Kοπιάροντας τους σχολικούς εγκληματίες! ’’Copycut Crimes’’


harrisgun

Ο νεαρός Δημήτρης Πατμανίδης την ημέρα που προσπάθησε να σκοτώσει τους συμμαθητές του στον ΟΑΕΔ μιμήθηκε μια σειρά από σχολικούς εγκληματίες που κοπιάρουν ό ένας τον άλλο στην εκτέλεση των σχολικών εγκλημάτων.

Οι σχολικοί εγκληματίες του Γυμνασίου Κολουμπάιν, του σχολείου της Γερμανιάς, του γυμνασίου της Φιλανδίας καθώς και ο Κορεάτης που γάζωσε το Virginia tech είχαν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.

Ο νεαρός Πατμανίδης πρέπει να ήταν ένα παιδί που απομονωνόταν στον εαυτό του και πού εξαιτίας της καταγωγής του (Αμπχάζιος ομογενής), της εναλλακτικής κουλτούρας του, του ξεχωριστού τρόπου ντυσίματος του, της μουσικής που άκουγε και γενικώς της συμπεριφοράς του, δεν μπορούσε, δεν προσπαθούσε, δεν ήθελε, αλλά δεν ήθελαν και οι άλλοι να τον κάνουν παρέα.

columbine

Στο σχολείο του κυκλοφορούσε με μαχαίρι ,οι καθηγητές του τον είχαν αποβάλει, οι συμμαθητές του τον δούλευαν, τον χλεύαζαν και συχνά του επιτίθεντο  ρίχνοντάς τον μέσα σε  κάδους σκουπιδιών.

O ίδιος φρόντισε να επιδείξει  μια άκρως επιθετική συμπεριφορά όταν έδειρε έναν συμμαθητή του και αμέσως οι καθηγητές του τον απέβαλαν δια παντός από το πρώτο του σχολείο.

Ο νεαρός Δημήτρης φαίνεται ότι είχε μελετήσει παρά πολύ καλά τα προηγούμενα σχολικά εγκλήματα στην Αμερική και την Ευρώπη.

Γνώριζε όλη αυτήν την υποκουλτούρα που έχει δημιουργηθεί για τους school killers, ήξερε όλες τίς αγαπημένες τους συνήθειες , υιοθέτησε τις πιο πολλές από αυτές, μιμήθηκε ακόμη και το dress code των παιδιών του Κολουμπάιν( το μακρύ παλτό που φορούσε ο Χάρις και ο φίλος του  για αυτό και τα έλεγαν παιδιά με τα μαύρα) και φρόντισε να αφήσει τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκαναν οι υπόλοιποι πριν ξεκινήσει για τον ΟΑΕΔ αποφασισμένος να σκοτώσει.

Μια νεαρή κοπέλα είχε επίσης πρόσφατα απορρίψει το φλερτ από τον  νεαρό Πατμανίδη ενώ το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και η κοπέλα που είχε συνάψει δεσμό με τον  Φιλανδό Αuvinen που σκότωσε 8 άτομα στο σχολείο του στην Νότιο Φιλανδία.

ΟΙ Ταιμς του Λονδινου στις 11 Νοεμβρίου του 2007 με το άρθρο τους ‘’don’t blame says girlfriend who split with tube killer»  είχαν ασχοληθεί  με τον χωρισμό του Φιλανδού την στιγμή που πολλοί συμπατριώτες του προσπαθώντας να αναζητήσουν ευθύνες για το μακελειό στην χώρα τους, έγραψαν στο ιντερνέτ πως έφταιγε η κοπέλα του νεαρού.

Όμως ήταν πράγματι ο νεαρός Δημήτρης αρχικά ένα θύμα της ξενικής καταγωγής του ο οποίος αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά μέσα στο σχολικό του περιβάλλον και αναγκάστηκε να περιθωριοποιηθεί;

Υπήρξε θύμα του αντεργκράουντ περιθωριοποιημένου τρόπου που προτιμούσε να ζεί;

Πόσο θύμα και πόσο θύτης υπήρξε ο νεαρός;
Πώς έβλεπε τους άλλους;

Ταυτιζόταν για παράδειγμα με τις απόψεις του Ερικ Χάρις και του Φιλανδού Αουβίνεν οι οποίοι και δήλωναν στα chat rooms του web ότι  ανήκαν στις τάξεις των αυτοαποκαλούμενων ‘’Δαρβινιστών της Κοινωνίας»;

socialdarwinismi

Οι οπαδοί των Δαρβινιστών πιστεύουν πώς ο Δαρβινισμός πέρα από μια θεωρία για την εξέλιξη των ειδών θα πρέπει να εξαπλωθεί και στην κοινωνία.

Οι ισχυρές κοινωνίες όπως θέλουν να πιστεύουν οι δαρβινιστές θα πρέπει να εξαλείψουν τους αδύναμους και να μήν  αφήσουν κανέναν απο αυτούς να επιζήσουν.
Φαίνεται πώς μια παλιά θεωρία των ναζί αλλάζει όνομα και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο πείθοντας τους ευκολόπιστους για την ανωτερότητα της Άρειας φυλής.

Mήπως λοιπόν ο Πατμανίδης έβλεπε τους συμμαθητές του κάπως μειωτικά για αυτό και δεν ήθελε καμιά επαφή μαζί τους;

Μήπως είχε εμποτιστεί με ρατσισμό για τους άλλους μέσα του;

Μήπως δημιουργούσε σιγά σιγά χτίζοντας στο μυαλό του μια αλαζονική συμπεριφορά και ένιωθε όλους τους υπολοίπους μιάσματα που θα έπρεπε να απαλλάξει τον κόσμο από αυτούς;

Πόσο επηρεάζει τελικά  η κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο με τις χιλιάδες αναφορές στα σχολικά εγκλήματα, τα μανιφέστα μίσους και όλον αυτού του είδους τον ιντερνετικό εξτρεμισμό;

Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους μανιοκαταθλιπτικούς 15χρονους που ψάχνουν τέτοιες ιστοσελίδες;
Πώς θα ελέγξουμε περιπτώσεις προβληματικών παιδιών μέσα στα σχολεία;

Είναι εφικτό να ελέγξουμε αποκλίνουσες συμπεριφορές στο σχολείο-χρειάζονται οι ψυχολόγοι τελικά;

Πόσο επηρεάζουν τους νεαρούς εφήβους ταινίες με ψυχωτικούς χαρακτήρες,με αίμα και βία σαν το natural born killers, σαν τον Ταξιτζή,σαν το οld boy;
Tα ‘’war games»;
O Φιλανδός πρίν να σκοτώσει τους 8 συμμαθητές του στο Jokela high school έιχε παίξει τον τελευταίο του γύρο στο αγαπημένο του  game ‘’Battlefield 2».

battlefield-2-20050519064944446

Λέγεται πώς μετά απο 183 ώρες συνεχόμενου εξαντλητικού παιχνιδιού είχε πετύχει 9,475 σκοτωμούς και 234 αυτοκτονίες.

tuusula_shooting

Εάν ευθύνεται η χάρντ μουσική σκήνη, η σκληρή μουσική και κάποιοι ακραίοι στίχοι, γιατί τις δεκαετίες του 80 και του 90 που η χέβυ και η μπλάκ μέταλ σκηνή ήταν στα απόγειο της δεν σκοτώνονταν περισσότερο;

Γιατι οι τότε νεολαίοι που άκουγαν black sabbath-wasp-venom-και άλλους σκληροπυρηνικούς εκπρόσωπους της χέβι και μπλάκ μεταλ σκηνής δεν γάζωναν σχολεία;

Γιατί με το τραγούδι suicide solution του Ozzy Osborne δέν είχαμε τότε παρά μόνο ένα κρόυσμα αυτοκτονίας;

Γιατί στα ελληνικά σχολεία αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία του κόσμου απομόνωση και αποκλεισμό βιώνουν και τα παιδιά που ντύνονται μακιγιάρονται και βάζουν την μάσκαρα των Cure στο πρόσωπό τους; (EMOS)

Στο βίντεο  οι ΕΜΟS διαδηλώνουν ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις που δέχονται στις πλατείες των πόλεων και τα σχολεία του Μεξικού

Γιατί τους επιτίθενται οργισμένα και τους δέρνουν τα υπόλοιπα παιδιά;
Γιατί τους χτυπούν όπου τους συναντήσουν και τους φωνάζουν αδερφές και τραβεστί ενώ ξέρουν πώς δεν είναι;

931681-breivik-video

Και γιατί στην Φιλανδία που αγαπάει την ρόκ και γκόθικ σκηνή (έστειλε και τους μέταλ Λόρντι στην γιουροβίζιον) τα περιστατικά ωμής βίας και δολοφονικής επίθεσης μέσα στα σχολεία είναι ελάχιστα αν και ο οποιοσδήποτε από 15 ετών και πάνω μπορεί να αγοράσει όπλο;

Για σκεφτείτε τώρα στην Φιλανδία, σε μια χώρα που επιτρέπεται απο πολύ νωρίς η οπλοχρησία, εκεί που η απομόνωση, οι μεγάλες αποστάσεις και οι πολύ λίγες ώρες της ημέρας κυριολεκτικά σε καταντάνε καταθλιπτικό, τα περιστατικά ωμής βίας δεν είναι παρά ελάχιστα συγκρινόμενα για παράδειγμα με την Βρετανία.

Η επιθετικότητα και η βία έχει μπεί για τα καλά μέσα στις σχολικές κοινότητες και την κοινωνική ζωή των παιδιών.
Για αυτό και σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν με μένος και αποκρούουν βίαια την διαφορετικότητα του άλλου.

Οί ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές κοινωνίες δεχόμενες τις τελευταίες δεκαετίες σαρωτικά κόμματα λαθρομεταναστών τα αντιμετωπίζουν χωρίς καμιά διάθεση να τα βοηθήσουν.

Μίσος, οργή και θυμός, ξυλοδαρμοί και ένα συνεχόμενο bulling στα chat rooms του ιντερνέτ είναι τα καθημερινά φαινόμενα βίας που βιώνουν οι πιο αδύναμοι μικροί σε ηλικία μετανάστες αλλά και οι πιο ευαίσθητοι με περισσότερα προβλήματα απ’ τους άλλους μαθητές .

Ακόμη και τα παιδιά που συνήθως νιώθουν πιο ευάλωτα και προσπαθούν να ενώσουν τις ευαισθησίες τους συνασπισμένα σε κάποιες πιο περιθωριοποιημένες ομάδες, αντιμετωπίζουν την χλεύη και τις σωματικές και ψυχολογικές επιθέσεις των υπολοίπων νεαρών.

Video-grab-of-Cho-Seung-h-007

Παρέες που τις ενώνουν οι μουσικές και όχι μόνο προτιμήσεις και διάλεξαν να ξεχωρίζουν με ένα διαφορετικό στυλ και τρόπο ζωής(συνήθως οι πολύ προσκολλημένοι σε άμυνα απέναντι στην κοινωνία) αντιμετωπίζονται πλέον ως παρίες από την παγκόσμια κοινωνία.

Και έτσι βλέπεις skaters ,emos, heavy metal funs και goths αλλά και punks να τρώνε καθημερινώς απο τους mainstream ξύλο.
Τα μήντια με την αντιμετώπιση πολλές φορές όλων αυτών των παιδιών λες και είναι εξωγήινοι, ενθαρρύνουν την αντιπάθεια των υπολοίπων μεγιστοποιώντας το πρόβλημα.

Οί KMFDM δεχόμενοι δριμύτατη κριτική για τους στίχους τους από τον τύπο αμέσως μετά τα εγκλήματα στο Κολουμπάιν και την Φιλανδία εξαναγκάστηκαν τουλάχιστον δύο φορές, να προβούν σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το περιεχόμενο της μουσικής τους.


»Οι»KMFDM είχαν δήλωσει λοιπόν τότε ότι –Ειμαστε ένα μουσικό γκρούπ και όχι ένα πολιτικό κόμμα που απο τότε που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μουσική, το κάνουμε ενάντια στον πόλεμο, στον φασισμό και κάθε μορφή βίας ενάντια στους άλλους.»

»Εκφράζουμε την θλίψη μας για τους θανάτους στο γυμνάσιο Κολουμπαίν του Κολοράντο και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.»
‘Αυτοί που ακούνε πραγματικά και γνωρίζουν την μουσική των KMDFM, δεν θα μπορούσανε ποτέ να πυροβολήσουν σκοτώνοντας ανθρώπους»είπαν.
Ένας άλλος τραγουδιστής που είχε κατηγορηθεί για το περιστατικό στο Κολουμπάιν ήταν ο Marilyn Manson.

Ο Μανσον με το πρώτο του όνομα δανεισμένο από την Μονρόε και το επώνυμο του από τον Τσαρλς Μανσον, τον ηθικό αυτουργό για την σφαγή της ηθοποιού και συντρόφου του Πολάνσκι  Σάρον Τέητ, είναι από τους τραγουδιστές που έχει δανειστεί στούς στίχους, την μουσική του και το ντύσιμο του  πολλά στοιχεία από αυτήν την υποκουλτούρα που ανθεί γύρω από τους serial killers.
Τα παλτά που φορούσαν οι νεαροί δολοφόνοι του γυμνασίου Κολουμπάιν αποδόθηκαν από την κεκτημένη ταχύτητα των μήντια και την εύκολη τάση τους να στοχοποιούν στην επιρροή που άσκησε στους νεαρούς μακελάρηδες ο Μάριλυν Μάνσον.

Το να προσπαθήσει βεβαίως να αιτιολογήσει κανείς αυτού του είδους τα σχολικά εγκλήματα αποδίδοντας τα αποκλειστικά στην επιρροή των τηνειτζερ από κάποιους σκληρούς στίχους, συνοδευόμενους από οργισμένη μουσική είναι τουλάχιστον αστείο μπροστά σε όσα έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν οι πιτσιρικάδες στο διαδίκτυο.

Και αυτό γιατί στα βίντεο που μέχρι τώρα έχουν αναρτήσει οι περισσότεροι από αυτούς που μπήκαν στα σχολεία τους να σκοτώσουν φαίνονται ξεκάθαρα οι επιρροές τους από τους Ναζί, τις επιθέσεις με αέριο Σαρίν στο Τόκυο, τους βομβαρδισμούς της Βαγδάτης το 2003 και όλα αυτά τα βιντεάκια που μπορείς να επιλέξει και να δει κανείς από την πληθώρα που υπάρχει στο web.

Οι περισσότερες από αυτές τις  υποθέσεις είναι κλασικές περιπτώσεις μιμητισμού εγκλημάτων με ακροδεξιές και ακροαριστερές εξτρεμιστικές επιρροές που τα ίχνη τους αφήνονται εσκεμμένα στο ιντερνέτ για να τα βρουν και να ακολουθήσουν γρήγορα οι συνεχιστές τους.

(Σημειώστε πώς το φονικό στο γυμνάσιο Κολουμπάιν που έγινε την ημέρα του θανάτου του Χίτλερ και το χτύπημα από τον Φιλανδό στο σχολείο του που έγινε την ημέρα της 90ης επετείου της επανάστασης των Μπολσεβίκων από αρκετούς δεν θεωρείται τυχαίο γεγονός.)
Είναι μαθηματικώς βέβαιο πώς αν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα για την στήριξη των μαθητών στο σχολείο  και τους δρόμους, τα κρούσματα μιμητισμού εγκλημάτων και εγκληματιών θα αυξηθούν.

Φοβάμαι πώς με την οικονομική κρίση να μαστίζει τον πλανήτη, τις απώλειες εργασιών και εισοδημάτων και την φτώχεια να οδηγεί τους νέους στην εξαθλίωση και την απελπισία, τα ακροδεξιά και ακροαριστερά κινήματα θα αποκτήσουνε ξανά μια ιδιαίτερη δυναμική.

Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά καλή θα είναι αφού αριστεροί και δεξιοί φασίστες μπάζοντας αβοήθητους νεαρούς στους κόλπους τους θα τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν σε περισσότερα εγκλήματα και άλλες αξιόποινες πράξεις  φτάνοντας την σχολική και την νεανική εγκληματικότητα σε μεγέθη δυσθεώρητα.

Ας ελπίσουμε να αλλάξουν γρήγορα προς το καλύτερο οι συνθήκες για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Kοπιάροντας τους σχολικούς εγκληματίες! ’’Copycut Crimes’’

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: