Ο Σαμαράς και οι στοχευμένοι πολιτικοί λεονταρισμοί του λίγο πριν την απεργία !!


Ο Σαμαράς πήρε την απόφαση να μην στηρίξει τα μέτρα σκληρής προσαρμογής που αποφάσισε το Πασοκ μαζί με ΔΝΤ ,ΕΚΤ,Ε.Ε!

Πρόσέξτε ιδιαίτερα το σημέιο της ομιλίας του, όπου ο Αντωνάκης της Νέας Δημοκρατίας, καταφηψίζει τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα αυτής της βίαιης οικονομικής προσαρμογής και της συρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων!

Λέει λοιπόν ο Αντωνάκης ότι καταψηφίζει τα μέτρα -¨όχι γιατί αρνήται τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνεί με την πολιτική που οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης.¨-

»Αλλωστε συνεχίζει,- η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου.-

-Θέλει ‘ψήφο ανοχής’ για τα πεπραγμένα της ως τώρα.-

-Ούτε επιζητεί τη συναίνεση.-

-Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της.»-

-»Ασφαλώς παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Και προκάλεσε κρίση δανεισμού.»-

Παρακάτω ο Αντωνάκης, αφού σταματά για λίγο τους λεονταρισμούς και την τζαμπα μαγκιά του , σημειώνει ότι ανεξάρτητα από τις θέσεις του κομματός του, θα σεβαστεί τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Αντωνάκης συνεχίζει μιλώντας για την συνέχεια του κράτους, λέγοντας:

-»Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να επιστραφούν όπως προβλέπει η Σύμβαση. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια.»-

-»Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τομές και όλες οι απαραίτητες προσαρμογές.-

-Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βγούμε από την ανάγκη στήριξης του μηχανισμού κι από τους όρους του, όσο γίνεται ταχύτερα.-

-Αυτό το τελευταίο είναι και ο κεντρικός άξονας της δικής μας Πολιτικής.»-

Θα αντιλαμβάνεσθε όλοι φαντάζομαι το δούλεμα της γεμάτης ¨νόημα¨ πολιτικής δήλωσης του Αντωνάκη.

Οι παλληκαράδες της ΝΔ, χεσμένοι στην κυριολέξία μην αποκαλυφθούν ονόματα απο τις εξεταστικές επιτροπές της βουλής για το Βατοπαίδι,την SIEMENS και τα υπόλοιπα περαπγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή,σκιαγμένοι για μια πιθανή ανταρσία της Ντόρας Μπακογιάννη και των βουλευτών που την στηρίζουν και απόλυτα αγχωμένοι μέχρι την τελευταία στιγμή να προλάβουν να διαγράψουν τα μάυρα πρόβατα του κόμματός τους, μην τύχει και τους βρούν στον δρόμο και τους λυντζαρουν,συνεχίζουν να μιλούν την ξύλινη γλώσσα κοροιδεύοντας ακόμη μια φορά τους πολίτες.

Εαν ο Σαμαράς ήθελε να κάνει τα στοιχειώδη,δηλαδή να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν το πρωτο που έπρεπε να κάνει θα ήταν να βγέι και να καταδικάσει τον Καραμανλή!

Θα έπρεπε έπίσης να έχει ήδη πετάξει όλους αυτούς τους αλήτες που το κόμμα του  ακόμη ανέχεται στους κόλπους του!

Θα έπρεπε να έχει ήδη αποδεχτεί την ευθύνη για την διάλυση της χώρας απο το κόμμα του και να συνεργάζεται απόλυτα με την κυβέρνηση σε ότι μέτρα και να πάρει μεχρι και το 2020!

Θα μου πέιτε ότι αυτός δεν έιναι ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Και ποιός σας είπε ότι  το κόμμα όπως έιναι αυτήν την στιγμή ότι μπορέι να παίξει ρόλο αντιπολίτευσης!

Και ποιος σας έιπε πως έχει δικαίωμα το κόμμα του να καταψηφίζει την στιγμή που όλα τα κοινοβούλια στην ευρώπη ψηφίζουν για την χρηαματοδότησή μας;

Την στιγμή που στην Γερμανία έγκρίνουν χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα ο Σόiμπλε και η Μέρκελ,την στιγμή που μας δίνει λεφτά ο ΣτροςΚαν του ΔΝΤ και η Λαγκάρντ με τον Σαρκοζύ, ένας μάγκας σαν τον Σαμαρά  προερχόμενος απο πολιτική παράταξη που διέλυσε την Ελλάδα, απαιτεί κομματική πειθαρχία και αρνήται την χρηματοδότηση στην πατρίδα.

Ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς που συνεχίζει να κοροιδεύει πάιζοντας με τις λέξεις, με τα στηρίζω-δεν στηρίζω και τα υπολοιπα επικοικωνιακά τερτίπια περί κρίσης ελλείματος και κρίσεως δανεισμού, δεν έιναι τίποτα άλλο παρα ακόμη ένας  ψεύτης  που παράγει μικροκομματική πολιτική!

Δυστυχώς μονον αυτό έιναι!

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο Σαμαράς και οι στοχευμένοι πολιτικοί λεονταρισμοί του λίγο πριν την απεργία !!

Add yours

 1. Ιconology η απόφαση αυτή του Σαμαρά μου θυμίζει μια παλιά ιστορία όταν ήμουν πεντάχρονο και διάβαζα Σεραφίνο!
  Η ιστορία λεγόταν: ¨Πρώτα τον καλοπιάνω και μετά του την φέρνω¨!
  ¨Ο γενναίος Σαμαράς εκτιμά ότι το Πασοκ δεν έχει ανάγκη για να συναινέσει και αυτός στα τόσο σκληρά μέτρα ,αλλά θα σεβαστεί ως αυριανός πρωθυπουργός και συνέχεια του κράτους το ΔΝΤ και θα αποπληρώσει τα χρέη.
  Επίσης ο γενναίος Σαμαράς δεν νιώθει ακόμη την ανάγκη να κάνει κάθαρση στο κόμμα του !
  Αν άκουγα έστω και μια καταδικαστική δήλωση για το παρελθόν της ΝΔ και όσους κυνηγάει στον δρόμο και στα εστιατόρια ο κόσμος για να γιαουρτώσει,ίσως και να τον πίστευα.
  Πάντως μέχρι τώρα δνε τον πιστέυω!

 2. Πολιτικά γενναιότατη απόφαση!Ο ΓΑΠ διαθέτει την πλειοψηφία ας διαχειριστεί το θέμα μόνος του-ή έστω με την Ντόρα και τον Καρατζαφύρερ. Καθήκον όσων διαφωνούν με τα βάναυσα αυτά μέτρα είναι να αναζητούν συμμάχους όπου τους βρούν. Εσείς τους βρίσκετε στον Καρατζαφύρερ και την Μπακογιάννη(ενδεχομένως), εμείς στον Σαμαρά. Έσπειρε ανέμους με την απονιά του ο ΓΑΠ ήρθε η ώρα να θερίσει θύελλες. Το πολιτικό κόστος είναι τώρα πιά ακέραια δικό του. Θέλει να κάνει δίκες γιά να αποσπάσει από την προσοχή και να αποπροσανατολίσει; Θα του γυρίσει μπούμεραγκ. Από δώ και πέρα ο ΓΑΠ είναι ο ορισμός-ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ!- του πολιτικού της αναλωσιμότητας(και πολύ του πέφτει)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: