Οι εξωγήινοι υπάρχουν και έιναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο πως αποτελούν απειλή για την γή λέει ένα απο τα πιο φωτισμένα μυαλά του αιώνα μας ο Stephen Hawking.
Ο Hawking προχωρέι ένα βήμα παραπάνω και υποστηρίζει πως αντί να προσπαθούμε να ρθούμε σε επαφή με εξωγηινες μορφές ζωής, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε έιναι να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την επαφή.
Ο επιστήμονας θεωρει αυτόνοητη την ύπαρξη ζωής στα περισσότερα απο 100 δισσεκατομμύρια γαλαξίες που υπάρχουν στο σύμπαν!
Οι σκέψεις,οι συνεντέυξεις και η δουλειά του Stephen Hawking παρατίθενται σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ όπου θα μοιραστεί μαζί μας μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος.
Τα γυρίσματα ήταν εξαιρετικά επίπονα και διηρκεσαν πάνω απο τρία χρόνια λόγω της εξαιρετικά κλονισμένης υγείας του Hawking αλλά τελικά οι παραγωγοί κατάφεραν να γυρίσουν το ντοκυμανταίρ.
Ο διακεκριμένος αστροφυσικός εξηγεί στο ντοκυμανταίρ, πως θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη άλιενς όχι μόνο σε πλανήτες και άστρα, αλλά ακόμη και στον διαπλανητικό χώρο!
Η λογική εξήγηση του Hawking για όλα αυτα τα καταπληκτικά που ακούμε είναι ασυνήθιστα απλοική.
Στην απεραντοσύνη του σύμπαντος με τα δισεκατομμύρια άστρα και γαλαξίες έιναι απίθανο να έχει εξελιχθεί μονάχα η ζωή στην γή.
Η μεγάλη πρόκληση για τον Ηawking είναι να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε σε τι είδους μορφή, θα υπάρχει αυτή η ζωή!
Μικροβιακοί οργανισμοί και μικρά ζώα ήταν το το είδος της ζωής που κυριάρχησε κατα το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, στην Γή.
Μικρόβια και μικρά ζώα έιναι σίγουρο πως εξελλίσονται αυτήν την στιγμή και σε κάποιους άλλους πλανήτες!
Τι γίνεται όμως με τις εξελιγμένες μορφές ζωής;
Tι γίνεται με ανώτερα έιδη που μοιάζουν ή δεν μοιάζουν στον άνθρωπο, και πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν όταν ψάχνουν για να καταναλώσουν φυσικούς πόρους γιατί οι δικοί τους έχουν εξαντληθεί ;
O Ηawking αντιστρέφει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα βάση των κινήτρων με τα οποία οδηγήται και η ίδια η ανθρωπότητα, στις εξερευνήσεις της!
Και ένα τέτοιο εξελιγμένο είδος,υποστηρίζει ο επιστήμονας ,θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για την ανθρωπότητα.!
Η προσπάθεια λοιπόν έπαφής του ανθρώπου έξω αποτην γή μπορέι να να αποβεί μοιραία για το έιδος του, τονίζει ο επιστήμονας.
Λέτε νομάδες μες στα αστρόπλοια που επιθυμούν να κατακτήσουν και να αποικίσουν τον πλανήτη μας, τελικά να μας προλάβουν;
Λέτε η γή η να έιναι τελίκά ο πλανήτης Πανδώρα και να ρθούν με τις μπουλντόζες του »ΑVATAR», με τα τερατώδη τρίποδα του »War of the Worlds» και με τα κουκούλια του» Pandorum» και να μας ξεριζώσουν;
(Eναι τρία υπέροχα sci fi φιλμς που θα πρέπει να δέιτε!)
Mόνο που το σκέπτομαι με πιάνει τρέμουλο!
Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο των ΤIMES για την θεωρία του Stephen Hawking και ας μην ξαναστέιλουμε άλλα μηνύματα επικοινωνίας στους εξωγήινους!
Πείτε το και στην ΝΑSΑ πως αρκετά προβλήματα έχουμε!
Αλλιώς τα UFO θα χορέυουν πάνω απο το τάφο μας!
(Ελπίζω αυτήν την σειρά ντοκυμανταίρ να την αγοράσει η κρατική τηλεόραση ή κάποιο ιδιωτικό κανάλι και να αξιωθούμε να την δούμε και στην Ελλάδα!)
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/science/space/article7107207.ece