Η Λευτεριά στα παιδιά του gamato.info και τα προιόντας υποκλοπής στο διαδύκτιο!


Σε τι εξυπηρετεί μια αφίσσα που επιδεικνύει αλληλεγγύη και καλεί σε πορεία για τέσσερεις πέντε ανθρώπους που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ξένη περιουσία καταπατώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα του δημιουργού, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.

Σε τι εξυπηρετεί μια πορεία στο Σύνταγμα για μερικούς μάγκες που μπαίνοντας στο site τους  κατέβαζες τζαμπαρία δισκογραφίες και ταινίες χωρίς να έχεις δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για να τα αποκτήσεις,ούτε αυτό μπορώ να το καταλάβω.

Μπορώ να καταλάβω ότι κάποιοι γουστάρουν να αποκτήσουν μερικά τραγούδια τζάμπα ή και να κατεβάσουν μερικά φίλμς τζάμπα.

Μπορώ να κατανοήσω εν μέρη, την κάπως αυθαίρετη λειτουργία του δικτύου στον  κυβερνοχώρο.

Μπορώ να καταλάβω ας πούμε ότι η λειτουργία του ιστού έιναι έτσι απο την φύση της  δομημένη, ώστε οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο και να επιβάλεις  θα βρέι τον τρόπο να το παρακάμψει.

Oι ανταλλαγές αρχείων σε P2P δίκτυα  έιναι μια  μεγάλη ευκολία που μας παρέχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Και η δημιουργία τους έχει και την ιδίαιτερη πολιτική σημασία της της για την ελεύθερη διακίνηση περιεχομένου μέσα σε αυταρχικά καθεστωτικά κράτη που θέλουν να χειραγωγήσουν τον ιστό!

Όμως στις αρνητικές συνέπειες αυτών των ανταλλάγών θα πρέπει να καταγραφεί και η καταστροφική λαθραία  διακίνηση όλων των προιόντων και των υπηρεσιών για την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Ταινίες φίλμς,μουσικά αρχεία,δισκογραφίες,συγγραφικές και δημοσιογραφικές πρόσπάθειες,διαρροές εταιρικών-επαγγελματικών εγγράφων,πλαστογραφίες ευαίσθητων προσωπικών στοιχέιων και  υποκλοπές  οικονομικών στοιχείων και δεδομένων, αλλάζουν χέρια στο διαδύκτιο ταχύτατα.

Και όπως έιναι φυσικό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις στο ίντερνετ συντελείται και η παρανομία και το έγκλημα.

Τα video-club και τα δισκάδικα συνεχώς κλείνουν.

Η παραγωγή μουσικής, κινηματογράφου και τηλεόρασης μειώνεται.

Εισιτήρια στον κινηματογράφο δεν κόβονται και  η δημοσιογραφική δουλειά ολοένα και  συρικνώνεται.

Και για όλα αυτά τα αποτελέσματα, φταίει η πειρατεία.

Μπορεί και εγώ και εσείς ,όλοι λίγο πολύ  να έχουμε μπεί στον πειρασμό να κατεβάσουμε ένα τραγούδι ή να αντιγράψουμε μια καλή ταινία.

Οι περισσότεροι άλλωστε απο εμάς κοπιάρουμε κατευθέιαν για το ιστολόγιό μας μια ξένη φωτογραφία.

Μπορέι κάποια στιγμή να αναγκαστήκαμε να ανταλλάξουμε και περισσότερα αρχεία ή να αγοράσαμε το DVD μας απο τον Νιγηριανό της γειτονιάς.

Ομως να κατακλέβουμε την πνευματική περιουσία του καθενός αποκομίζοντας οφέλη και έσοδα με μαυραγορίτικο εμπόριο απο ξένα προιόντα , αυτό δεν νομίζω πως το χουμε κάνει!


Άμεση σύλληψη και στους ληστές του χρηματιστηρίου και στους μιζαδόρους της SIEMENS,του Βατοπεδίου, του δημοσίου κ.λπ. γράφει η αφίσσα και σωστά τα λεέι.

Ο συμψηφισμός όμως απατεώνων με απατεώνες που βγάζουν λεφτά απο λαθραία διακίνηση προιόντων είναι μια λανθασμένη σκέψη .

Τι γίνεται  αλήθεια με αυτούς που βγάζουν μεροκάματα απο το ίντερνετ;

Tαινίες αντιγράφονται και πωλούνται,δισκογραφίες αλλάζουν χέρια  χωρίς κόπο και χωρις  ψάξιμο, αποκτούνται.

Και ψευτοδημοσιογράφοι χωρίς καμιά πρωτότυπη ιδέα για ρεπορτάζ,χωρίς να ξέρουν πως να ψαξουν την είδηση αντιγράφουν τις εφημερίδες και τα πρακτορεία ειδήσεων στα δημοσιογραφικά τους έντυπα,τηλεόραση,sites και τα  ιστολόγιά τους!

Οι πιο πολλοί απο το παράνομο αυτό αλισβερίσι, δηλώνουν επαγγελματίες και πληρώνονται κανονικά!

Αρκέι να ρίξεις μια ματιά στα μπάρ που επισκέπτεσαι τις   θήκες CD ενός DJ, κι αν έχει νόμιμα  ένα δισκάκι εταιρείας στην κατοχή του, εμένα να με φτύσεις!

4 σκέψεις σχετικά με το “Η Λευτεριά στα παιδιά του gamato.info και τα προιόντας υποκλοπής στο διαδύκτιο!

Add yours

 1. Αμα κατασκευάσω ένα τζάκι redafrican και το βάλω σπίτι μου,νομίζω ότι μπορώ.Αν ξεκινήσω μαγαζί με τζάκια δίπλα σε κατασκευαστή τζακιών χωρίς καμία άδεια,παραστατικά ,χωρίς να αποδιδω ΦΠΑ, τότε του κάνω ζημιά.
  Οταν φορτώνω νύχτα με εμπόρευμα το μαγαζί μου με κινέζικα και πάλι με τον ίδιο τρόπο, αυτοί που κάνουν νόμιμες εισαγωγές εμπορευμάτων την ημέρα έχουν πρόβλημα!Εχω ξεκαθαρίσει σε όσα έγραψα ότι δεν εναντιώνομαι σε όσους ανταλλάσουν ελέυθερα αρχεία στο διαδύκτιο.Το πρόβλημα το εντοπίζω σε όσους βγάζουν χρήμα απο αυτή την δουλειά και έιναι πολλοί αυτοί.

 2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ, ΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΡΑΤΗ, ΛΑΟΙ, ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΜΕ ΤΕΧΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΤΟ CD TO DVD Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΣΥΝΘΕΤΕΣ, ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ; ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ, ΘΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΣΚΕΦΘΗΚΕ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ;

 3. Οταν εκφράζει ο άλλος μια διαφορετική άποψη δεν εισαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις.
  Την δική σου διαφωνία μπορώ να την καταλάβω,δεν καθορίζω εγώ τις ακριβές τιμές των οπτικοακουστικών προιόντων,δεν τα παίρνω εγώ προσωπικά απο την παραγωγή τους ,όμως δεν έιμαι και αφελής να μην καταλαβάινω ότι όταν κατεβαίνουν ταινίες στο pc τυπώνονται απο κάποιους στην ελλάδα για να πωληθούν στην μάυρη, cd και dvd.
  Η υπόθεση με το gamato.info είναι μια υπόθεση καρμπόν σαν του napster και άλλων πολλών sites που οι αστυνομίες και οι πολυεθνικές ανα τον κοσμο κυνηγούν για να τα κλείνουν.
  Δεν έιμαι υπέρ των πολυεθνικών,δεν έιμαι υπέρ του να απαγορευθούν οι ανταλλαγές αρχείων,δεν έιμαι και χαζός όμως να μην καταλαβάινω πως το παραεμπόριο πλήτει το κανονικό εμπόριο. Αυτά!

 4. ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ), ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΕΣΥ), ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΒΙΒΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΑΛΑ? ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ? ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ. Η ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) Η ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: