Οί εταιρείες ελπίζοντας σε κάποια ανάκαμψη των πωλήσεων τους ενόψη της εορταστικής περιόδου, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αυξήσουν τον τζίρο των καταστημάτων τους.
Και για να το πετύχουν αυτό πέρα απο τις πολύ καλές προσφορές που βάζουν τα καταστήματά τους,χρησιμοποιούν φυσικά και όλες τις εφαρμογές στα sites κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίσουν τα προιόντα τους.
Οι συνεργασίες του Twitter και οι συχνές ενημερώσεις που παρέχει για τις προσφορές των Walmart, Nordstrom, Sears, Barnes and Noble, Saks, Overstock, Amazon, Kohls, Target, Wegmans, Gap, Costco, Kmart, Bloomingdales, Staples, Jcrew, Victoria’s Secret, Williams-Sonoma, Home Depot και άλλες, κατατοπίζουν τον αμερικανό καταναλωτή για το που θα βρεί τις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Μέσω του facebook και του Τwitter ο καταναλώτής οδηγήται κατευθείαν στα μαγαζιά με τις φθηνότερες προσφορές σε έιδη ρουχισμού,σούπερ μάρκετ,σπιτιού και ηλεκτρονικών συσκευών.
Οι καταστηματάρχες όχι μόνο βρήκαν έναν τρόπο να απευθυνθούν με σύντομα μηνύματα στους υποψήφιους αγοραστές τους για το τι μπορούν να τους προσφέρουν, αλλά δια μέσω των νέων μέσων προσεγγίζουν πλέον τεράστιες δεξαμενές καταναλωτών.
Victoria’s Secret.is offering 20% off until 12/2 – use code VSSAVE20 at checkout. http://bit.ly/7vwFE1 about 12 hours ago from Seesmic
Πάνω το μήνυμα όπως φάινεται στο twitter για τις εκπτώσεις στα εσώρουχα Victoria’s Secret
Οι λίστες spreadsheets με τα φθηνότερα προιόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές δια μέσω της Google γίνονται χιλιάδες emails και sms και που ταξιδεύουν στα τηλέφωνα και τα pc του καταναλωτικού κοινού για τα παζάρια που τους περιμένουν.
Πάνω οι λίστες με τα φθηνότερα προίόντα ταξιδεύουν πια παντού, χάρη στην Google.
Οι υπάλληλοι των πολυκαταστημάτων δίνουν τις οδηγίες χρήσεως δια μέσω του twitter και εξηγούν τον τρόπο συναρμολόγησης και χειρισμού των συσκευών.
Οι μεγάλες εταιρείες καλυντικών συμμετέχουν σε εφαρμογές εικονικού μακιγιάζ για τα κινητά τηλέφωνα i-phone ,προωθώντας τα προίόντα ομορφιάς που κατασκευάζουν και δελεάζοντας τις καταναλώτριες με έναν τρόπο μάρκετινγκ που μόλις λίγα χρόνια πριν, κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Η εφαρμογή πιξελαριζσμένου μακιγιάζ για το Ι-phone. Αρκέι μόνο μια φωτογραφία για να δοκιμάσει κανείς τόνους σοβαντίζματος, χωρίς όμως να λερώσει το πρόσωπό του.
http://www.nytimes.com/2009/11/26/fashion/26skin.html
http://www.nytimes.com/2009/11/28/technology/28twitter.html?ref=technology
http://features.csmonitor.com/innovation/2009/08/27/looking-for-shopping-deals-try-twitter/
Σχολιάστε