Βetruger in der Euro-familie! Oι »απατεώνες» της Ευρώ-οικογένειας δεν θα έκαναν ποτέ θηριωδίες και εγκλήματα στο Δίστομο και να αρνούνται κατηγορηματικά να αποζημιώσουν τα θύματά τους!


Και ενώ το γερμανικό περιοδικό Focus βγάινει με πηχαίους τίτλους και γράφει για το κράτος απατεώνων μέσα στην οικογένεια της Ευρώπης,οι οικογένειες των θύματων του Διστόμου, ενός απο τα 66 καταμετρημένα ολοκαυτώματα των γερμανών του Χίτλερ στην Ελλάδα κατα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμη περιμένουν την εκτέλεση της απόφασης για καταβολή αποζημίωσης υψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που αναγκάστικά σύναψε και δάνειο με τους ναζί κατακτητές της, το οποίο και δεν της αποπληρώθηκε ποτέ!

Η κατοχική κυβέρνηση υποχρεώθηκε αντι να χορτάινει απο την πέινα τον μαστιζόμενο απο λιμό ελληνικό λαό,να συντηρεί και να πληρώνει με 1.5 δισεκατομμύριo δραχμές τον μήνα τα στρατόπεδα των ναζί στην Ελλάδα και τις επιχειρήσεις του άξονα στην Μέση Ανατολή!

Για το κατοχικό δάνειο δείτε τον σύνδεσμο του Αντίβαρου:

http://www.antibaro.gr/forum/1088

Aν κάνετε τους υπολογισμούς σήμερα, αυτά τα λεφτά όπως και άλλα, για τον χρυσό που έκλεψαν απο την Ελλάδα,για τον ορυκτό πλούτο που της αφάιρεσαν,για τις υποδομές σε κτίρια,γέφυρες και σιδηροδρομικό δίκτυο που της βομβάρδισαν,για τα πλαστά χαρτονίσματα που αγόραζαν οι γερμανοί στρατιώτες και δεν έιχαν κανένα αντίκρυσμα,δεν έιναι και λίγα!

Ανέρχονται οι αποζημιώσεις αυτές  σε αρκετα δισσεκατομμύρια ευρώ  απο το σημερινό γερμανικό κράτος που ποτέ τους, δεν τα έδωσαν .

Και αν θελήσουμε να ψάξουμε ιστορικά στοιχεία,θα δούμε ότι η Ελλάδα πήρε μόνον ισχνή οικονομική βοήθεια  απο τις καταστροφες που υπέστη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το φιλέτο απο το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας του σχεδίου Μάρσαλ το εισέπραξαν  Αγγλία και Γαλλία.

Το εβραικό κράτος του Ισραήλ απο της συστάσεως του, πήρε τεράστια οικονομική βοήθεια απο τις γερμανικές και αμερικανικές αποζημιώσεις.

Η Γερμανία με τους νόμους BEG ¨Federal Law for the Compensation of the Victims of National Socialist Persecution¨

απο το 1953 έως και την δεκαετία του 90, χορήγησε συνολικά  πάνω απο  72 δισεκατομμυρία γερμανικά μάρκα  για αξιώσεις σε συγγνείς θυμάτων και επιζώντες απο τις  θηρωδίες του Χίτλερ.


Αξίζει να σημειωθεί πως η  γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει τα χρήματα ακόμη και για τις συντάξεις που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο της BEG.

Η Πολωνία  αναστηλώθηκε επίσης με την βοήθεια των Σοβιετικών.

Η Σοβιετική Ένωση ξαναχτίστηκε με τρία  εκατομμύρια  Γερμανών ομήρων που επέστρεψαν στην Γερμανία μετά το 1950 και αφού πρώτα καταναγκαστικά εργάστηκαν σε έργα και υποδομές για την Ρωσία!

Οι αμερικανοί πολίτες που ζούσαν στην Γερμανία,οι Πολωνοί που εξωθήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία στα γερμανικά εργοστάσια,όλοι αυτοί, αποζημιώθηκαν.

Το Δίστομο και τα Καλάβρυτα;


Η σφαγή του Διστόμου Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944 , λίγες μόλις ημέρες μετά την απόβαση της Νορμανδίας , συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα σκληρότερα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί ,καθʼ όλη τη διάρκεια της εισβολής τους στην Ευρώπη.

Σαράντα γερμανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί τότε από τους έλληνες αντάρτες στην περιοχή.


Τα αντίποινα που ακολούθησαν για τους θανάτους των γερμανών στρατιωτών, ήταν η σφαγή του πληθυσμού του χωριού και το κάψιμο του Διστόμου!

Διακόσιοι δέκα οκτώ αθώοι Διστομίτες και δώδεκα όμηροι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στο Δίστομο.

Άντρες, γυναίκες, μωρά, παιδιά, έγκυες και γέροντες ξεκληρίστηκαν, χωρίς να μάθουν ποτέ το γιατί.

Η πόλη λεηλατήθηκε και κάηκε. Εσφαξαν ακόμη και τα οικόσιτα ζώα του χωριού.

Οι συγγενείς ωστόσο των θυμάτων, δεν αποζημιώθηκαν ποτέ από το γερμανικό κράτος.

Μπλεγμένοι σʼ έναν κυκεώνα από  χρονοβόρες και ατελέσφορες νομικές διαδικασίες,ετεροδικίες και πολιτικές, διπλωματικές ενέργειες παρακώλυσης της δικαιοσύνης ,σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο κι από χώρα σε χώρα εδώ και δεκαετίες για να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Με το κλίμα να έχει διαμορφωθεί έτσι και με την κατηγορηματική άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει αποζημιώσεις σε ιδιώτες, τον Ιούνιο του 2002, 50 ακτιβιστές μπήκαν σαν τουρίστες στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και ξεδίπλωσαν πανό με συνθήματα που έγραφαν:

¨Να μάθουνε  όλοι για το Δίστομο!¨

¨Απολαμβάνετε την τέχνη αλλά  ξεχνάτε τα εγκλήματα!¨

¨Άμεση αποζημίωση στις οικογένειες των θυματων στο Δίστομο!¨

Οι ακτιβιστές μοίρασαν και ένα κείμενο στους τουρίστες του μουσείου της Περγάμου που αναφερόταν στα ναζιστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα.

Η σφαγή στο Δίστομο είναι μία από τις πολλές σφαγές, που πραγματοποίησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην χώρα μας,αλλα αποζημιώσεις οι γερμανοί δεν έδωσαν ποτέ.

Τα ελληνικά δικαστήρια όπως ο Αρειος Πάγος, απο το 2000 έχουν εκδώσει αποφάσεις που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων.

Το ιταλικό εφετείο της Φλωρεντίας εξέδωσε επίσης απόφαση με την οποία επιτρέπεται στα θύματα του Διστόμου, να εκτελέσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου στην περιοχή της Φλωρεντίας.

Σε ρεπορτάζ ελληνικών εφημερίδων αναφέρεται ότι είχαν ξεκινήσει οι αγωγές για κατασχέσεις γερμανικών ακινήτων στην Ιταλία, από τον πλειστηριασμό των οποίων θα καταβληθεί ένα μέρος της υπέρογκης αποζημίωσης που οφείλει η Γερμανία.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας όμως αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι πρόθυμη να δώσει αποζημιώσεις, γιατί αυτό θα αποτελέσει αρνητικό προηγούμενο για απαιτήσεις και άλλων ιδιωτών που υπέφεραν από τον γερμανικό ζυγό.

Η σφαγή του Διστόμου υπήρξε έγκλημα πολέμου και κατάφορη παραβίαση του  Διεθνούς Δικαίου.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης συνεπάγεται αναγκαστικά υποχρέωση αποζημίωσης εκ μέρους του Γερμανικού Τρίτου Ράϊχ και επομένως της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ως δικαιοδόχου του.

Δέιτε το αφιέρωμα του περιοδικού Life για το Δίστομο και διαβάστε τις πηγές:

http://books.google.gr/books?id=2UEEAAAAMBAJ&printsec=frontcover&source=gbs_v2_summary_r&cad=0#v=onepage&q=&f=false

What Germans did to Greece  page 21 Life magazine.

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/acropolis_lo5_hq.pdf

http://www.ushmm.org/assets/frg.htm

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CE%9C%CE%AC%CF%81%CF%83%CE%B1%CE%BB

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=467360

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: