«Patti Smith: Dream of Life»


A Documentary Film by Stephen Sebring

Χρειάστηκε κάτι  περισσότερο απο 11 χρόνια στον φωτογράφο μόδας Steven Sebring για να  γυρίσει ντοκυμανταίρ για την ζωή της Πάττυ Σμίθ.

Το ντοκυμανταίρ(2008)  που κυκλοφόρησε ήδη σε DVD ,βγήκε μόλις πριν 20 ημέρες στην τηλεόραση απο το αμερικάνικο PBS και ενδεχομένως να βρεί και διανομείς  στους ελληνικούς  κινηματογράφους, είναι ένα λεπτομερέστατο πορτρέτο αφιερωμένο στην ζωή  της ποιήτριας,ακτιβίστριας και θρυλικής ρόκερ, αφού η κάμερα ακολουθούσε περισσότερο απο μια δεκαετία την Πάττυ Σμίθ ακόμη και στις προσωπικές της αναζητήσεις.

Στον φακό παρελάυνουν δεκάδες άλλοι διάσημοι  συγγραφείς και ποιητές που επηρέασαν την Σμίθ, όπως ο Γουίλιαμ Μπάροουζ,ο Αλεν Γκίνσμπεργκ,ο Μπόμπ Ντύλαν και ο Μάικλ Στάιπ των REM.

H Beatnik  εποχή των διανοουμένων,οι πολιτικές διαδηλώσεις και οι μουσικές επιρροές του punk και του ρόκ που σημάδεψαν την καλλιτεχνική πορεία της Πάττυ Σμίθ μέχρι σήμερα, φτάνουν για να εγγυηθούν για  ένα ντοκυμανταίρ που αξίζει τον κόπο να το δούμε και εμείς κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

http://www.dreamoflifethemovie.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: