Γιατί ο Δούκας δεν έκανε την καταγγελία για τον Αγγέλου στην Βουλή;


Δείτε την συνέντευξη του Π.Δούκα στις 3-1-10 στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ όπου παραδέχεται για ακόμη μια φορά πως το θέμα με την εμπλοκή του Μαξίμου- επί πρωθυπουργίας Καραμανλή-για το Βατοπάιδι, έχει εξαντληθεί!

Οταν ο Δούκας λέει στις 3 Γενάρη του 2010 πως η υπόθεση με το ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού έχει εξαντληθεί,σημαίνει και πως δεν υπάρχει!

Σήμερα βγήκε και κατέθεσε την άμεση  εμπλοκή του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού,Γιάννη Αγγέλου, και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για διευκολύνσεις στην υπόθεση Βατοπαιδίου .

Και το ερώτημα έιναι γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά ο Δούκας στην Βουλή δυο χρόνια πρίν;

Γιατί δεν το έκανε νωρίτερα;


H εξεταστική του 2008 για το Βατοπαίδι!

Δέιτε την συνέντευξή του πριν τρείς μήνες στο ΠΑΡΟΝ:

Αποσπάσματα συνέντευξης Πέτρου Δούκα στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής (ημερομηνία δημοσίευσης 03/01/2010)

Ερ. Για την υπόθεση του Βατοπεδίου, πήρατε τηλεφωνήματα από το Μαξίμου προς όφελος της Μονής;

Απ. Έχω απαντήσει πως ζήτησα τρεις φορές, επίσημα, να συζητηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής μέσα στα κομματικά όργανα για να χυθεί άπλετο φως όχι μόνο στην ουσία του ζητήματος, αλλά και στον τρόπο διαχείρισής του. Θα είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη του κόμματος -όχι μόνο τους βουλευτές, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη- να ακούσουν και να μάθουν… Και να επαναλάβω πως σε ό,τι αφορά εμένα, όλες μου οι ενέργειες ήταν και πεντακάθαρες και νόμιμες και ηθικές. Αλλά πρωτίστως πεντακάθαρες. Αν υπήρχε σχέδιο ή «σενάριο», δεν είχα καμία ιδέα για αυτό, ούτε συμμετείχα ούτε ήμουνα μαέστρος ούτε ενορχηστρωτής. Ήμουνα θύμα και όχι θύτης.

Ερ. Η κυβέρνηση της ΝΔ γνώριζε τις διάφορες ενέργειες στην υπόθεση αυτή;

Απ. Μα φυσικά. Τίποτα δεν ήταν μυστικό ή αποτέλεσμα «αυθαιρέτων» ενεργειών. Δημόσια έγγραφα ήταν και τα γνώριζε. Ούτε μετά 3 χρόνια δεν θεώρησε πως έπρεπε να αλλάξει κάτι. Και όλα αυτά είχαν συζητηθεί επίσημα στη Βουλή όταν απαντήθηκαν αντίστοιχες ερωτήσεις και επερωτήσεις, τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης, για το θέμα αυτό! Απορώ λοιπόν με τη στάση κάποιων που πλειοδότησαν σε «ηθικολογία εκ του ασφαλούς».

Ερ. Είναι αλήθεια πως σας είχαν επισκεφθεί οι μοναχοί της Ι.Μ. Βατοπεδίου και σας είχαν ζητήσει να αγοράσει το υπουργείο Οικονομικών τα ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή από το ΠΑΣΟΚ (την περίοδο 1999-2003) ή να τα ανταλλάξει με ακίνητα ίσης αξίας και αρνηθήκατε;

Απ. Ναι. Τους απάντησα πως το κράτος δεν έχει χρήματα για να αγοράζει ακίνητα, ούτε το υπουργείο Οικονομικών ασκεί «πολιτική γης». Εκεί τέλειωσε η συζήτηση.

Ερ. Έχει ακουσθεί και το ΠΑΣΟΚ το έχει δηλώσει επίσημα, πως θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη «άνωθεν» εντολών από το Μαξίμου προς όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τους φορείς για επίσπευση των ενεργειών υπέρ της Μονής και μετά το Μαξίμου «κρύφτηκε». Έκανε πως δεν ήξερε τίποτα και άφησε τα στελέχη του βορά της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Απ. Νομίζω πως για τώρα το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί…

Ερ. Επιτρέψτε μας να επιμείνουμε: Είναι αλήθεια πως αργότερα σας ζητήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υπογράψετε κοινή απόφαση να ανταλλαγούν και ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών και πάλι αρνηθήκατε να υπογράψετε;

Απ. Ναι, δεν υπέγραψα. Δήλωσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πως δεν είναι δουλειά του υπουργείου μου να ανταλλάσσει οικόπεδα και ακίνητα.

Ερ. Τότε, προκύπτει το ερώτημα: Γιατί τελικά μείνατε εσείς εκτός ψηφοδελτίων; Μήπως, επειδή δεν υπογράψατε και όχι επειδή υπογράψατε;

Απ. Αν υπήρχε σοβαρή απάντηση, υποθέτω θα μου είχε δοθεί… Μάλλον δεν ήμουνα αρεστός σε ορισμένες παρέες του Μαξίμου… Με έχει απασχολήσει το γεγονός ότι ενώ εγώ έστειλα στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδείκνυαν, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, τόσο την πορεία της υπόθεσης επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και τις απόψεις των δημόσιων λειτουργών και τον τρόπο διαχείρισής της που ήταν απόλυτα σύμφωνος με τους νόμους του κράτους, από εκεί εκπορευόταν μια επικοινωνιακή πολιτική που, αντί να δίνει καίριες απαντήσεις και να κλείνει την υπόθεση, άφηνε υπονοούμενα και προσπαθούσε να δημιουργήσει μια αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το πρόσωπο μου. Νερό στο μύλο της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επίσης, θεωρώ ότι έριξαν και εσωκομματικοί μου ανταγωνιστές στην Περιφέρεια Αττικής, που βρήκαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν την ακύρωση του έργου μου στο υπουργείο Οικονομικών με αοριστίες για δήθεν ηθικά ατοπήματα, που «πλήγωσαν» την παράταξη και με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ίσως ενοχλούσε το γεγονός ότι έστελνα τακτικά αναφορές στον πρωθυπουργό για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και ταυτόχρονα έκανα επισημάνσεις για καθυστερήσεις και ολιγωρίες σε διάφορα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Κάποιοι ενδεχομένως δεν ήθελαν τον Πέτρο Δούκα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να λέει τη γνώμη του και να μεταφέρει τον σφυγμό των αγορών.

Ίσως, ακόμα, να ενοχλεί το γεγονός ότι εγώ στην πολιτική δεν αναζήτησα ούτε την επαγγελματική ούτε την κοινωνική μου καταξίωση, αλλά προχώρησα χωρίς δεσμεύσεις και έχοντας την καριέρα μου, που είναι γνωστή σε όλους στον επαγγελματικό μου τομέα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=327203&dt=22/04/2010

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί ο Δούκας δεν έκανε την καταγγελία για τον Αγγέλου στην Βουλή;

Add yours

  1. ICONOLOGY μου αρεσει η συνδιαστική σου σκέψη! Κρίμα που υπάρχει το θέμα του ΔΝΤ και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Τζούλια,Δουκα,βατοπάιδι,Σκόπια,Μαντέλη,Τσουκάτο κλπ!
    Έχεις δίκιο!

  2. Γιατί κάπως πρέπει να φύγουμε από το θέμα που τσουρουφλίζει το Γιωργάκι. Έτσι σε συγχορδία με μίντια, κυβέρνηση και Παπούλια ακόμη σκηνοθετείται ένα διαστικό σκηνικό που να αποσπάσει τη προσοχή από το «πτώμα», που δεν είναι κάτι άλλο παρά το ΔΝΤ και τα μέτρα του. Αν δεν ήταν ο Δούκας μπορεί και νάταν ο Αλογοσκούφης. Σίγουρα θα μιλούσε ο πιό παραπεταμένος, ο οποίος θα διασκεδάσει τον πόνο της εκπαραθύρωσης του με κάποια νεφαλώδη εκδικητική ομολογία. Κάπως θα αποζημιωθεί γι’αυτό με κάποιου είδους διευκόλυνση σε κάτι(αυτοί που παρέχουν διευκολύνσεις, που έχουν εξουσία να τις παρεχουν, ξέρουν και το είδος των διευκολύνσεων αυτών που τις έχουνε ανάγκη),θα γεμίσει γιά λίγο καιρό ή και γιά πιό πολύ αν χρειαστεί και ελπίζουν ότι -σε συνδυασμό και με κάποιο βίντεο της Τζούλιας με μητροπολίτη αυτή τη φορά-θα καταφέρουν να αποσπάσουν τη προσοχή, μέχρι τη λήψη των επόμενων οδυνηρών μέτρων. Κάπου στο τέλος αυτής της πορείας ο Δούκας και όλη η παρέα του θα βγεί λάδι, γιατί έτσι είναι συμφωνημένο, διαφορετικά η ΝΔ θ’ανοίξει τα δικά της τα κιτάπια και θα σκαλίσει το λήμμα Μαντέλης, σχέσεις με Σημίτη , θα βάλει και λίγο Τσουκάτο, κάπου εκεί θα ομολογήσει ο Δούκας του Πασοκ, ο Παπαντωνίου, ριγμένος από την εδώ πλευρά αυτός, του Γιώργου και στο ίδιο διάστημα το ΔΝΤ , θα φλέρει ένα καινούργιο αναθεωρημένο, ακόμα πιό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, αφού πρώτα το Γιωργάκι θάχει παραχωρίσει το μισό Αιγαίο στον Ερντογάν, την Κύπρο στον διάδοχο του Ανάν,τους αγωγούς θα τους παραχώσει στη μικρή του μνήμη, τα Σκόπια θα ονομλαζονται οριστικά και αμετάκλητα πιλά Μακεδονία. Κι εν τω μεταξύ εμείς θα περιφέρουμε τη σκέψη μας στο παρελθόν, αποστρεφόμενοι το βλέμμα από το ζοφερό παρόν που θα φέρει ένα ακόμη χειρότερο μέλλον. Δηλαδή θα έχουμε γίνει πιονάκι του Γιωργάκι και της παρέας της αμερικανικής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: