νικολοπούλου, ABOUTMEDIA, ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε στη Siemens corporate video για τα μεγάλα έργα αξίας 70.000 ευρώ. Τα σχόλια γι’ αυτό το έργο, όπως μεταφέρονται, είναι θετικά, και υπάρχει και «ουρά» της τάξης των 20-30.000 ευρώ για την οποία ζητείται η επιβεβαίωση. Επίσης, την ίδια περίοδο στα σκαριά είναι και μεγάλο τηλεοπτικό σποτ αξίας 350.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το στέλεχος της Siemens, Σίλκε Πανορίου, «η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχει ένα Themenpark του μέλλοντος (λύσεις της Siemens το 2025). Κοστολόγιο θα έχω την επόμενη εβδομάδα».


http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=43563&colid=&catid=28&dt=2009-07-26%200:0:0

26/07/2009

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ

Εκλεκτικές σχέσεις και συνεργασίες με επώνυμους δημοσιογράφους είχε ο Χριστοφοράκος!

Πέπλο προστασίας από κανάλια και εφημερίδες

Μήνες είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια τον Μιχάλη Λιάπη κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, ότι πήγε στις Άλπεις μαζί με το αφεντικό της Ζήμενς κ. Χριστοφοράκο και ότι ταξίδεψε στη Λειψία για αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με το ίδιο αεροπλάνο με τον αρχιμιζαδόρο της Ζήμενς, με όλα τα έξοδα πληρωμένα απ’ αυτόν…

Όμως δεν έκαναν το ίδιο και για καλεσμένους του εντιμότατου κυρίου Χριστοφοράκου, πρώτα ονόματα του σιναφιού μας…

Πλήρης προστασία… Συνωμοσία σιωπής. Έκλεισαν τα μάτια στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου την περασμένη Τετάρτη στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Δείπνα και μπίζνες σε δημοσιογράφους», στο οποίο καταγράφονταν στοιχεία που υπάρχουν στη σχετική δικογραφία. Καμία απάντηση από τους φίλους του κ. Χριστοφοράκου.

Αντίθετα, όπως μάθαμε, έγινε αγώνας δρόμου για να μην πουν τίποτα τα κανάλια. Αν και το σχετικό δημοσίευμα ήταν απόλυτα συγκεκριμένο. Και πράγματι λέξη δεν μεταδόθηκε. Ασυλία πλήρης…

Το ρεπορτάζ της συναδέλφου με μεσότιτλο «Εκλεκτικές σχέσεις» έχει ως εξής:

«Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκλεκτικές σχέσεις με δημοσιογράφους. Το απέδειξαν τα στοιχεία των κοινωνικών εκδηλώσεων που προσεκτικά οργάνωνε, είτε με ταξίδια στο πλαίσιο των αγώνων της Formula 1 είτε σε θέρετρα του Τιρόλο, είτε σε κλειστά δείπνα στο σπίτι του.

Οι συνδαιτυμόνες του δημοσιογράφοι εκπλήρωναν τον κανόνα του power possition στα media, ήταν προβεβλημένοι και περιβάλλονταν από αποδοχή. Ο Παύλος Τσίμας ήταν ένας από αυτούς.

Εμφανίζεται ως προσκεκλημένος του Μ. Χριστοφοράκου (και) σε τρία τουλάχιστον κλειστά δείπνα (Νοέμβριος 2005, Φεβρουάριος 2006, Φεβρουάριος 2007). Σ’ αυτό του Φεβρουαρίου του 2006 ως προσκεκλημένη του Μ. Χριστοφοράκου στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Όλγα Τρέμη, η κυρίαρχος των ειδήσεων των οκτώ.

Και καλά με τα κοινωνικά δείπνα και με τις δημόσιες σχέσεις. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως μαρτυρά το αρχείο του που βρίσκεται στην πολύκροτη δικογραφία, διάλεγε και τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν επαγγελματικά».

Την αναφορά περί συμμετοχής της σε δείπνο στο σπίτι του Χριστοφοράκου διέψευσε η Όλγα Τρέμη με επιστολή που έστειλε την επομένη στην «Ελευθεροτυπία» στην οποία τονίζει ότι «ούτε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ ούτε οποτεδήποτε άλλοτε μετείχα σε δείπνο “κλειστό” ή “ανοιχτό” στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου» και προσθέτει:

«Ακόμα πιο εξωφρενικό όμως θεωρώ το γεγονός ότι πάνω σε μια ανυπόστατη πληροφορία που ουδέποτε διασταυρώθηκε στήθηκε με περισσή ευκολία και ελαφρότητα ένα ολόκληρο σενάριο δημοσιογραφικής φαντασίας όπου ένα ανύπαρκτο γεγονός χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί η εικόνα “εκλεκτικών σχέσεων” του κ. Χριστοφοράκου με δημοσιογράφους που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά».

Απαντώντας η συντάκτρια Αριστέα Μπουγάτσου υπογραμμίζει:

«1) Δεν δημοσιεύσαμε πληροφορία αλλά στοιχείο της δικογραφίας της Siemens, από το προσωπικό-εταιρικό αρχείο του πρώην manager της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως δημόσιες σχέσεις (δείπνα, ταξίδια, δώρα κ.ά.).

2) Γράψαμε ότι στη λίστα των προσκεκλημένων του Μ. Χριστοφοράκου για το δείπνο της 20ής Φεβρουαρίου 2006 στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Όλγα Τρέμη (η εφημερίδα διαθέτει τα σχετικά έγγραφα). Δεν αναφερθήκαμε σε συμμετοχή της στο δείπνο αυτό ή σε οιοδήποτε άλλο, και

3) Αν ο Μ. Χριστοφοράκος αυθαιρέτησε, βάζοντας την Όλγα Τρέμη στον κατάλογο των προσκεκλημένων του, εν αγνοία της, αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα, το οποίο δεν μας αφορά».Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παύλος Τσίμας δεν έστειλε επιστολή διάψευσης.

Και δουλειές με πολλά λεφτά…

Αποκαλυπτικά για τις δουλειές που έπαιρνε από τον κ. Χριστοφοράκο η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Νικολοπούλου, μέσω της εταιρείας ABOUTMEDIA που είχε ιδρύσει και ως αντικείμενο έχει την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας, είναι έγγραφα-ντοκουμέντα που έχει καταθέσει στον ανακριτή το στέλεχος της Ζήμενς Σίλκε Πανορίου, η οποία μάλιστα φαίνεται να διαφωνεί για κάποια παραγωγή και ρωτάει τον Χριστοφοράκο εάν «θέλετε για δικούς σας σκοπούς τελικά να προχωρήσουμε». Άραγε ποιοι ήταν αυτοί οι δικοί του σκοποί;

Και εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως όταν οι «ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ» είχαν αποκαλύψει τις δραστηριότητες της ABOUTMEDIA σε ανύποπτο χρόνο, που δεν ήταν γνωστές αυτές οι σχέσεις με τη Ζήμενς, η κυρία Νικολοπούλου διαβεβαίωνε ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει και προσπάθησε να διαψεύσει ότι στις εκπομπές της προέβαλλε με έμμεσο τρόπο επιχειρήσεις των οποίων είχε αναλάβει την επικοινωνία. Τώρα επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι «ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ» με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου, που έχει ως εξής:

«Μια από τις συνεργασίες του Χριστοφοράκου αφορά την Ειρήνη Νικολοπούλου (τώρα στην ΕΡΤ) και την εταιρεία συμφερόντων της ABOUTMEDIA, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβάσεις από τη Ζήμενς (το αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα της).

Από τα στοιχεία της δικογραφίας της Ζήμενς και ειδικότερα από την αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας με τη γραμματέα (εξ απορρήτων) του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν τα εξής:

Η εταιρεία της Ειρήνης Νικολοπούλου, ABOUTMEDIA, ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε στη Ζήμενς corporate video για τα μεγάλα έργα αξίας 70.000 ευρώ. Τα σχόλια γι’ αυτό το έργο, όπως μεταφέρονται, είναι θετικά, και υπάρχει και “υρά” της τάξης των 20-30.000 ευρώ για την οποία ζητείται η επιβεβαίωση. Επίσης, την ίδια περίοδο στα σκαριά είναι και μεγάλο τηλεοπτικό σποτ αξίας 350.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το στέλεχος της Ζήμενς, Σίλκε Πανορίου, “η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχει ένα Themenpark του μέλλοντος (λύσεις της Ζήμενς το 2005). Κοστολόγιο θα έχω την επόμενη εβδομάδα”.

Αυτά προκύπτουν, προς στιγμήν, από το πλούσιο αρχείο Χριστοφοράκου».

Τον λόγο πλέον έχει η ΕΣΗΕΑ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: